Pereiti į pagrindinį turinį

Santūriame interjere – netikėtos provokacijos

2009-05-26 09:00
Žaismė: darbo ir vaikų kambariuose išskirtiniais akcentais tapo fototapetai.
Žaismė: darbo ir vaikų kambariuose išskirtiniais akcentais tapo fototapetai. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Brangūs, tačiau ne rėksmingi. Tokių daiktų ir interjero detalių apsuptyje įsikūrė klaipėdiečių pora, ramų gyvenimo užutekį suradusi uostamiesčio pašonėje.

Mėgaujasi erdvės prabanga

Dizainerė Liubovė Budiuk mano, kad šiuose namuose pavyko sėkmingai įgyvendinti svarbiausius šeimininkų lūkesčius, atliepiančius jų mėgstamą stilių, – sukurti išgrynintą, švarią, neperkrautą ir sykiu jaukią aplinką. Naujakuriai daugiausiai dėmesio skyrė natūralioms medžiagoms ar kokybiškiems jų pakaitalams, vertingiems produktams, ergonomiškumui.

"Užsakovų požiūris į juos supančius daiktus – kaip į minimalistines detales, tiesiog žmonės nekolekcionuoja niekučių, nemėgsta perkrautų erdvių, kokių nors pribloškiančių įmantrybių", – komentavo kūrėja.

Blokuoto namo Kalotėje svetainė pirmiausia nustebina galinga erdve, kuri skleidžiasi tiek į plotį, tiek į aukštį.

"Manau, tai labai gražu. Turėti tokią erdvę šiais laikais sau gali leisti ne kiekvienas, tai prabanga. Ir ne vien finansine prasme. Daugelis mūsų žmonių pripratę gyventi mažuose, ankštuose butuose, net namus kai kurie pasistato tokius, kuriuose vos telpa visa šeima", – pastebėjo pašnekovė.

Spindi ir šviesoje, ir tamsoje
Šiuose namuose kiek neįprasta ir tai, jog bendrame paveiksle židiniui patikėtas tikrai ne pirmasis planas.

Pasak dizainerės, sąmoningai apsispręsta, kad jis netaps interjero dominante. Ši funkcija veikiau buvo perleista šviestuvui, kurio tikrai nepavadintumei minimalistiniu ar santūriu.
Nepaisant to, jis organiškai įsilieja į bendrą erdvę, suteikdamas jai energijos ir pikantiškumo.

"Tokiai patalpai kaip ši svetainė reikėjo įspūdingo, masyvaus daikto. Šviestuvas kainavo nepigiai, tad natūralu, kad užsakovai svarstė, ar jį verta pirkti. Dabar atrodo, kad čia niekas kitas taip puikiai ir netiktų, – nusišypsojo Liubovė. – Viena vertus, jis turi tam tikro blizgesio, tačiau tai nekrinta į akis. Šis šviestuvas atrodo įspūdingai ne tik uždegtas, bet ir dienos metu, kai skaidriose ir spindžiose jo detalėse žaidžia saulės spinduliai."

Tapė vientisą paveikslą

Dizainerės ir namo šeimininkų sutarimu, ne mažiau svarbus vaidmuo būste patikėtas ir laiptams.

"Didelėje, aukštoje erdvėje jie turi būti matomi. Tad laiptus specialiai gaminome tokius "pakarpytus", kad jie išties taptų ryškiu akcentu", – prisiminė pašnekovė.

Ne tik praktiniais, bet ir estetiniais sumetimais natūralaus uosio beicuotose pakopose įmontuoti ir šviestuvėliai.

Interjere neatsitiktinai varijuojama vengė, įvairaus intensyvumo ruda bei pasteliniais kreminiais, pieno, karamelės atspalviais – L.Budiuk prisiminė, jog tokią spalvinę paletę padiktavo kai kurie baldai, kuriuos pora buvo įsigijusi anksčiau. Kur ne kur akcentais blyksteli ryškiai raudona ar sodri bordo.

Dizainerė projektavo, jog ilgainiui spalvinę gamą bus galima atgyvinti naujais tonais – pavyzdžiui, bendroje svetainės ir virtuvės zonoje puikiai derėtų turkio potėpiai.

Kūrėja pastebėjo, jog kiekvienoje 165 kv. m ploto namo erdvėje jai buvo svarbu išlaikyti vientisą stilių tiek spalvų, tiek formų, ornamentikos prasme. Tad net skirtingose būsto zonose, turinčiose savitą veidą, galima rasti ne vieną giminingą detalę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų