Pereiti į pagrindinį turinį

Eksperimentiniai ir gyvi

2009-04-15 09:00
Eksperimentiniai ir gyvi
Eksperimentiniai ir gyvi / Eksperimentas: folklorą, bliuzą ir dainuojamąją poeziją jungiančią programą "Didžiojo Nuopuolio Giesmės" D.Razauskas ir grupė kuria nuo pat šių metų pradžios.

Jauno poeto ir dainininko Domanto Razausko kūrybą gerbėjai vadina dainuojamąja poezija. Pats dainininkas bardo vardo kratosi.

Ne pirmus metus koncertuojančio D.Razausko nevilioja ir mintis išleisti savo albumą. Nors jo dainų ir koncertų įrašai plinta internetu, pats kūrėjas sako juos vertinantis kaip nebegyvą muziką. Jo grupės gerbėjai juokauja, kad nebeturi kitos išeities, tik eiti į tikro garso koncertus.

Savo muzikos D.Razauskas nespraudžia į žanro rėmus, atvirkščiai – stengiasi derinti skirtingų stilių skambesį: nuo dainuojamosios poezijos iki regio. Originalios interpretacijos, nenuspėjami eksperimentai muzikoje jaunam menininkui pelnė ypatingą apdovanojimą – Vytauto Kernagio vardu pavadintą gitarą 2008-ųjų tarptautiniame dainuojamosios poezijos festivalyje "Tai – aš".

Savo grupę atlikėjas apibūdina kaip būrį visiškai skirtingų asmenybių, kurios scenoje žvelgia viena kryptimi. Vilniui jau nereikia pristatyti profesionalaus trimitininko ir daugybės instrumentų meistro, instrumentų kolekcininko Sauliaus Petreikio, žinomo kaip Dėdė Semas. Šį charizmatišką muzikantą Domantas vadina žmogumi, per muziką besikalbančiu su dievais (gerąja prasme!).

Akordeoninkas ir klavišininkas Audrius Pazniokas kelią grupėje pradėjo kaip nedrąsus pritariantysis, o dabar yra vienas kertinių grupės akmenų – prisideda kuriant aranžuotes, instrumentuotes, muzikinius sprendimus. Nors vis dažniau sėda prie pianino, Audrius yra vienas talentingiausių jaunosios kartos Lietuvos akordeonininkų, daugybės tarptautinių konkursų laureatas.

Nuolat naujovėmis stebinantis kolektyvas šio vakaro koncerte pateiks ne vieną staigmeną. Pirmiausia pristatys plačiai visuomenei grupės naujoką – Šri Bernardą iš tolimosios Indijos. Jis gros egzotiškais instrumentais: tabla, džembe ir kitais. Prisijungti ketina bosistas Maxas Perepelica ir daugiau muzikantų, kurių pavardžių koncerto rengėjai neatskleidžia. Specialios ir kruopščiai slepiamos koncerto programos pavadinimas – "Didžiojo Nuopolio Giesmės". Maža užuomina – šiame koncerte grupė stengsis supinti folkloro, bliuzo, autorinės dainos žanrus.


VIETA: "Keistuolių teatras", Laisvės pr. 60, Vilnius.

LAIKAS: balandžio 15 d. 19 val.

KAINA: 30–35 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų