Pereiti į pagrindinį turinį

„Dainų dainoje“ – pirmoji kompozitorių kova

2015-08-25 05:11
V. Radžiūno (LRT.lt) nuotr.

Pirmadienį didžiojoje LRT studijoje vyko pirmasis naujojo LRT sezono muzikinio projekto „Dainų daina“ filmavimas. LRT televizijos žiūrovai laidą išvys jau rugsėjo 5 d. 21 val.

„Dainų dainos“ prodiuseris Modestas Karnaševičius atskleidė, kad esama pasikeitimų – projektas truks ilgiau, o besirungiantys kompozitoriai – rotuosis. Jaunųjų kompozitorių pusei pirmadienį atstovavo Stano, Deivydas Zvonkus, Vudis ir Gintarė Karaliūnaitė.

Vyresniesiems kompozitoriams atstovaus Ovidijus Vyšniauskas, Galina Savinienė, Vytautas Šiškauskas ir Mikalojus Novikas. Projekto vedėjai nesikeičia – „Dainų dainą“ ir toliau ves Beatos Tiškevič ir Arūno Valinsko duetas.

Pirmasis filmavimas prasidėjo projekto himnu. Kūrinį „Dainų daina“ atliko Vilija Matačiūnaitė, Vaidas Baumila, Rosita Čivilytė ir Sasha Son.

G. Savinienės kūrinys „Vyšnių sodai“ suskambo Valdemaro Frankonio lūpose. „Nepaprastai gražūs Edvardo Drėgvos žodžiai įkvėpė mane parašyti tokią dainą“, – atskleidė kūrinio autorė. „Labai pozityvus besibaigiančios vasaros užtaisas“, – kalbėjo Stano. Vudis pripažino dainą girdintis pirmą kartą, tačiau panoro ją įtraukti į savo grupės „Dar“ repertuarą. „Manau, kad pirmiausiai –  talentas, o paskui – lytis, bet moterims būdingas poetiškumas“, – vertino D. Zvonkus.

G. Karaliūnaitės kūrinį „Tingiu“ atliko grupė „Pop ladies“. Autorė papasakojo, kad kūrinys gimė apėmus tingulio jausmui. „Man labai simpatiška ši autorė ir ši daina“, – šypsojosi M. Novikas. Su kolega sutiko ir O. Vyšniauskas. „Gintare, tik nesupyk, tu man gražesnė už dainą“, – pokštavo vyras.

V. Šiškauskas scenoje pasirodė su savo kūrybos kūriniu „Visą naktį nemiegojau“. „Nuostabus dainininkas, Deivydai, parašyk dainą“, – gyrė Stano. „Lietuviškasis Elvis Preslis, energija liejasi per kraštus“, – kalbėjo D. Zvonkus.

„Bobų vasarą“ scenoje pristatė grupė „Dar“ ir kūrinio autorius Vudis. „Mano galva, čia pernelyg daug kartojimų, galima paįvairinti, paieškoti spalvų“, – siūlė G. Savinienė.

M. Noviko kūrinys „Ne mums“ šį kartą suskambėjo duetu. Dainą atliko Inga Valinskienė ir Mečislovas Subelis.  „Dėl tokių dainų verta įsijungti šią laidą. Nuostabus kūrinys“, – gyrė Stano. G. Karaliūnaitė džiaugėsi, kad su kompozitoriumi dalyvauja projekte. „Esu M. Noviko gerbėja. Jūs – genijus“, – žavėjosi moteris.

Grupė „Magnit“ ir „Auksinis“ choras pasirodė su D. Zvonkaus kūriniu „Noriu lėkt“. G. Savinienei kūrinys labai patiko. Pagyrų ji turėjo ir pasirinktam atlikimui. „Norėčiau autorių pasveikinti su tokiu sprendimu. Man labai patiko ansambliniai, improvizaciniai choro momentai“, – žavėjosi kompozitorė. „Deivydai, ačiū už tokią dainą, esi tikras kompozitorius“, – žavėjosi ir O. Vyšniauskas. Su kolegų komplimentais sutiko ir V. Šiškauskas.

O. Vyšniauskas scenoje pasirodė su savo kūriniu „Žvaigždė rūke“. Kūrinys sulaukė kitų kompozitorių komplimentų.

Savo kūrybos dainą „Žmogus tėtis“ pristatė Stano. „Kartą paklausiau sūnaus, kas yra „kietesnis“ už žmogų vorą? Jis atsakė: žmogus tėtis“, – apie dainos idėją pasakojo kūrėjas.

„Noriu pasveikinti autorių, kad jis parašė dainą tokia tema. Mes nedaug turime dainų apie tėčius“, – vertino G. Savinienė. Tačiau ji turėjo pastabų kūrinio kompozicijai. „Šioje dainoje Stano pasirodė kaip geresnis poetas nei kompozitorius“, – sukritikavo M. Novikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų