Pereiti į pagrindinį turinį

Dėmesio: naujas startas į Dakarą!

2008-11-04 09:00 diena.lt inf.
Dėmesio: naujas startas į Dakarą!
Dėmesio: naujas startas į Dakarą! / Ramūnas Rudokas

Aktorių Vytauto Šapranausko ir Ingos Jankauskaitės duetas spektaklyje "Vilnius–Dakaras" galės atsipūsti: į lenktynių trasą prodiuseriai išleidžia dar vieną ekipažą – Eglę Jackaitę ir Ramūną Rudoką.

Lenktyniaus du ekipažai

Akivaizdu, kad bent viena bendrybė tarp abiejų duetų yra: televizijos žiūrovų pastaraisiais metais juodu matomi dažniau nei teatro gerbėjų. Bet kaip tik dėl to turėtų atsirasti ir dar viena jų bendrybė: tikimasi, kad ir E.Jackaitė su R.Rudoku sutrauks tokias pat pilnas žiūrovų sales kaip I.Jankauskaitė ir V.Šapranauskas.

Prodiuseriai užbėga už akių spėjimams, kad naujasis duetas atsirado tam, kad pakeistų senąjį. Tokie įtarimai atsirado ne šiaip sau, o po to, kai kartą į spektaklį iš visos Lietuvos suvažiavę žiūrovai sužinojo, kad jis neįvyks dėl paslaptingų V.Šapranausko sveikatos sutrikimų...

Kad ir kaip būtų, žadama, jog I.Jankauskaitė ir V.Šapranauskas ir toliau spektakliuose aiškinsis vyrų bei moterų santykių subtilybes taisydami viduryje dykumos sugedusį lenktyninį automobilį. Aktorė I.Jankauskaitė yra sakiusi, kad visas spektaklis – tai lyg filmas, kuriame kiekviena scena kaskart įgauna vis kitų prasmės atspalvių.

Nėštumas – nesuvaidintas

Spektaklio kūrėjai tikisi, kad į lenktynes "Vilnius–Dakaras" įsitraukę aktoriai R.Rudokas ir E.Jackaitė kitokiomis spalvomis nuspalvins dramaturgo Sigito Parulskio sukurtą situacijų komediją.

E.Jackaitė žinoma ne tik "Dviračio žynių", televizoriaus ir gyvenimo būdo leidinių mėgėjams. Ji jau daugiau nei dešimt metų vaidina Klaipėdos dramos teatre, kuria vaidmenis režisieriaus Oskaro Koršunovo spektakliuose. R.Rudokas žiūrovams puikiai pažįstamas ne tik iš televizoriaus ekrano, bet ir kaip teatro žmogus. Jis yra sukūręs ne vieną vaidmenį režisierių Eimunto Nekrošiaus, O.Koršunovo ir Povilo Gaidžio režisuotuose spektakliuose.

Komedija "Vilnius–Dakaras 2" tiesiog bus kitoks. Ramūnas ir Eglė yra ryškios asmenybės, profesionalūs ir patyrę aktoriai, tad neabejojame, kad tą pačią pjesę scenoje jie pagardins kitokiais prieskoniais", – sakė "Domino" teatro vadovas Egidijus Baranauskas. Teatro vadovai tiki sulauksiantys ir tų žiūrovų, kurie scenoje matė V.Šapranausko ir I.Jankauskaitės duetą. Mat tas pačias vyro ir moters santykių situacijas jie galės išvysti interpretuotas visiškai kitaip.

Autoriai užsiminė, kad spektaklyje tikriausiai atsispindės ir ypatinga E.Jackaitės būsena: aktorė šiuo metu laukiasi (ir jau vien dėl to naujasis duetas negalės ilgam pakeisti senojo). Komedijoje kalbama apie kūdikio laukimą. Kaip pastatymą pakeis sąsaja su realia E.Jackaitės padėtimi, žiūrovai pamatys atėję į spektaklį "Vilnius–Dakaras 2".

R.Rudoko ir E.Jackaitės dykuma

Beje, klausinėjama apie konfliktus, iškylančius tarp vyrų ir moterų, E.Jackaitė aiškino, kad visada tikisi kompromiso. "Gyvenime ne visada yra taip, kaip nori. Tačiau tiek šiame spektaklyje, tiek gyvenime visi yra už savo tiesą. Bet tiek mano personažas Odrė, tiek aš, abi laukiamės vaikelio, todėl manau, kad vyras turėtų nusileisti", – dėstė ji.

R.Rudokas, paklaustas, ar iš tikrųjų egzistuoja dykuma tarp dviejų žmonių, atsakė, kad su E.Jackaite mėgins tai paneigti: "Manau, kad dykuma virto tai, kas iš pradžių buvo pačiu giliausiu vandenynu arba pačiu vešliausiu sodu. Vidinė santykių dykuma atsiranda nelaistant sodų arba pilant į giliausią vandenyną radioaktyviąsias medžiagas, dėl ko žūsta flora ir fauna. Tas pats sodas išdžiūsta ir santykių dykuma atsiranda ne be dviejų žmonių pagalbos."

Aktorius tikisi, kad šis spektaklis padės poroms į viską pažvelgti kitomis akimis, nes spektaklyje ant lėkštutės dar kartą paduodama tai, ką jie daug kartų ragavo.

Pagal S.Parulskio pjesę pastatyta komedija "Vilnius–Dakaras" privers braukti ne vieną juoko ašarą. "Komedija prasideda kiekvieną kartą, kai susitinka du žmonės – vyras ir moteris. Ir visai nesvarbu, kur jie dykumoje, miške ar kosminiame laive. Šis spektaklis nuoširdus, žavingas ir linksmas, o svarbiausia reikalingas žiūrovui" – apie spektaklį kalbėjo režisierius Kostas Smoriginas.

Autorius: S.Parulskis

Režisierius: K.Smoriginas

Muzika: Faustas Latėnas

Dailininkas: Gintaras Makarevičius

Vaidina: R.Rudokas (Konradas); E.Jackaitė (Odrė).

Vieta: "Domino" teatras, Vilnius.

Laikas: lapkričio 7 d. 19 val.

Kaina: 50–70 Lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų