Pereiti į pagrindinį turinį

Animacinių filmų herojai – ant ledo

2009-02-13 09:00
Animacinių filmų herojai – ant ledo
Animacinių filmų herojai – ant ledo / "Seven Live" archyvo nuotr.

Pasaulinę šlovę pelnęs Walto Disney pasakų ledo šou "Disney On Ice" pirmą kartą atvyksta į Lietuvą.

Per beveik 30 veiklos metų "Disney On Ice" tapo vienu garsiausių ir populiariausių ledo reginių planetoje. Pasaulinę šlovę pelniusius ledo šou išskirtinėmis teisėmis kuria bendrovė "Feld Entertainment", bendradarbiaujanti su "The Walt Disney Company". Visai šeimai skirtuose ledo šou "Disney On Ice" pagrindinės žvaigždės yra W.Disney pasakų herojai.

Lietuvoje "Disney On Ice" pristatys patį didžiausią kada nors sukurtą savo spektaklį – "Princess Classics". Specialiai šiam šou buvo sukurta puošniausia ir įdomiausia scenografija: triguba besisukanti pilis, kuri transformuojama pagal septynias garsiausias W.Disney animuotas pasakas. Stebuklingame nuotykyje dalyvauja pasakų "Aladinas", "Pelenė", "Gražuolė ir pabaisa", "Undinėlė", "Snieguolė ir septyni nykštukai", "Mieganti gražuolė" ir daugelio kitų istorijų herojais.

Dvidešimt trečią ledo šou "Disney On Ice" pastatymą "Princess Classics" kūrė garsiausi savo sričių specialistai. Pavyzdžiui, choreografų komandai vadovavo Tomas Dicksonas, ne kartą laimėjęs Metų choreografo titulą ir atstovavęs JAV dailiojo čiuožimo rinktinei 2002–2004 m. Jam talkino žmona – buvusi olimpinių žaidynių dalyvė Catarina Lindgren, laimėjusi pirmus tris oficialius sinchroninio čiuožimo pasaulio čempionatus 2000, 2001 ir 2003 m. Įspūdingą patirtį abu dailiojo čiuožimo specialistai perteikia pasitelkdami sudėtingus manevrus ir įspūdingus triukus, kuriuos padeda atlikti 20 čiuožėjų.

Ypač smagu tai, kad "Disney On Ice" herojai į žiūrovus kreipsis lietuviškai – pasakų personažus įgarsino žinomi Lietuvos aktoriai.

"Pasakų garsinimas – įdomus, didelio kūrybiškumo ir pastangų reikalaujantis procesas. Falcetu garsinti peliuką Mikį nebuvo paprasta ir fiziškai", – pripažino bene garsiausią pasaulyje animacinį personažą įgarsinęs aktorius Andrius Bružas. Anot jo, gražios pasakos nesensta, o jose užkoduota potekstė ir moralas aktualūs visais laikais.

Aktorė Larisa Kalpokaitė užaugo su Brolių Grimmų pasakomis, o pirmas jos matytas W.Disney filmukas – "Undinėlė". "Su malonumu žiūriu animacinius filmukus. Visuomet "sergu" už gėrį, laukiu laimingos pabaigos, nors pačiai dažniausiai tenka garsinti blogus ir piktus pasakų personažus", – pasakojo aktorė, savo balsą paskolinusi fėjai iš "Miegančiosios gražuolės".

"Dukrai rodau W.Disney animacinius filmus ir pats kartu garsiai juokiuosi. Neįtikėtinas kūrybiškumas – fantazija liejasi laisvai", – sakė Aladiną įgarsinęs Leonardas Pabedonoscevas.

Iš viso "Garso architektūros" studijoje, kurioje buvo lietuviškai prakalbinti W.Disney herojai, apsilankė 27 garsūs šalies aktoriai. Piktąją karalienę artėjančiam ledo šou "Disney On Ice" įgarsino Agnė Eglė Gregorauskaitė, kunigaikštį – Arūnas Sakalauskas, pamotę – Rimantė Valiukaitė, princesę Aurorą – Lina Budzeikaitė, stebuklingą veidrodį – Sigitas Račkys.


VIETA: Vilniaus "Siemens" arena, Ozo g. 14.

LAIKAS: vasario 14 d. 15, 19 val., vasario 15 d. 11, 15 val.

KAINA: 60–120 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų