Pereiti į pagrindinį turinį

Architektūrinis džiazo simbolis - speciali scena

2013-04-24 18:00
Architektūrinis džiazo simbolis - speciali scena
Architektūrinis džiazo simbolis - speciali scena / Vizualizacija

Naują erdvę ketinantis prisijaukinti Klaipėdos pilies džiazo festivalis šaknis Pietiniame rage, regis, įleis ne tik perkeltine, bet ir tiesiogine prasme – čia planuojama įrengti specialiai šiam renginiui suprojektuotą sceną.

Kūnu taps kitąmet

Tačiau tiek festivalio rengėjams, tiek šios idėjos mecenatui, tiek architektams projekto įgyvendinimo planus teko atidėti kitiems metams.

„Šiais metais scenos nepavyks pastatyti, tiesiog pritrūko laiko idėjoms išgryninti ir realizuoti, kai kurias medžiagas užtrunka pagaminti ne du ir ne tris mėnesius. Tačiau judame į priekį, konstruktoriai skaičiuoja apkrovas. Be to, atsirado naujų nestandartinių sprendimų, kurių kol kas nenorėčiau atskleisti“, – pasakojo Vitalijus Jankūnas, šį projektą įgyvendinantis kartu su architektų studijos „Kūnas“ kolegomis Mariumi Morkūnu ir Henriku Jočiu.

Uostamiesčio architektams ekspertams, kitiems kūrybininkams šį projektą pristatę autoriai, pašnekovo tikinimu, sulaukė iš esmės teigiamų įvertinimų, suabejota tik tokios scenos-skulptūros vietos tinkamumu.

„Tačiau kiekviena vieta turi tam tikrą išraišką, architektūrinę formą, prie jos derinome ir patį objektą“, – pastebėjo architektas.

Įkvėpė muzikos instrumentai

V.Jankūnas neabejoja, kad ilgainiui iškilsianti scena taps ne tik unikaliu architektūriniu džiazo festivalio simboliu, bet ir dar vienu moderniu miesto akcentu. Be to, siekiama, kad ji taptų funkcionalia erdve įvairiems Klaipėdos renginiams.

„Šios scenos-skulptūros idėją ir koncepciją pirmiausia diktavo paskirtis. O pirmiausia džiazas asocijuojasi su muzikos garsu, muzikos instrumentu. Tad tai inspiravo ir tokią simbolinę trimito bei kontraboso samplaiką“, – aiškino architektas.

Be abejo, kūrybinius sprendimus teko „pririšti“ prie tam tikrų standartų – reikėjo paisyti konkrečių scenos aukščio, pločio bei gylio reikalavimų.

Scenos konstrukcijai numatyta medžio apdaila, jai lengvumo suteiks geometrinių formų ažūras šoninėse „sienose“.

Ne tik koncertams

„Atkreipėme dėmesį ir į tai, kaip ji galėtų atrodyti dieną ir kaip naktį. Norėjosi, kad tai būtų interaktyvus objektas, net čia ir nevykstant renginiams. Ant tokios senos galima užlipti, nuo jos atsiveria Kuršių nerijos, marių bei jūrų vartų vaizdas. Kadangi po scena bus net 2 m aukščio erdvė, ją taip pat bus galima interaktyviai išnaudoti“, – aiškino pašnekovas.

Pasak V.Jankūno, nors pirminė šios scenos paskirtis – Pilies džiazo festivalio koncertai, ji turėtų tapti daugiafunkciu objektu.

„Čia galėtų vykti ne tik džiazo festivalio, bet ir Jūros šventės, miesto gimtadienių, folkloro festivalio ir kiti koncertai, bet ir kameriškesni renginiai, išskaidžius erdves. Taip pat galima paskirtis – konferencijos, parodos, nes prireikus šią sceną būtų galima transformuoti į uždarą ekspozicijų erdvę. Kuo toliau, tuo įvairių idėjų atsiranda daugiau“, – prisipažino pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų