Pereiti į pagrindinį turinį

Bardai žygiuoja į Klaipėdą

2009-04-10 09:00

Trečiasis "Bardų žygis per Lietuvą" juda finalo link – rytoj jis pasieks uostamiestį.

Asociacijos "Bardų klubas" trečiąsyk rengiamas "Bardų žygis per Lietuvą" jau spėjo aplankyti devynis Lietuvos miestus, sėkmingai "nuleido desantą" Austrijoje ir Šveicarijoje. "Daug įspūdžių, dainuojamosios poezijos ir autorinės dainos atlikėjų gausa maloniai stebina. Į žygeivių gretas įsiliejo visas būrys jaunų ir vyresnių, bet plačiajai auditorijai mažiau žinomų atlikėjų – talentingų, įdomių, norinčių ir galinčių koncertuoti, turinčių ką pasakyti žiūrovams", – teigė projekto meno vadovas Povilas Girdenis.

Šiemetis žygis jau artėja prie pabaigos. Todėl, kaip aiškino organizatorius, Klaipėdoje pirmą kartą į programą teks įtraukti papildomą numerį ir vietoj aštuonių atlikėjų scenoje pasirodys devyni.

Su "Bardų klubo" senbuviais Jonu Bagdonavičiumi, Povilu Girdeniu bei Sauliumi Lapėnu pasirodys ir vienas ryškiausių šiemečio žygio atradimų – Marijaus ir Gintarės Liakų duetas, savo profesionalumu ir nuoširdumu nustebinęs ir žiūrovus, ir kitus projekto dalyvius. Įdomią programą klaipėdiečiams pristatys jaunas, talentingas, visada turintis ką pasakyti bardas Gytis Ambrazevičius bei neseniai solistės karjerą pradėjusi nuolatinė žygio koncertų vedėja Rūta Račaitė.

Pirmą kartą prie projekto prisijungs sėkmingai savo dainose džiazo elementus naudojantis bardas Andrejus Radčenka, prisistatantis sceniniu pseudonimu Mąstis. Jo paties žodžiais: "Mąstis – tai tas, kuris mėgsta daug ir gerai pamąstyti". Žinodami šaunias uostamiesčio kaip džiazo miesto tradicijas, koncerto organizatoriai neabejoja šio gerai grojančio pianinu, puikų svingo jausmą turinčio bardo sėkme. Pirmąsyk į žygį įsijungė įdomus autorinės dainos atlikėjas, praeityje žinomos elektroninio pank-roko grupės "Delčia" narys, taikos misijų Afganistane ir Irake dalyvis, šiuo metu Baltijos gynybos koledže Tartu (Estija) karo mokslus dėstantis majoras Valerijus Šerelis. Jis – aktyvus internetinės dainuojamosios poezijos atlikėjų ir gerbėjų bendruomenės narys, pernai išleidęs poezijos rinkinį "Mūzoms ir jų Kareiviams".

Bardų koncerte Klaipėdoje svečiuosis maestro Andrius Kulikauskas – žinomas šalyje muzikantas, kompozitorius, aranžuotojas, multiinstrumentalistas, praeityje populiaraus vokalinio instrumentinio ansamblio "Vilniaus aidai" meno vadovas, su šviesios atminties Vytautu Kernagiu įkūręs garsiausią ir solidžiausią dainuojamosios poezijos kolektyvą per visą šio žanro istoriją – "Dainos teatrą". Andrius nuolat bendradarbiauja su dainuojančiais aktoriais – "Aktorių trio", "Adios", Keistuolių teatru, yra parašęs muziką daugybei kino filmų ir spektaklių, kuria ir atlieka įspūdingas, ilgam įsimenančias dainas. Pernykščio "Bardų žygio per Lietuvą" dalyviai ir organizatoriai jį neformaliai pripažino "laukiamiausiu svečiu".

"Bardų žygio per Lietuvą" koncertas uostamiestyje – šeštadienį 16 val. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekos renginių salėje (Herkaus Manto g. 25).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų