Pereiti į pagrindinį turinį

Į namus Klaipėdos priemiestyje įsileido pavasario dvelksmą

2013-03-13 18:12
Į namus Klaipėdos priemiestyje įsileido pavasario dvelksmą
Į namus Klaipėdos priemiestyje įsileido pavasario dvelksmą / Tado Petrausko nuotr.

Oranžinė, alyvinė, žalsva, geltona, mėlyna – tokius spalvinius akcentus ne dažnas drąsiai įsileistų į savo namų interjerą. Tačiau netradicinį koloritą pasirinkę būsto Klaipėdos priemiestyje šeimininkai ekstravagancijos efekto nesiekė.

Mėgstamiausia – žalsva

Apie 260 kv. m bendro ploto individualaus namo interjerą kūrusi dizainerė Liubovė Budiuk prisiminė, jog svarbiausia užduotis buvo sukurti ne tik patogų šiuolaikišką būstą, bet ir į jo rūbą įpinti mėgstamas užsakovų spalvas. Viena jų – šviesiai žalia – dominuoja pirmojo aukšto erdvėse.

Neatsitiktinai ir interjerų konkurse šį savo darbą pristatydama kūrėja jį sąlygiškai įvardijo „Pavasario žaluma“.

„Tai mėgstamiausia šeimininkės spalva. Pirmiausia suradome tinkamą fototapetą, o nuo jo prasidėjo pirmojo aukšto interjero kūrimas“, – pasakojo pašnekovė.

Pamažu atsirado kitų giminingos spalvos detalių: virtuvinių spintelių fasadai, baro, valgomojo kėdės. Šie potėpiai ne tik išryškėja pastelinių tonų fone, bet ir kontrastuoja su ryškesniais akcentais.

„Salotinių, baltų ir smėlio spalvų paletę pasiūliau paįvairinti tamsesniais medžio fragmentais – tam buvo panaudotas palisandro lukštas“, – pasakojo dizainerė.

Neabejingi jūrinei tematikai

Kūrėja šiam būstui suprojektavo faktiškai visus korpusinius baldus. Ypatingas dėmesys skirtas virtuvės komplektui, juo labiau kad užsakovė su malonumu gamina maistą. Baldai ne tik ergonomiški, bet ir pasitelktos pažangiausios technologijos. Štai viršutinių spintelių durelės atsidaro ir užsidaro vien prie jų prisilietus.

Kad valgomasis atrodytų erdvesnis, buvo specialiai suformuota niša, kuriai suprojektuota talpi spinta ir įmontuotas televizorius. Prireikus jį galima išstumti ir pasukti į virtuvės pusę.

Erdvios svetainės ryškiausiu akcentu tapo didžiulis jūrinis akvariumas, kuris buvo įkurdintas specialiai suprojektuotame balde.

Pirmajame aukšte įrengtas darbo kambarys taip pat artimas jūrinei tematikai. Kadangi būsto šeimininkas – buvęs kapitonas, pasistengta, jog ši erdvė primintų ankstesnę jo darbo aplinką.

Įrengė poilsio salę

Nors namas – nemenko ploto, antrajame jo aukšte nuspręsta suformuoti vos keturias funkcines zonas: čia įrengti šeimininkų ir svečių miegamieji, vonios kambarys bei poilsio salė, kurioje užteko vietos treniruokliams, teniso stalui ir net nedidelei virtuvėlei.

„Kvadratų“ daug, o gyventojų – mažai. Šeimininkai gyvena dviese, tačiau namai atviri svečiams, atvažiuoja vaikai, anūkai. Be to, žmonės daug keliauja, parsiveža įvairių suvenyrų, todėl namus reikėjo pritaikyti ir tokiems poreikiams", – pasakojo pašnekovė.

Tad kūrėja pasirūpino, jog užsakovų renkamoms daiktų, ikonų kolekcijoms būtų įrengtos specialios lentynėlės, nišos.

Pasak L.Budiuk, kadangi būsto šeimininkė domisi fengšui, daug dėmesio buvo skiriama ne tik spalviniams sprendimams, bet ir erdvių išplanavimui. Formuojant antrąjį aukštą, teko išgriauti keletą sienų. Kad lovos galvūgalis būtų orientuotas į šiaurės pusę, sutuoktinių miegamasis buvo suprojektuotas iš dviejų atskirų kambarių.

Žinojo, ko nori

L.Budiuk neneigė, jog būsto šeimininkai nemažai investavo tiek į kokybiškas apdailos medžiagas, tiek į baldus bei apskritai interjero sprendimus.

„Žmonės jau daug ko pasiekę gyvenime ir įgyvendindami savo norus, svajones, galėjo savęs nevaržyti“, – pripažino pašnekovė.

Pasak L.Budiuk, šį interjerą tiktų apibūdinti kaip eklektiško stiliaus – jame minimalistiniai sprendimai varijuoja su klasikiniais.

Būtent tokius, pasitelkę savo poreikius, pomėgius, diktavo patys būsto šeimininkai.

„Laikausi nuostatos, kad dizainas – tai psichologija. Interjero dizaineris pirmiausia turi suprasti žmogų, kuriam kuria, kad būtent jis liktų patenkintas, kad tuose namuose jam būtų tikrai gera ir patogu. O kai žmogus žino, ko nori, tada ir daug lengviau dirbti“, – šypsojosi pašnekovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų