Pereiti į pagrindinį turinį

Chorų „Eurovizijoje“ paaiškėjo finalininkai

2014-03-02 19:38
A.Ufarto/BFL nuotr.

Susumavus visų laidų komisijos balus, sekmadienį chorų „Eurovizijoje“ paaiškėjo, kad iš kovos pasitraukia Lietuvos edukologijos universiteto choras „Ave vita“ ir nepriklausomas merginų choras „Viva“. Finale kovo 9 dieną pasirodys penki chorai: Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“, jungtinis Vilniaus universiteto choras, merginų choras „Liepaitės“, jaunimo choras „Kivi“ ir „Jazz Island“ choras.

Iškritimo vakaras prasidėjo bendra chorų bei Egidijaus Sipavičiaus daina „Į tave“. Komisijos gretose sekmadienio vakarą buvo: Vytautas Lukočius, Vytautas Miškinis, Eglė Juozapaitienė ir Zbignevas Levickis

Pirmasisi pasirodė Kauno technologijos universiteto akademinis choras „Jaunystė“. Choristai laisvai vakaro temai pasirinko „Baltaragio“ ariją iš miuziklo „Velnio nuotaka“. „Sužavėjote, puikiai, dešimt“, – nedaugiažodžiavo E. Juozapaitienė. Tiek pat balų skyrė ir jos kolega V. Miškinis. „Bendra visuma atpirko visas klaideles“, – pastebėjo V. Lukočius.

Choras „Jazz island“ atliko kūrinį „Basin street blues“. „Vietomis buvo įmanoma atskirti, kad tai – žmogaus balsas, o vietomis buvau tikra, kad tai – instrumentai“, – žavėjosi E. Juozapaitienė. „Truputį nusifalšyvinot, bet vaizdas ir nuotaika buvo puikūs“, – išsakęs kiek kritikos vis vien dešimt balų skyrė V. Lukočius. „Reikia juos vešti į konkursą, kad Europa pamatytų, kokie įdomūs dalykai darosi Lietuvoje“, – šypsojosi  Z. Levickis.

Merginų choras „Viva“ lemtingam vakarui nusprendė pristayti premjerą – savo vadovės kūrinį „Žaliam slėnyje“. „Labai daug žaidėte vizualiniais dalykais, o dainavimą kiek pamiršote“ – manė V. Miškinis „Man labai patiko, ir džiaugiuosi jūsų darbu“, – kompozitorę pagyrė E. Juozapaitienė.

Jungtinis Vilniaus universiteto choras padainavo kūrinį „Teka teka šviesi saulė“. „Mane liaudies daina užbūrė, labai gražus finalas“ – gyrė E. Juozapaitienė. V. Miškinis pasigedo niuansų ir subtilumo. „Manau, kad daina neverta šio konkurso“, – pasirinkimą sukritikavo V. Lukočius. „Aš dėkingas, kad jūs pasirinkote šį kūrinį“, – komisijos kolegai prieštaravo Z. Levickis.

„Ave vita“ choro pasirinkimas – kūrinys „Adiemus“. „Šis kūrinys jums buvo per lengvas“, – choro profesionalumą įvertino V. Lukočius. „Pradžioje galėjote duoti daugiau laukinio garso“,– apie Afrikos ritmų kūrinio atlikimą kalbėjo E. Juozapaitienė. Visi komisijos nariai sutartinai gyrė choro pasirodymą ir skyrė po dešimt balų.

Jaunimo choras „Kivi“ komisija ir žiūrous sužavėti panoro danų kūriniu „Paukščiai“. „Labai nelaukta, mane pagavo“, – sakė V. Miškinis. „Vokalas buvo puikus, balsai skambėjo puikiai, aš tiesiog pajaučiau tą skrydį, net akys skrido“, – sužavėta buvo E. Juozapaitienė. „Pirmą kartą klausausi šio choro, nuo šiol pirksiu jūsų plokšteles“, – šmaikštavo Z. Levickis. „Ačiū, kad nesėdite „Facebook`e“ ir nelaikinate kokio nors šuns ar delfino,o dainuojate“, – į vatą nevyniojo V. Lukočius.

Merginų choras „Liepaitės“ atliko kūrinį „Rytas prie jūros“. „Manau, kad tai yra unikumas, jog jūs turite tokią mokyklą“, – įvertino V. Lukočius. „Visiškas sinchronas, nemačiau jokių klaidų“, – stebėjosi V. Miškinis. „Dar dabar esu paveiktas tos muzikos skambėjimo“, – neslėpė Z. Levickis.

Chorų „Eurovizijos“ finalą LRT žiūrovai galės matyti ir už mylimus chorus balsuoti jau kovo 9 dieną 18.30 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų