Pereiti į pagrindinį turinį

Diskusiją apie Palangą įžiebs menu

2009-07-09 12:50
Įspūdžiai: šveicarų menininkas R.Calonderis savo paveiksluose užfiksavo Palangos aspektus.
Įspūdžiai: šveicarų menininkas R.Calonderis savo paveiksluose užfiksavo Palangos aspektus.

Rytoj Antano Mončio namuose-muziejuje startuojanti tarptautinė paroda ir diskusija "Art or Not in Palanga / Menas ar ne Palangoje" subūrė kurorto architektus, muziejininkus ir menininkus iš keturių Europos šalių.

Projektas kvies diskutuoti, meniniais būdais aktualizuoti šiandieninės Palangos kultūrinio vyksmo tendencijas, analizuoti šio kurorto aplinkos esmę.

Tarptautinė menininkų komanda – Rudolfas Calonderis (Šveicarija), Katia Kalnietė (Latvija), Angelina Weyersberg (Vokietija) ir Gilbertas Peyeras (Prancūzija) – kurs ir savo piešinių, tapybos bei skulptūros projekcijas pristatys visuomenei penktadienį atidaromoje parodoje. K.Kalnietė ir R.Calonderis jai pateiks ką tik Palangoje gimusius darbus. Vernisaže laukiama brangių svečių. Į jį planuoja atvykti Šveicarijos nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Gabriela Nutzi Sulpizio.

Parodą A.Mončio namuose-muziejuje bus galima apžiūrėti ir vėliau – iki liepos 29-osios. Bet tik artimiausią šeštadienį jos aplinkoje vyks performansas ir diskusija "Architektūra: Palangos aplinkos esmė, idėjinės įžvalgos". Joje dalyvaus Palangos miesto vyriausiasis architektas ir A.Mončio fondo pirmininkas Svajūnas Bradūnas, Lietuvos architektų sąjungos Palangos skyriaus nariai A.Žukauskaitė, M.Zabarauskas, A.Gumuliauskas, T.Kšatuckienė, S.Danius, V.Moncevičius, J.Murnikovas, R.Grikšas, R.Kudzevičius, E.Neniškis, V.Baškys bei šveicarų menininkas R.Calonderis.

Projektą "Art or Not in Palanga / Menas ar ne Palangoje" remia Lietuvos kultūros rėmimo fondas, Latvijos ambasada Lietuvoje, Šveicarijos konfederacijos ambasada Latvijai ir Lietuvai bei A.Mončio fondas.

Parodos atidarymas – liepos 10 d. 17 val., diskusijų pradžia – liepos 11 d. 12 val. A.Mončio namuose-muziejuje Palangoje (S.Daukanto g.16).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų