Ji kartu su marijampoliečiu operos solistu Edmundu Seiliumi keliaus po jo gimtąją Suvalkiją, besidairydami šio kulinarinio šedevro šaknų.
Netikėčiausioje vietoje radę senąjį šakočio receptą jiedu patys išbandys jėgas prie senovinės krosnies sukdami volą. „Aš jau, kaip vyras, būčiau čia kokį reduktorių įtaisęs“, – geros nuotaikos nestokos Edmundas, pripažindamas, kad darbas – ne iš lengviausių, o tiesiai į veidą plieskianti kaitra – tiesiog nepakeliama. Kad tai neatbaidytų šakočio mėgėjų, Beata parodys, kaip namuose pasigaminti šakočio pyragą.
Tai – ne vienintelis skanėstas, kurį nuo cukrinių runkelių ir pirmojo Lietuvoje cukraus fabriko apsalusi Suvalkija pateiks Beatai ir Edmundui. Įspūdingame neobarokiniame Zyplių dvare laidos vedėjos lauks madų šou, kurį čia gali patirti kiekviena atvykusi turistė.
Edmundas bandys įtikinti, kad suvalkiečiai, dar kitaip – sudūviai, yra visai ne „skūpūs“, o taupūs, racionalūs ir stebėtinai kūrybingi žmonės. „Mes visi turėtume būti labiau suvalkiečiai“, – juokaus Beata, kurią Edmundo gimtajame mieste nustebins tikrų tikriausia veidasienė ir netikėti pasakojimai apie Marijampolės miesto vardo kilmę.
Ši BTV eteryje pasirodysianti laida yra penktasis „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ dešimties laidų ciklo epizodas. Kartu su Valstybiniu turizmo departamentu kuriamo projekto autoriai pateiks patrauklų kelionės po Lietuvą maršrutą ir patvirtins, kad išvykoms nėra blogo oro. Su skirtingų kraštų tradiciniais patiekalais supažindins naująją TV laidą kartu su Beata kurianti etnografė, kulinarinio paveldo ekspertė Nijole Marcinkevičienė.
„Keliauk ir ragauk. Lietuva“ – kiekvieną šeštadienį 18.30 val. per BTV.
Dalis nepamirštamų Beatos nuotykių keliaujant ir ragaujant Lietuvą – socialiniame tinkle „Facebook“ su grotažyme #KeliaukIrRagauk.
Naujausi komentarai