Pereiti į pagrindinį turinį

Bardų muzikos traukinys stabtelės ir Kaune

2010-10-20 14:48
Bardas: Kauno publikai savo dainas dovanos G.Arbačiauskas.
Bardas: Kauno publikai savo dainas dovanos G.Arbačiauskas. / Roko Medonio nuotr.

Aštuntasis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis "Tai – aš", savaitgalį vilios ir Kauno melomanus.

Varėnos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Skapiškio kultūros namai, Pasvalio krašto muziejus, Vilniaus mokytojų namai – kaip ir kiekvienais metais, šį rudenį bardai aplankys tolimiausius Lietuvos miestelius. Muzikalusis traukinys kirs ir kaimyninių šalių sienas.

Visą savaitę dainuojamosios poezijos mylėtojams koncertus dovanos žymiausi šio žanro atlikėjai: Gediminas Storpirštis, Aidas Giniotis, Andrius Kaniava, Kostas Smoriginas, Giedrius Arbačiauskas, Vytautas V. Landsbergis, Zala ir Driukas, grupės "Stipriai kitaip", "Liūdni slibinai", "Atika" ir kiti publikos pripažinti muzikantai. Vieni jų užaugo kartu su festivalio krikštatėviu Vytautu Kernagiu, kiti – Mindaugu Ancevičiumi ir "Atviro rato" žmonėmis.

"Kiekviena klausytojų karta turi savo kartos lyderį, kuriuo tiki, kuris juos veda į teisingą kelią", – įsitikinęs festivalio vadovas Juozas Žitkauskas.

Šiais metais į festivalį pristatyti savo kūrybos atvyksta gausus autorių ir atlikėjų iš trylikos užsienio šalių būrys. Bene įspūdingiausias festivalio akcentas – jungtinis bardų projektas iš Ekvadoro, Argentinos ir Vokietijos. "Ryškiausias prisiminimas iš mano ankstesnių pasirodymų – žmonių veidai, kuriuose spindėjo dėkingumas ir meilė kitos kultūros muzikai", – gerų žodžių Lietuvos publikai negailėjo trečią kartą festivalyje dalyvausiantis atlikėjas iš Šiaurės Airijos Denisas McLaughlinas.

Pastarasis atlikėjas savo dainomis kaitins Vilniaus publiką. Kauniečiams priešpaskutinę festivalio dieną koncertuos G.Arbačiauskas, kolektyvas "Stipriai kitaip", Zala ir Driukas, Vygantas Kazlauskas, svečiai iš JAV, Rusijos, Bulgarijos ir Lenkijos.

Tą pačią dieną Šv. Kotrynos bažnyčioje, Vilniuje vyks ypatingas koncertas. Septyni bardai savo populiariausias dainas, aranžuotas kompozitoriaus Andriaus Kulikausko, atliks kartu su Šv.Kristoforo kameriniu orkestru. "Tokio dalyko nei Lietuvos bardų kultūroje, nei, manau, Lietuvos kamerinėje muzikoje nėra buvę. Tai mūsų festivalio akcentas", – neabejojo J.Žitkauskas.


KAS: Jungtinis koncertas.

KUR: Kauno valstybiniame lėlių teatre, Laisvės al. 87 A.

KADA: Spalio 23 d. 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų