Pereiti į pagrindinį turinį

G.Armani atradimas – būsimoji architektė iš Lietuvos

2010-10-21 18:19
G.Armani atradimas – būsimoji architektė iš Lietuvos
G.Armani atradimas – būsimoji architektė iš Lietuvos / Onos Marijos Auškelytės asmeninio archyvo nuotr.

Per Milano mados savaitę vienas garsiausių pasaulio dizainerių Giorgio Armani iš beveik 40 jo šou dalyvavusių merginų bendrai nuotraukai pasirinko vieną. Tai buvo tik pirmus metus modeliu dirbanti devyniolikmetė Ona Marija Auškelytė.

Atrankoje – šimtai pretendenčių

Apie 5 val. ryto Milane dar buvo tamsu. Išėjusi iš namų Viale Corcisa gatvėje Ona Marija išskleidė skėtį – tą naktį lijo, buvo vėjuota, žvarbu. Susigūžė, nes vilkėjo tik megztuku, avėjo sportiniais bateliais.

Gatvėse buvo tylu ir tuščia. Vengdama pavienių žvilgsnių, mergina nuskubėjo iki tramvajaus stotelės.

"Ką veiki? Kaip sekasi? – iš susijaudinimo tąnakt beveik nemiegojusios Onos Marijos galvoje skambėjo išvakarėse jai paskambinusio ir erzinamai neskubėjusio pranešti naujienos užsakovo Davide Cerieni žodžiai. – Noriu pradžiuginti – dalyvausi "Emporio Armani" bei "Giorgio Armani" šou! Privalai būti šeštą valandą ryto. Nevėluok!"

Onos Marijos mintyse praskriejo ir didelė atranka, kai kruopščiai atrinktos iš modelių agentūrų prie Giorgio Armani būstinės, Borgonuovo gatvėje, susirinko apie 400–500 pretendenčių.

"O ši nauja mergina – įdomi ir daili", – pagyrė savo komandos nariams 178 cm ūgio O.M.Auškelytę ne itin dažnai naujokes kviečiantis G.Armani. Jis nežinojo, kad Vilniaus dailės akademijos architektūros antro kurso studentė moka ne tik angliškai, bet ir itališkai.

Modelio darbas nėra svajonė

Ar du pasirodymai scenoje per "Emporio Armani" (populiari masinė G.Armani mados linija) ir vienas – per "Giorgio Armani" (prestižinė ir brangiausia linija) šou ir modelio darbas pakeis Onos Marijos gyvenimą?

Taip, jos, kaip modelio, kaina akimirksniu išaugo. Kai kitą kartą per modelių atranką potencialūs darbdaviai (Missoni, Fendi ar "Dolce&Gabbana") išgirs, kad mados pasaulio naujokė su garsiais modeliais dalyvavo "Giorgio Armani" šou, o per "Emporio Armani" šou ekranuose mirgėjo tik jos ir dar dviejų, jau seniai dirbančių modelių nuotraukos, tai bus solidus koziris.

"Modelio darbas nebuvo ir nėra mano gyvenimo svajonė", – purto galvą Ona Marija.

Jos svajonė ir didžioji meilė – baletas. Tam pašventė 11 metų, o tęsti karjerą sutrukdė kojos trauma. Žodį "baletas" Ona taria su meile ir sunkiai slepiamu skausmu.

Tėtis ir daug moterų

"Mes tave matėme per televiziją!" – jau po G.Armani šou, per kuriuos besijaudinanti vilnietė pajuto ir kai kurių senbuvių aroganciją, ir nuoširdžią pagalbą, ją sveikino "Major" agentūroje.

Taip, Ona Marija būtų laiminga, jeigu jai pavyktų iš modelio darbo užsidirbti pinigų ir padėti tėvams, pakeliauti ir sutikti įdomių žmonių.

Turbūt todėl prieš metus, jau baigusi mokyklą, užkalbinta "Major Amber Models" bendraturtės, mergina sutiko pabandyti padirbėti modeliu.

"Mano šeima labai sunkiai dirba", – kalba Ona Marija apie tėvus, kurie į namus sugrįžta apie 21 val. Jos tėtis – psichologas, mama – kalbų dėstytoja. Su tėvais, be Onos Marijos, gyvena dar dvi dukros, o ketvirtoji gyvena Italijoje.

Namuose Vilniaus senamiestyje, kuriuose karaliauja moterys, yra ir močiutė. Ir kalaitė Rika.

Mokslų mesti nesirengia

Ne, ji ne "fyfa", ne "barakuda", ne "blondinė", kvatojasi tamsia blondine modelių pasaulyje vadinama mergina.

"Kai pirmą kartą dvi savaites vėlavau į paskaitas, daugelis dėstytojų ir kurso draugų pamanė, kad iš manęs nieko gero neverta tikėtis. Modelis, tuščiagalvė... – neslepia Ona Marija, bet patenkinta pasigiria: – Moksle greitai pasivijau visus, ir mano rezultatai buvo treti. Požiūris pasikeitė. Dabar bendrakursiai man labai padeda, ypač, kai būnu išvykusi į užsienį."

Išsilavinimas yra būtinas. Tuo Ona Marija neabejoja. Mūsų pokalbis vyko vėlai – beveik prieš pusiaunaktį, nes mergina intensyviai mokėsi.

Žavisi A.Gaudi kūryba

Architektūra O.M.Auškelytei labai patinka. Ji žavisi gotikiniu stiliumi, ypač Vilniaus šv.Onos bažnyčia. Jai labai patiko architektūra Florencija, ispano Antoni Gaudi šedevrai Barselonoje.

"Ne, vaikino neturiu, – kažkodėl šiek tiek susigėsta. – Bet specialiai jo neieškau. Jie bus lemta, sutiksi savo žmogų."

"Interjeras svarbu, bet iš pradžių, – juokiasi, – įvertiname eksterjerą." Koks jis turėtų būti? Būtinai aukštas, bent 10 cm aukštesnis už 178 cm ūgio Oną Mariją. Ir pusilgiais plaukais.

Jis bus – italas? "Ne!" – kvatodamasi nukerta vilnietė. "Man nepatinka italų charakteris, – paaiškina ji. – Be to, nėra geresnių už lietuvius. Kad ir kaip gerai mokėtum užsienio kalbas, bet užsieniečiui niekada nerasi žodžių perteikti viskam, ką galvoji."

Dainos, kai niekas negirdi

Kas dar patinka G.Armani debiutantei, kuri jau dabar kviečiama į Madridą, o to – į Londoną ir Niujorką?

Bendrauti su draugais. Dažnai sava kompanija renkasi namelyje Gurių soduose arba name Naujojoje Riešėje, kur šilta, jauku ir diskutuojama iki paryčių.

"Mes galime kalbėtis ir apie duonos kepalą, ir apie žmogaus egzistencijos prasmę. Mano draugai – nuo itin žemiškų žmonių iki "paplaukusių" menininkų", – pasakoja O.M.Auškelytė.

"Žaviuosi sportu – anksčiau bėgiojau, lankiau baletą, dabar plaukioju baseine, lankau jogą. Patinka keliauti. Patinka septintą valandą ryto, kai bunda miestas, vaikščioti ir bėgioti su šunimi", – kalba Ona Marija.

Ar jai patinka dainuoti? Viena jos sesė groja smuiku, kita – fortepijonu. Didelė "The Beatles" ir Vytauto Kernagio gerbėja O.M.Auškelytė kvatojasi: "Nusidainuoji, tai ir patylėk", – sakė sesės. Todėl dabar dainuoju, kai niekas negirdi – vonioje ir eidama gatvėje su ausinukais. Bet gal tik man atrodo, kad niekas negirdi?"


Apie Giorgio Armani šou

Dizaineris G.Armani – reiklus, kartais liepdavo pakeisti merginų makiažą. O.M.Auškelytei jis pasirodė paprastas, draugiškas ir visai ne arogantiškas. Dažnai padrąsina, paplekšnoja per petį.

Šou dalyvavo apie 40 merginų. Atrodo, tik trys naujokės. Dauguma pas G.Armani dirba kelerius metus ir demonstruoja jo drabužius įvairiose pasaulio šalyse.

Per šou dideliame ekrane buvo demonstruojamos tik O.M.Auškelytės ir dviejų senbuvių modelių nuotraukas.

Kai kurie ilgai dirbantys modeliai išdidūs, kitos merginos – paprastos. Patarė, kaip nenuvarginti rankų, kaip laikyti rankinę, kad ji efektingiau atrodytų. Mažutę piniginės formos rankinę reikia laikyti pirštais į viršų. Patogu. O prieš pat šou reikia ją apversti.

Apie 6 val. pusryčiams modeliams patiekdavo kavos, arbatos, sausainių, vaisių. Pietūs – vaisiai, salotos, ryžiai su daržovėmis, itališki makaronai.

2011 m. pavasario–vasaros kolekcijoje merginos demonstravo ne tik G.Armani drabužius, bet ir aksesuarus – laikrodžius, apyrankes, karolius, rankines.

Į šou buvo atrinkta ir šiaulietė Augustė Abeliūnaitė, tačiau ji dalyvavo tik viename, "Emporio Armani" šou.

Valandą prieš šou ir po jo vyko fotosesijos. Kai G.Armani fotografai paprašė nusifotografuoti su modeliais, greta italų dizainerio stovėjo O.M.Auškelytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų