Pereiti į pagrindinį turinį

Aprangai paskaninti – autoriniai "prieskoniai"

2008-12-27 09:00
Aprangai paskaninti – autoriniai "prieskoniai"
Aprangai paskaninti – autoriniai "prieskoniai" / Ingos Juodytės nuotr.

Kokius prieskonius renkatės įprastai: tradicinius ar egzotiškus, saldžius ar aštrius? To klausė mados namų "Cantas" dizainerių ketveriukė, Vilniuje pristačiusi šventinių aksesuarų parodą.

"Auskarai, koljė, šaliai, apykaklės ir kiti aksesuarai – lyg prieskoniai mūsų drabužiams", – vienbalsiai tvirtino dizaineriai Kristina Kruopienytė, Egidijus Sidaras, Rita Kazokaitė ir Sonata Bylaitė.

Vienas kūrybinio dizainerių ketvertuko narių – E.Sidaras – patarė nepaklysti aksesuarų gausoje. Anot jo, geriausiai atrodysite pasipuošę keliais smulkiais arba vienu, masyvesniu papuošalu.

Kūrėjui pritarė ir dizainerė K.Kruopienytė, parodoje pristačiusi vėrinius, sages ir siuvinėtas apykakles. Jos teigimu, tas pats aksesuaras, pritaikytas skirtingose vietose, kurs vis kitokį įspūdį.

O dizainerės S.Bylaitės patarimas skambėjo labai paprastai. Šįkart didžiausią dėmesį auskarams skyrusi kūrėja besidairantiems aksesuarų patarė įsiklausyti į save. "Sėkmingiausiai pasipuošiama tuomet, kai papuošalas atspindi moters nuotaiką, kuri gali būti labai įvairi", – šypsojosi S.Bylaitė.

Norinčiosioms išsiskirti dizainerė R.Kazokaitė patarė ieškoti masyvių ir įdomesnės tekstūros papuošalų, paisyti aprangos etiketo ir nepainioti vakarui bei dienai skirtų papuošalų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų