Pereiti į pagrindinį turinį

E.Vaitkevičė į Lietuvą parsivežė Indijos kvapų

2013-03-03 17:00
E.Vaitkevičė į Lietuvą parsivežė Indijos kvapų
E.Vaitkevičė į Lietuvą parsivežė Indijos kvapų / Asmeninio archyvo nuotr.

Reikia ramiai priimti tiek prabangą, tiek skurdą. Ir, kaip sakė Buda, neturėti troškimų, tuomet nebus nusivylimų. O mūsų valia – rinktis. Taip po kelionės į Indiją teigė Eglija Vaitkevičė.

Erzino chaosas gatvėse

„Svarbiausia man buvo gamta ir žmonės, o ne aplankyti iš anksto nustatytus turistinius objektus“, – pasakojo Eglija.

Aromaterapija ir masažu besidominti, kvepalus kurianti burleskos gerbėja E.Vaitkevičė Indijoje daug dėmesio skyrė kvapams, augalams, prieskoniams.

„Jau išlipusi iš lėktuvo, iškart pajutau kvapus. Lietuvoje dabar žiema, nėra augalų, kvapų mažiau, o ten... Maisto, prieskonių, nešvaros kvapai ir nuostabiausių augalų aromatai. Ne, kvapai manęs nešokiravo. Netgi patiko. Indijoje šokiravo ir iki paskutinės dienos neleido priprasti tik beprotiškas chaosas gatvėse“, – pasakojo Eglija.

Delyje, Bangalore ir Goa pabuvojusi moteris mielai vaikščiojo parkuose, apžiūrinėjo augalus, susipažino su eterinių aliejų gamintojų vadybininku.

Parsivežė daug aliejų

„Visur kišau nosį, fotografavau gėles, augalus“, – pasakojo Eglija, į Lietuvą parsivežusi bene pusę lagamino prieskonių, bent 30 skirtingų eterinių aliejų testų buteliukų. Tarp jų daug prieskoninių aliejų – gvazdikėlių, pipirų.

„Prie Tadž Mahalio uoslė pritraukė mane prie vieno augalo. Paaiškėjo, kad tai – jazminas, kuris labai skiriasi nuo mums įprasto. Vienas nuostabiausių kvapų“, – kalbėjo E.Vaitkevičė.

Kaunietei įstrigo dar vienas kvapas. Norėdama pauostyti iš arčiau, Eglija palietė augalą ir ant delno nukrito keli žiedai, pasipylė pienas: „Saldokas, kvepiantis vanile, pienu, jogurtu. Valgomas kvapas. Vėliau iš savo aromaterapijos mokytojos sužinojau, kad tai – frandžipani“.

Sudomino indų vadybininką

Nemėgstanti kaitintis saulėje ir pasyviai ilsėtis E.Vaitkevičė garsiame kurorte, buvusioje hipių mekoje Goa prie Arabų jūros, praleido tik tris dienas.

„Indijoje visą laiką bendravome su daug žmonių, internacionaline kompanija“, – pasakojo Eglija. Ji mano, kad vienas susitikimas gali nulemti jos ateities planus.

„Vadybininkas preliminariai pasiūlė metus koncertuoti jų klube-restorane. Jiems esu egzotika, Indija – didelė rinka, o jį sudomino glamūrinės Marilyn Monro stiliaus mano dainos, kabaretinė programa“, – sakė E.Vaitkevičė.

Dalyvavo sikhų vestuvėse

Goa Eglijai patiko stadiono dydžio naktinis turgus, kur ji neatsižavėjo rankų darbo sariais, šaliais, suknelėmis iš kašmyro, šilko, prieskoniais, smilkalais, dirbiniais iš sidabro, aukso.

Kartą, išgirdusi muziką viename Delio pastatų, E.Vaitkevičė įėjo pro praviras duris. Patalpoje išvydo daugybę gėlių ir netrukus suprato, kad vyksta vestuvių puota. Jau išeinančią Egliją pastebėjo vyras ir moteris, kurie lietuvę su draugais pakvietė dalyvauti šventėje.

„Vyko sikhų vestuvės. Mums dėmesio netrūko. Šokau indiškus šokius, mane filmavo, fotografavo“, – nusijuokė Eglija. Jai patinka indų muzika, todėl ir taksi vairuotojų visą laiką prašydavo perjungti europiečių muziką transliuojančius radijo kanalus.

Indijos vyrai? Jie mieli, draugiški, šilti ir emocingi. Pernelyg dėmesio jiems nerodžiusi moteris įkyraus asistavimo nesulaukė.

Karvė palūdimyje

Beveik pusę lagamino drabužių į Indiją nusivežusi Eglija spėjo apsivilkti toli gražu ne visus atsivežtinius apdarus, nes ten rengdavosi sariu, tunika ir beveik nenaudojo kosmetikos.

Vykdama į vieną prekybos centrą ji nustebo išgirdusi vairuotojo klausią: „Jūs taip ir vaikščiosite gatvėmis?“

Eglija vilkėjo tuniką iki kelių. Ir labai greitai pajuto, kad vairuotojo žodžiai nebuvo atsitiktiniai: moteris sulaukė daug atvirų, įžūlių žvilgsnių.

„Vėliau indė paaiškino, kad moterys privalo dengti nuogas kojas, todėl netrukus nusipirkau kelnes, – šyptelėjo Eglija. – Nors indės neslepia nuogų rankų ir pilvų.“

Bangalore nustebino, kad klubai dirba ir alkoholis parduodamas tik iki pusiaunakčio. Šiuolaikiame, ant stogo įrengtame klube buvo labai daug vyrų, o moterys elgėsi itin kukliai ir nešoko.

Dar vienas netikėtumas Eglijos laukė paplūdimyje, kai ji staiga pajuto, kad kažkas vaikšto vos nelipdamas ne ant galvos.

„Tai buvo karvė, – kvatojosi E.Vaitkevičė. – Ją vėliau jau matėme vaikštinėjančią turgelyje.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų