Pereiti į pagrindinį turinį

Patarimai, kad derlius ilgiau džiugintų

2019-08-21 08:42

Jei sulaukėte gausaus daržo derliaus, tai – ne tik džiaugsmas. Net ir apdovanojus gimines, draugus ir kaimynus, tenka pasukti galvą, ką toliau su visu tuo gėriu daryti. Gal pravers keli išbandyti patarimai.

Patarimai, kad derlius ilgiau džiugintų
Patarimai, kad derlius ilgiau džiugintų / Pixabay nuotr.

• Česnakus nulupkite, supjaustykite smulkiomis riekelėmis ir išdžiovinkite kambario temperatūroje. Išdžiūvusius sutrinkite arba sumalkite. Česnakų milteliai – puikus pagardas įvairiems patiekalams.

• Geriausia svogūnų ir česnakų draugė – tamsa. Jei neturite didelės, tamsios patalpos, galite sudėti svogūnus ir česnakus į popierinius maišelius, o juose pradurti skylutes orui.

• Nelaikykite bulvių tiesioginėje saulės šviesoje – jos ne tik ims pūti, bet ir taps nuodingos. Bulves geriausia laikyti sausoje, tamsioje vietoje medinėse ar plastmasinėse dėžėse. Jei prie bulvių padėsite kelis obuolius, bulvės ilgau išliks šviežios.

• Nuluptas ir supjaustytas daržoves, pavyzdžiui, morkas ir salierus, galima ilgai laikyti šaldytuve inde su nedideliu kiekiu vandens. Labai patogu iškart įmesti į verdamą sriubą arba troškinį.

• Brokolių ir žiedinių kopūstų kotus geriausia laikyti vandenyje, o galvas uždengti drėgnu rankšluosčiu. Vandenį reikia reguliariai keisti, o rankšluostį drėkinti.

• Šaldytuve – ne vieta pomidorams, ten jie praranda skonį. Jei pomidorams dar reikia sunokti, sudėkite į popierinį maišelį. Jau sunokusius ar baigiančius nokti laikykite koteliais į viršų. Vieta aplink kotelį yra jautriausia pomidorų vieta, nuo čia jie pradeda pūti.

• Salierų kotai ilgiau išliks švieži, jei susuksite juos į foliją ir laikysite šaldytuve. Plastikiniame maišelyje laikomi salierų kotai praranda skonį.

• Ilgiau išlaikyti šviežias daržoves padeda popierius. Jis sutraukia drėgmę ir padeda daržovėms nepūti. Tai tinka ir salotoms – sudrėkinkite jas, suvyniokite į popierių ir dėkite į šaldytuvo stalčių.

• Jei užderėjo prieskoninių žolelių, sušaldykite jas ledukuose.

• Šaldymas – geriausias konservavimo būdas. Cukinijas, moliūgus, morkas supjaustykite, supakuokite ir dėkite į šaldiklį.

• Raugti galite ne tik kopūstus, agurkus, ropes, bet ir obuolius, cukinijas, šparagines pupeles, patisonus. Tai – puikus garnyras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų