Pereiti į pagrindinį turinį

Pasidaryk pats: puošnios popierinės dekoracijos – pūkuočiai

Apie vasaros pradžią praneša ne tik čiulbantys paukščiai, pražydusi gamta, bet ir pilnėjantis vasaros švenčių kalendorius bei gausėjantys kvietimai į puotas.

Vestuvės, krikštynos, jubiliejus, Pirmoji komunija, išleistuvės, mergvakaris, gimtadienis – aibė progų švęsti. Tikra tiesa, kad šventę ir prisiminimus kuria dalyvaujančių žmonių nuotaika, o ne jos vieta ar vaišių stalo galimybės. Visgi pakurstyti šventinę nuotaiką norisi įvairiomis dekoracijomis.

Pastaraisiais metais Lietuvoje išpopuliarėjo pūkuočiai, dar vadinami pompomsais, – puošnūs burbulai iš šilkinio ar krepinio popieriaus. Šios popierinės dekoracijos ypač mėgstamos dėl universalumo: tinka ir prašmatnioje vestuvių puotoje, dera ir žaismingoje gimtadienio šventėje, traukia akį rengiant smagią fotosesiją, padeda sukurti patrauklią vitriną. Pūkuočiais puošiamos salės, terasos, stalai, kėdės, medžiai, automobiliai ir viskas, ką norisi papuošti. Tereikia išsirinkti reikiamą pūkuočių spalvą iš plačios paletės.

Pūkuočiai – įspūdingos, bet ne tokios ir pigios dekoracijos. Visgi jei norite savo šventei panaudoti pūkuočių idėją, bet nenumatote didelių išlaidų, portalas siūlo „ekonominį“ variantą – pasigaminti pūkuočius patiems. Kelios minutės (ar penkiolika pradedantiesiems) – ir puošmena paruošta.

Reikės:

  • šilkinio popieriaus;
  • žirklių;
  • plono siūlo, virvelės, derančios prie popieriaus spalvos, ar žvejybinio valo.

1. Pasirinkite reikiamo dydžio šilkinio popieriaus lapus – jei per dideli, atsikirpkite, sudėkite juos vieną ant kito. Kuo daugiau lapų, tuo pūkuotis bus „pilnesnis“, puresnis. Įprastai naudojama 8-10 lapų.

2.  Sulankstykite lapus „armonikėlės“, užlenkimui numatydami 3-3,5 cm. pločio. 

3. Sulankstę „armonikėlės“ galus apkirpkite norimu būdu – apvaliai, smailėjančiai ar kt.

4. „Armonikėlę“ per vidurį tvirtai suriškite siūlu (virvele, valu…). Jei planuojate pūkuotį kabinti, siūlo nenukirpkite prie mazgo.

5.  Atsargiai išskleiskite „armonikėlę“, atskirkite lapus palengva juos traukdami į viršų.

6. Viskas – pūkuotis burbulas baigtas, imkitės kito. 

Kad gaminti pūkuočius sektųsi lengviau –  Leanne Dowsett vaizdo pamoka:

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų