Pereiti į pagrindinį turinį

"Fluxus ministerijoje" – šiuolaikinio meno provokacijos

2013-02-12 23:59

"Fluxus ministerijoje" Kaune pradėta rodyti parodų ciklo pirmoji dalis "Fabriko serija Nr. 1934". Pirmosiose parodose bus pristatomos įvairios menų sintezės, sukurtos ir visai jaunų, ir jau patyrusių menininkų.

Parodos rengėjai prisipažino sulaukiantys kritikos, kad jų renginiai neaiškios koncepcijos, tačiau prašė žvelgti plačiau ir tiesiog mėgautis kūriniais, kurių praėjusį penktadienį pristatė aštuoni autoriai.

Algimantas Šlapikas "Fluxus ministerijoje" siūlo keliauti "Savaitės ekspresu", 2010-aisiais pelniusiu komisijos apdovanojimą parodoje "Geriausias metų kūrinys". Milžiniškas objektas iš metalo – tai septyni vagonai, simbolizuojantys savaitės dienas. "Vienos jų nuobodžios, plokščios, kitos susijusios su poilsiu, namais. Toks traukinys, kartais varantis nuobodybę, dunda nuolatos", – taip savo kūrinį pristatė pats autorius.

Smalsuolių dėmesio sulaukė ir skulptoriaus, tapytojo Marijaus Petrausko "Labirintas" – ypač po paraginimo pabandyti pačiam atrasti išėjimą iš labirinto.

Ant plikų betoninių sienų eksponuojami meninkės Sigitos Dackevičiūtės darbai – trys grafikos lakštai "Trajektorija", "Nykstanti tapatybė" ir "Susvetimėjimas", atlikti naudojant sausą adatą ir skaitmeninę spaudą. S.Dackevičiūtė gerai žinoma grafikė ir skulptorė, surengusi ne vieną personalinę parodą. dalyvavusi tarptautinėse grafikos parodose Vokietijoje, Lenkijoje, Kinijoje, Kanadoje ir daugelyje kitų šalių.

Jauna menininkė Gabija Šelerytė parodoje pristatė grafikos darbų ciklą "Mistika Vol.1", kuriame savaip interpretuoja puikiai žinomus tautosakos motyvus: pasakas, patarles, pasakėčias, prietarus.

Parodoje dėmesį patraukia ir J.Vienožinskio menų fakulteto studentų grupės "Kreivos sienos" darbas "Rekonstruota visuomenė" – daugybė ryškių portretų.

Daugiausia kalbų sukėlė menininkės Donaros Manukian tapybos darbų serija "Instinktyvūs motyvai". Darbuose autorė drąsiai vaizduoja nuogą žmogaus kūną. "Žmonės bijo ne nuogumo, o su juo susijusių jausmų, iš to ir kyla nuogo kūno tabu. Nuogas kūnas provokuoja jausmus, kurių dėl įvairiausių priežasčių negalime realizuoti, todėl esame priversti juos slopinti. Tai ir išprovokuoja mūsų pyktį. Ir nors gyvename jau XXI a., nuogas kūnas vis dar sulaukia neigiamos reakcijos. Galbūt daugelį į neviltį varo jaunas, sveikas sporto salėje istreniruoto kūno atvaizdas?" – retoriškai klausė autorė.

Nuotraukų ciklas "Smiltys lig dangaus..." – jauno fotomeninko Martyno Plepio darbas – parodos lankytojus sužavėjo perteikiama ramybe ir juodos ir baltos spalvos kontrastais.

Žinoma dailininkė Natalija Kriščiūnienė, kuriai tapyba – meditacijos procesas, laimės ir gyvenimo ieškojimas, geros energijos šaltinis, "Fluxus ministerijoje" pristato darbus, suvienytus vienu pavadinimu "Harmonijos link..."


Kas? Parodų ciklo pirmoji dalis "Fabriko serija Nr. 1934".

Kur? "Fluxus ministerijoje".

Kada? Veikia iki kovo 1 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų