Pereiti į pagrindinį turinį

10 pasaulį pavergusių muzikos legendos Prince'o dainų

Muzikos pasaulis gedi ketvirtadienį netikėtai mirusio JAV dainininko Prince'o. Popmuzikos žvaigždės gyvybė užgeso namuose Minesotoje.

Scanpix nuotr.

Sukrėsti gerbėjai socialinius tinklus tiesiog užvertė užuojautomis, prisiminimais, gražiais žodžiais ir pažadais amžinai nešioti širdyje dainininko atminimą.

Vos prieš mėnesį muzikantas, kurio tikrasis vardas – Prince'as Rogersas Nelsonas, kalbėjo ketinąs pats, be rašytojų pagalbos, parašyti autobiografiją. Jai pasirodyti nelemta, tačiau savo gerbėjams Prince'as, per savo karjerą pardavęs daugiau nei 100 mln. įrašų, gerbėjams paliko daugybę nepamirštamų dainų.

Portalas siūlo prisiminti 10 dainų, kuriomis Prince'as paliko ryškų pėdsaką muzikos istorijoje.

1. „I Wanna Be Your Lover“

1979 m. Los Andžele Prince'as surengė pirmą gyvo garso koncertą su grupe ir išleido albumas „Prince“. Jo daina „I Wanna Be Your Lover“ tapo pirmuoju dainininko dideliu hitu, pasiekusiu 11 vietą JAV topuose.

 

 

2. „Uptown“

1980 m. pasirodžiusio albumo „Dirty Mind“ kūrinys pateko į JAV geriausių dainų penketuką ir tapo savotiška prognoze apie dainininko laukiančią pasaulinę šlovę.

 

 

3. „Purple Rain“

1984 m. pasirodęs albumas „Purple Rain“ nuolat įtraukiamas į geriausių visų laikų albumų sąrašus. To paties pavadinimo daina vadinama popmuzikos šedevru, laikoma Prince'o „vizitine kortele“ ir jam pelnė 3 „Grammy“ statulėles bei „Oskarą“.

 

 

4. „When Doves Cry“

Daina, nutiesusi Prince'ui kelią į superžvaigždžių pasaulį. 1984 m. sukurtas kūrinys yra ilgiausiai pirmoje topų vietoje išsilaikiusi muzikanto daina.

 

 

5. „Kiss“

1986 m. pasirodęs Prince'o kūrinys taip pat sėkmingai pasiekė JAV topų aukštybes. Jame atsiskleidžia muzikanto posūkis iš popmuzikos į funk stilių.

 

 

6.  „Sign 'O' the Times“

1987 m. pasirodęs kūrinys, kritikų manymu, yra stilistiškai turtingiausias ir geriausias Prince'o darbas.

 

 

7. „Nothing Compares 2 U“

Muzikantas dainą įrašė 1985 m., tačiau visame pasaulyje 1990 m. ją sava interpretacija išgarsino airių dainininkė Sinead O'Connor. Kūrinys vadinamas himnu praradimui ir skyrybų skausmui.

 

 

8. „Cream“

1991 m. išleistas seksualumu trykštantis kūrinys be sunkumų įstrigo į JAV geriausių dainų pirmoje vietoje.

 

 

9. „The Most Beautiful Girl in the World“

1995 m. išleistas singlas tapo vieninteliu jo kūriniu, pasiekusiu D. Britanijos topų viršūnę, taip pats tai – sėkmingiausias jo karjeros singlas tarptautiniu mastu.

 

 

 

 

10. „1999“

Dar 1982 m. dienos šviesą išvydusi daina – apie pasaulio pabaigą, kurią Prince'as įsivaizdavo ne tokią ir blogą. Jos žodžiai „ Tonight I'm gonna party like it's 1999“ (Šį vakarą linksminsiuosi, tarsi būtų 1999-ieji) tapo populiaria sparnuota fraze. 1999-aisiais pasaulio pabaiga neatėjo, tačiau Prince'o gerbėjams tai tapo 2016-ųjų balandžio 21 d. 

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų