Pereiti į pagrindinį turinį

Aktorius A. Žiurauskas: buvau storas, atsibodo!

2015-04-11 08:02

Aktorius Andrius Žiurauskas prisipažino: "Per Velykas neatsilaikiau, prisišveičiau ir priaugau du kilogramus. Žinojau, kad taip bus. Bet dabar jų atsikračiau ir sveriu dar mažiau nei prieš šventes." Per pusantrų metų jis atsikratė 36 kilogramų.

Aktorius Andrius Žiurauskas prisipažino: "Per Velykas neatsilaikiau, prisišveičiau ir priaugau du kilogramus. Žinojau, kad taip bus. Bet dabar jų atsikračiau ir sveriu dar mažiau nei prieš šventes." Per pusantrų metų jis atsikratė 36 kilogramų.

Prarado 36 kilogramus

Velykų puotai A.Žiurauskas rengėsi iš anksto ir pasninkavo pirmą kartą gyvenime: visą savaitę valgė tik salotas su žuvimi, penktadienį – vien salotas.

"Tiesa, televizijos laidoje "Virtuvės istorijos", kur turėjau filmuotis savaitės viduryje, privalėjau paragauti kalakutienos. Tačiau tai padariau labai saikingai, – atvirai apie savo antsvorį ir sveikatos problemas pradėjo pokalbį aktorius. – O per Velykas prisiėdžiau kaip turi būti. Nors gėriau alų be alkoholio, nes alkoholis skatina apetitą, neatsilaikiau. Kitą dieną svėriau jau 2 kg daugiau. Tačiau labai greitai viską vėl subalansavau ir sveriu dabar mažiau nei prieš šventes."

Kiek jis sveria, balandžio 7 d. savo 37-ąjį gimtadienį atšventęs A.Žiurauskas niekam nesako – tai pasižadėjo sau.

Pripažino, kad svėrė labai daug, o per pusantrų metų numetė jau 36 kilogramus: 16 kg – per pirmus metus, 20 kg – vėliau.

"Viskas paprasta – sportuoju ir tiek daug nevalgau. Viskas vyksta pagal planą, – šyptelėjo aktorius. – Buvau storas. Atsibodo! Supratau, kad pasiekiau dugną ir reikia kilti į viršų."

Tiesa, 2013 m. liepą dugną, kaip sako pats aktorius, pasiekė, nes serga miego apnėja.

Nuolat trūkdavo energijos

"Arba gydysiesi ir darysi išvadas, arba bus dar blogiau", – išgirdo jis medikų išvadą, kai paaiškėjo, kad serga apnėja.

Miego apnėja – tai miego sutrikimas, kuriam būdinga tai, kad miego metu nutrūksta ir vėl atsinaujina kvėpavimas. Kraujyje sumažėja deguonies, todėl stoja širdis ir žmogus vis prabunda, antraip uždustų.

"Ligai siautėjant nepaneriu į gilaus miego būseną, todėl neišsimiegu, – atviravo vyras, nuoširdžiai dėkojęs gydytojai Guodai Pilkauskaitei. – Todėl man nuolat trūkdavo energijos, retkarčiais užmigdavau per repeticiją, užsnūsdavau prie automobilio vairo."

Nuolat trūkstant energijos aktorius daug valgydavo, bet energijos nedaugėjo, o dar mažėjo, nes neišsimiegodavo ir tai buvo tarsi užburtas ratas.

"Pirmą dieną mane prijungė prie aparatų ir mechaniniu būdu per burną specialia žarna tiekė orą. Jau pirmą kartą puikiai išsimiegojau ir jutau neapsakomą energijos antplūdį, –  nesivaržydamas apie problemas pasakojo A.Žiurauskas. – Beje, taip ir dabar miegu – užsidėjęs specialią kaukę, per kurią man tiekiamas oras."

Nuolat ant svarstyklių

"Dabar kartais pavalgau daugiau, kartais mažiau, daugiau judu, sportuoju. Faktas, bet sveriuosi tris ar keturis kartus per dieną ir dėl to šiek tiek pavažiavęs stogas, – iš savęs nusijuokė aktorius. – Bet labai džiaugiuosi, kad kiekvieną dieną sveriu mažiau nei vakar."

Pirmi du trys mėnesiai buvo labai sunkūs. Kelias savaites jis valgė specialų maistą – miltelius.

"Tegul man kas pasako, kad jie skanūs, spjausiu į veidą. Jie – šlykštus, – neslėpė  A.Žiurauskas, kuris dabar stengiasi valgyti dažniau, po mažai, daugiau salotų, žuvies. – Buvo laikas, kai nuolat galvojau apie maistą. Tai reikia įveikti. Vos pradėjus kovoti su liga ir pagausėjus energijos, pasidarė lengviau kovoti ir su antsvoriu."

Aktorius prisipažino, kad būdavo skaudu ir nemalonu parduotuvėje išgirdus pardavėjos repliką: "Oi, jums tinkamo dydžio drabužių tikrai nerasime."

"Reikėjo išgyventi ne vieną nuoskaudą. Ir meluoja tas storulis, kuris sako, kad gerai jaučiasi, neišgyvena dėl antsvorio, – nukirto aktorius. – Aš irgi taip save ramindavau ir apgaudinėdavau."

Prodiuseriai: netekai žavesio!

Kokia buvo laimė, kai 36 kg netekęs aktorius po daugelio metų pertraukos per Teatro dieną jau žaidė krepšinį: "Tris keturis kartus perbėgau per aikštę ir neuždusau, o neseniai žaidžiau su draugais ir keturis kėlinius po 15 min. laksčiau pirmyn atgal. Nepaprastas džiaugsmas, kai vėl atrandi kitados patirtų nuostabių dalykų."

Dideliu, nors ir brangiu malonumu Andriui tapo ir drabužių pakeitimas. Kaip balzamas širdžiai jau skamba pardavėjos žodžiai: "Palaukite, netrukus rasime jums tinkamą dydį."
"Pirkti drabužius ir atiduoti pernelyg didelius dabartinius yra nepalyginamai maloniau, nei ieškoti, nes jau netelpi į senuosius", – prisipažino A.Žiurauskas.

Kokia buvo aplinkinių reakcija, kai pamatė, kad aktorius akivaizdžiai lieknėja ir tiesiog akyse netenka svorio?

"Netekai savo žavesio ir tavęs dabar neims filmuotis į daugelį filmų! – sakė kai kurie prodiuseriai. Andrius džiaugiasi daugelio žmonių komplimentais, kad jis atjaunėjo. "Na ir ką, kad neims filmuotis? Svorį metu ne dėl filmų, o dėl savęs. Ir labiausiai dėl to džiaugiuosi aš pats", – tarė jis.

Nebe tas žmogus

Artimiausiu metu 90 kg sverti svajojantis aktorius šyptelėjo, prisiminęs vieną situaciją.

Vytauto Didžiojo universiteto teatre Žano Polio Sartro pjesėje "Intymumas" jis atlieka Anri vaidmenį. Anri žmoną vaidinanti aktorė Severija Janušauskaitė nuolat kalbėdavo apie storulį Anrį, kuriam atsisėdus ant pilvo susidarydavo šešios raukšlės.

"Andriau, negaliu su tavimi dabar vaidinti, tu – nebe tas žmogus, tu jau ne storulis Anri. Ką man su tavimi daryti?" – šyptelėjo S.Janušauskaitė.
"Pakeisk vyrą, – juokėsi A.Žiurauskas. – Ir galvok apie mane kaip apie savo buvusįjį."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų