Druskininkuose vyks antrasis Sūrių festivalis (programa) Pereiti į pagrindinį turinį

Druskininkuose vyks antrasis Sūrių festivalis (programa)

2014-08-11 15:40 diena.lt inf.
Lietuviškas sūris – pagamintas Latvijoje. O iš kur pienas?
Lietuviškas sūris – pagamintas Latvijoje. O iš kur pienas? / Shutterstock nuotr.

Šį šeštadienį, rugpjūčio 16 d., Druskininkuose antrą kartą organizuojamas Sūrių festivalis suburs sūrininkus iš visos Lietuvos ir pakvies iš arčiau pažinti su pagarba ir atsakomybe valgytojui ir gamtai puoselėjamas sūrininkystės tradicijas bei pasimėgauti vietos gamintojų produkcijos įvairove.

„Šiandien Lietuvoje jau galima paragauti ne tik iš vaikystės prisimenamo varškės sūrio, bet ir vis įdomesnių fermentuotų sūrių bei kitų produktų. Sūrininkai šlifuoja gamybos technologijas ir sūrininkystė iš virtuvės kraustosi į ūkio cechelį", – sako vienas  festivalio organizatorių Audrius Jokubauskas.

Šiemet festivalyje pirmą kartą bus rengiamas sūrių konkursas. Jame, pagal JAV sūrininkų asociacijos pasidalintą metodiką, bus vertinami sūriai. Komisijai bus pateikta apie 30 sūrių.

Sūrių Konkurso komisija:

Gianaclis Caldwell – (JAV) sūrininkė, knygų autorė

Miroslaw Sienkiewicz - (Lenkija) sūrių technologas

Daiva Mumgaudienė – "Vyno Žurnalas"

Deivydas Praspaliauskas – virtuvės šefas

Valdas Kavaliauskas – sūrininkas

Konkurso apdovanojimai numatyti 15 val., o po jų vyks Dainavos krašto folkloro šventės koncertas. Paties Sūrių festivalio pradžia – 12 val.

Į renginį atvyksta keturiolika sūrininkų iš Vilniaus, Molėtų, Švenčionių, Varėnos, Prienų, Panevėžio, Tauragės ir Plungės rajonų bei svečiai iš Lenkijos, Latvijos ir Jungtinių Amerikos Valstijų. Jų sūrinėse gaminami įvairūs švieži, brandinti, kieti ir puskiečiai, saldaus pieno, džiovinti, fermentuoti, rūkyti ir kepti sūriai iš karvių, ožkų ir avių pieno.

Festivalio svečiai turės galimybę stebėti sūrio gamybą, vyks degustacijos ir kūrybinės dirbtuvės vaikams.

Sūrių festivalis

2014 m. rugpjūčio 16 d. (šeštadienis), skverelis šalia kavinės „Velvetti",  Vilniaus alėja 16, Druskininkai

Programa

12:00 Festivalio pradžia

Kūrybinės dirbtuvės vaikams: sūrelių gamyba su „Velvetti" ir aitvarų gamyba su Artoteka

Sūrio gamyba su Robertu iš Palangos

Degustacijos „Ūkių sūriai":

13:00 Laimingi sieri, Latvija

Latvijos tradiciniai ir netradiciniai sūriai

14:00 Birutės ir Giedriaus Prakapavičių ūkis, Molėtų raj.

Avių ir ožkų pieno sūriai

15:30 Varinis Puodas, Varėnos raj.

Avių ir karvių pieno sūriai

Degustacijos „Sūrių rūšys":

13:00 14:00 15:30 16:30 17:30

19:00 Pabaiga

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra