• Česnakus nulupkite, supjaustykite smulkiomis riekelėmis ir išdžiovinkite kambario temperatūroje. Išdžiūvusius sutrinkite arba sumalkite. Česnakų milteliai – puikus pagardas įvairiems patiekalams.
• Geriausia svogūnų ir česnakų draugė – tamsa. Jei neturite didelės, tamsios patalpos, galite sudėti svogūnus ir česnakus į popierinius maišelius, o juose pradurti skylutes orui.
• Nelaikykite bulvių tiesioginėje saulės šviesoje – jos ne tik ims pūti, bet ir taps nuodingos. Bulves geriausia laikyti sausoje, tamsioje vietoje medinėse ar plastmasinėse dėžėse. Jei prie bulvių padėsite kelis obuolius, bulvės ilgau išliks šviežios.
• Nuluptas ir supjaustytas daržoves, pavyzdžiui, morkas ir salierus, galima ilgai laikyti šaldytuve inde su nedideliu kiekiu vandens. Labai patogu iškart įmesti į verdamą sriubą arba troškinį.
• Brokolių ir žiedinių kopūstų kotus geriausia laikyti vandenyje, o galvas uždengti drėgnu rankšluosčiu. Vandenį reikia reguliariai keisti, o rankšluostį drėkinti.
• Šaldytuve – ne vieta pomidorams, ten jie praranda skonį. Jei pomidorams dar reikia sunokti, sudėkite į popierinį maišelį. Jau sunokusius ar baigiančius nokti laikykite koteliais į viršų. Vieta aplink kotelį yra jautriausia pomidorų vieta, nuo čia jie pradeda pūti.
• Salierų kotai ilgiau išliks švieži, jei susuksite juos į foliją ir laikysite šaldytuve. Plastikiniame maišelyje laikomi salierų kotai praranda skonį.
• Ilgiau išlaikyti šviežias daržoves padeda popierius. Jis sutraukia drėgmę ir padeda daržovėms nepūti. Tai tinka ir salotoms – sudrėkinkite jas, suvyniokite į popierių ir dėkite į šaldytuvo stalčių.
• Jei užderėjo prieskoninių žolelių, sušaldykite jas ledukuose.
• Šaldymas – geriausias konservavimo būdas. Cukinijas, moliūgus, morkas supjaustykite, supakuokite ir dėkite į šaldiklį.
• Raugti galite ne tik kopūstus, agurkus, ropes, bet ir obuolius, cukinijas, šparagines pupeles, patisonus. Tai – puikus garnyras.
Naujausi komentarai