Pereiti į pagrindinį turinį

„Auksiniame balse“ skambėjo rokenrolas

2014-11-18 23:02
LRT
V.Skaraičio/BFL nuotr.

Vienuoliktasis „Auksinio balso“ filmavimas skirtas rokenrolui, be to, tai – iškritimo vakaras, todėl komisijos bei žiūrovų balsai itin reikšmingi, o dalyviai stengiasi pasitempti.

Projekto dalyvius pirmadienio vakarą vertina muzikologė Zita Kelmickaitė, dirigentas Vytautas Lukočius, operos solistė Sigutė Stonytė ir aktorius, režisierius ir politikas Julius Dautartas. „Auksinį balsą“ šį vakarą veda tik Giedrius Savickas.

Projekte dalyvauja ir savo balsus išbando Jurga Šeduikytė, Kristina Jatautaitė, Monika Liu, Aistė Lasytė, Deivydas Norvilas (Deivis), Edgaras Lubys, Egidijus Sipavičius ir Antanas Zakarauskas.

K. Jatautaitė pristatė kūrinį „Johny B. Goode“.

„Šokote ir judėjote geriau negu jūsų palydovės“, – pastebėjo J. Dautartas.

„Atėjo mergina, šovė tai, ką reikia, ir pataikė į dešimtuką“, – kalbėjo V. Lukočius.

S. Stonytė pasidžiaugė puikiu balsu ir atlikėjos energetika.

E. Sipavičius atliko kelių dainų ištraukas. J. Dautarto manymu, pasirodymas buvo labai tikslus, įdomus.

„Aš manau, kad puikiai, nes tai priminė tuos metus, kai rokenrolas buvo mokyklose, ir mes šėldavom“, – prisiminė V. Lukočius.

„Labai stilinga, labai energinga, neperspausta, skoninga“, – vertino S. Stonytė.

Monikos Liu pasirinkimas – „Let‘s twist again“.„Viskas tiksliai pagal žanrą“, – tikino J. Dautartas. V. Lukočiui taip pat labai patiko dainininkės pasirodymas.

„Likau sužavėta. Balsas skambėjo puikiai, jūsų plastika buvo fantastiška“, – vertino S. Stonytė.

E. Lubys sudainavo kūrinį „Lady‘s Choice“.„Man rodos, kad E. Lubys šiame konkurse išnaudoja visas progas“, – komplimentus liejo Z. Kelmickaitė.

„Man patiko jūsų balso spalva, kuri atliepė tai, apie ką dainavote“, – pastebėjo S. Stonytė. Su komisijos damomis sutiko ir V. Lukočius.

A. Lasytė rokenrolo vakarui pasirinko dainą „Woo Hoo“. Aktorė pasipuošė tramdomaisiais marškiniais, jai scenoje talkino šiurpios sanitarės. Etiudas sužavėjo komisijos narius.

„Labai tikslus užmanymas. Net norėdamas neprikibsi“, – kalbėjo J. Dautartas. Jam pritarė ir V. Lukočius. Pasak jo, aktorė pataikė tiesiai į dešimtuką.

S. Stonytė žavėjosi aktorės ieškojimais ir pagyrė jos mini spektaklį, tačiau „auksinio balso“, pasak operos solistės, pritrūko. Su ja sutiko ir Z. Kelmickaitė, tikindama, kad be vaizdo tokio muzikinio kūrinio suprasti nebūtų galima.

A. Zakarauskas pristatė kūrinį „You can never tell“. Z. Kelmickaitei užkliuvo dainininko sumanymas nusiauti batus pasirodymo metu. V. Lukočius kritikos atlikėjui nepagailėjo dėl neišmoktų žodžių.

„Stengiausi išgirsti balsą, bet jo nebuvo“, – nutarė S. Stonytė. Operos solistė palinkėjo įsiklausyti į kritiką ir daugiau padirbėti.

J. Šeduikytė nutarė atlikti dainą „Hit The Road Jack“. Kaip visada, atlikėja pasirinko neįprastą įvaizdį. Šį kartą pusė jos kostiumo buvo suknelė, kita pusė – vyriškas kostiumas. Dainą ji taip pat atliko moterišku ir imituojamu vyrišku balsu.

„Buvote kaip visada išradinga“, – gyrė Z. Kelmickaitė. Pasak jos, atlikėja visuomet nustebina dainavimo kokybe.

„Esate maksimalistė, galite dirbti labai daug, kad pasiektumėte tai, ką norite“, – įvertino S. Stonytė.

J. Dautartui pasirodymas buvo apskaičiuotas gerąja prasme. „Be galo minimalistiškai, bet kartu labai dinamiškai“, – žavėjosi komisijos narys.

Kūrinys „Should I stay or should I go?“ suskambo D. Norvilo lūpose.„Pamatyti šokinėjantį Deivį – ne naujiena, bet bėgantį ir neždūstantį? To dar neteko“, – šypsojosi Z. Kelmickaitė.

Pagyrų dainininkui negailėjo ir V. Lukočius bei jo komisijos kolega J. Dautartas.

„Scenoje atiduodate viską“, – pastangas ir profesionalumą įvertino S. Stonytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų