Daugiau – ne geriau
Šiuo metu viešose vietose, įskaitant maisto prekių parduotuves, norisi būti kuo rečiau, todėl maisto produktų perkame didesniais kiekiais. Tačiau turėkime omenyje, kad, taupant elektrą, šaldytuvą rekomenduojama pripildyti bent 60 proc., bet ne daugiau nei 90 proc. Be to, technologija "InstaView" padės be reikalo neatidarinėti šaldytuvo durų – į šaldytuvo vidų galėsite pažvelgti pro duris.
Prieš perkant maisto produktus svarbu turėti omenyje, kad kuo šaldytuvas pilnesnis, tuo didesnė tikimybė, kad produktai bus pristumti prie galinės sienelės. Tada uždengiamos vėdinimo angos ir jutikliai. Kai šaldytuvas prigrūstas, tarp produktų neįmanoma išlaikyti reikiamo atstumo, todėl tarp jų oras prasčiau cirkuliuoja ir jie greičiau genda. Pavyzdžiui, šaldytuvai, kuriuose taikoma technologija "DoorCooling", produktus atvėsins greičiau ir tolygiau, todėl bus išlaikoma vienodesnė temperatūra ir produktai ilgiau išliks švieži.
Turėkite omenyje, kad durų skyreliuose nereikėtų laikyti per daug produktų, nes dėl jų svorio durys gali ne iki galo užsidaryti.
Produktų sudėjimo tvarka
Bakterijos greičiau dauginasi ir produktai sparčiau genda, kai maistas šaldytuve sudedamas atsitiktine tvarka – daržovės prie mėsos, vaisiai šalia pieno produktų, todėl rekomenduojama tam tikrus produktus laikyti atskirose lentynose.
Viršutinė ir vidurinė šaldytuvo lentynėlės tinka pieno produktams, kiaušiniams, mėsai, taip pat produktams, kuriuos atidarius reikia laikyti šaldytuve.
Šaldytuvo duryse esančiuose skyreliuose temperatūra kiek aukštesnė – čia galima laikyti pieną, vandenį ir gėrimus. Turėkite omenyje, kad durų skyreliuose nereikėtų laikyti per daug produktų, nes dėl jų svorio durys gali ne iki galo užsidaryti.
Maisto laikymas
Abrikosai, melionai, mangai, slyvos, kriaušės, pomidorai – tai produktai, kurie į aplinką išskiria etileną, o obuoliai, baklažanai, bulvės, morkos ir brokoliai nuo etileno greičiau genda. Todėl rekomenduojama šiuos produktus laikyti bent šiokiu tokiu atstumu vienus nuo kitų.
Paprikos, agurkai ir pomidorai turėtų būti laikomi kambario temperatūroje.
Paprikos, agurkai ir pomidorai turėtų būti laikomi kambario temperatūroje. Šaldytuve paprikos praranda aromatą ir elastingumą, o agurkai ir pomidorai pasidaro nemaloniai skysti.
Tam, kad maistas ilgiau liktų šviežias ir šaldytuve neatsirastų nepageidaujamos drėgmės ar kvapų, produktus laikykite uždaruose induose arba neišpakuotus. Taip pat į šaldytuvą nerekomenduojama dėti karštų produktų, nes iš tokių produktų išskiriamų garų šaldiklyje gali susiformuoti ledas, todėl padidėtų elektros sąnaudos. Kita vertus, produktus, kuriuos ketinate užšaldyti, pirmiau geriausia atvėsinti (palaikyti apatiniame šaldytuvo skyriuje) ir sandariai uždaryti – taip apsaugosite šaldiklį nuo apšarmojimo.
Naujausi komentarai