Quantcast

D. Pankevičius tapo pirmuoju lietuviu, aplankiusiu visas pasaulio valstybes: gėrė iš balų

  • Teksto dydis:

Oficialu – Danas Pankevičius tapo pirmuoju lietuviu, apsilankiusiu visose 195 pasaulio šalyse. Kaip skelbia Lietuvos rekordus fiksuojanti agentūra, tai jis padarė 1999– 2024 m. laikotarpiu. Pats keliautojas sako, kad iš pradžių tokio didelio užmojo neturėjo, o stipriau siekti įspūdingo tikslo ėmė tik 2022 m.

Socialiniame tinkle „Instagram“ keliautojas D. Pankevičius pasidalino jautriu įrašu apie pasiekimą.

„Noriu pasidžiaugti, kad pagaliau, po 25 metų keliavimo be sustojimo, aplankiau visas mūsų gražiosios planetos valstybes. Visas iki vienos. Paskutinė jų buvo Turkmėnistanas“, – rašė jis.

Vyras atskleidė, kad per 25 metų keliones teko patirti neįsivaizduojamų nuotykių – nuo susidūrimo su laukiniais gyvūnais iki traukinio stabdymo stovint tiesiai ant bėgių.

„Tiek daug patyriau, neįmanoma visko išvardinti. Kopiau kalnais, plaukiau vandenynais, per didžiausius karščius klampojau per dykumas. Nuogas maudžiausi Antarktidoje. Metų metus miegojau hamake ar palapinėje džiunglėse ar kitose atokiose vietose. Nardžiau po nuskendusius laivus ir lėktuvus. Metro atstumu stebėjau baltuosius ryklius. Sausuma nukeliavau per visą Afrikos žemyną. Perplaukiau visą Amazonės upę. Ai, dar iš Singapūro sausuma grįžau namo. Aplankiau dešimtis skirtingų genčių, gyvenau su jomis ir stebėjau buitį. Sutikau kelyje daug laukinių gyvūnų. Ieškojau deimantų, ieškojau ir bet kokio maisto. Kartais jis būdavo toks, kokio jūs net neišdrįstumėt paragauti. Gėriau vandenį iš balų ar upių atogrąžų miškuose. Mačiau karus ir skurdą, mačiau ir prabangą. Keliavau visomis įmanomomis transporto priemonėmis, net ilgiausią krovininį traukinį stabdžiau ant bėgių stovėdamas, tiesiog kito būdo išsinešdinti iš atokios vietovės nebuvo. Bendravau su visų šalių gyventojais!“ – džiaugėsi keliautojas.

Jis pabrėžė, kad keliskart grįžo į tas pačias valstybes ir iš pradžių neplanavo aplankyti visas 195 valstybes pasaulyje.

„Tikslo aplankyti visas valstybes neturėjau. Tiesiog, norėjau kuo daugiau naujų vietų pamatyti, naujų dalykų patirti. Todėl ir grįždavau į jau lankytas šalis dar po kelis, ar net keliolika kartų. Tas tikslas atsirado tik 2022 metų rudenį, kai specialioje programėlėje susivedžiau keliavimo statistiką ir pamačiau, kad liko gal tik 10 neaplankytų šalių. Tuomet ir nusprendžiau, kad reikia tikslingai keliauti tik po naująsias šalis. Apkeliauti pasaulį ir bandyti pradėti kitokį gyvenimą, sėslesnį. Tokį, kokio nelabai ir turėjau po paauglystės. Numatyto keliavimo plano laikytis nepavyko, vis tiek pusę to laiko keliavau jau po matytas šalis, bet galutinį tikslą per daugiau nei 1,5 metų laikotarpį įvykdžiau. Aplankiau pasaulį!“ – rašė D. Pankevičius.

Keliautojas atskleidė, kad kelionės jam pačiam parodė, kad sėslaus gyvenimo Danas nenori.

„Per tą laikotarpį daug galvojau apie sėslų gyvenimą. Bet galiausiai supratau, kad jis ne man. Aš niekada nesustosiu“, – dalinosi jis.

Daugiau – LNK vaizdo įraše:

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAIP ČIA PASKIUS

KAIP ČIA PASKIUS portretas
GAL IR PER DAUG ISPŪDŽIŲ,O NAUDOS,GAL IEŠKOTI IR NEREIKIA. BET KAŽIN AR VERTA VISUR LANKYTIS. TČIAU TAI GALI PADARYTI TIK ATKAKLŪS.

O OŽELIU NEPAVIRTO.

O OŽELIU NEPAVIRTO.  portretas
GERDAMAS IŠ BALŲ.

Kompasas

Kompasas portretas
Šaunuolis. Kiekvienas lietuvis tai turi padaryti, kad suprastų kaip myli Tėvynę !
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių