Kaip įprasta laidos svečiams, Indrė vedėjai atskleis savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, o iš jų sugalvojusi patiekalą, Ilona Juciūtė pagamins jį kartu su savo viešnia.
Laidoje paaiškės, kad Indrės pasirinkti ingredientai yra burrata sūris, pistacijos ir kvapnusis cinamonas. Iš šių produktų Ilona viešniai pasiūlys sukurti lengvą ir sveiką patiekalą – baklažanais, burrata ir soja pagardintus lęšius.
Begamindamos, Indrė ir Ilona pasiners į šiltą ir moterišką pokalbį, kurio metu garsi moteris pasidalins ne tik savo mėgstamiausių ingredientų istorijomis, bet ir atskleis daugybę gerų ir vertingų patarimų, susijusių su sveika mityba.
„Negali būti nieko nuostabesnio nei skanus ir geras maistas. Man maistas yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų. Būtent todėl aš nieko negaliu valgyti greitai ir prabėgomis. Man valgymas yra tarsi ritualas, kuriuo aš mėgaujuosi. Grįžusi namo su maisto pirkiniais, visada išlauksiu ir pirmiau apsitvarkysiu namus bei jame esantį bardakėlį, ir tik tada eisiu gaminti. O pasigaminusi tą patiekalą ir jį gražiai pasiserviravusi, valgysiu jį su pasimėgavimu“, – savo valgymo įpročiais dalinsis I. Burlinskaitė.
T. Petrovskio nuotr.
Bet kodėl Indrės trejetuke dominuoja tokie skirtingi ingredientai kaip burrata sūris, pistacijos ir cinamonas? Anot Indrės, visi trys produktai jos gyvenime atsirado tam tikrais gyvenimo etapais. O cinamoną ji pamilo dar vaikystėje.
„Dievinu cinamoną, cinamonines bandeles ir viską, kas yra su šiuo prieskoniu. Tas cinamono kvapas yra tiesiog nerealus. Apskritai, man daugelis patiekalų visada asocijuojasi su vaikyste ir mamos gamintais patiekalais. Cinamonas man primena mamos greitą obuolių pyragą, kurį ji kepdavo, kai dar gyvenome Alytuje. Tas pyragas buvo su labai daug cinamono, todėl ir dabar užuodusi šį prieskonį, aš iškart prisimenu tą skanumyną“, – prisiminimais dalinsis laidos viešnia.
Tuo tarpu burrata sūris ir pistacijos į jos gyvenimą atkeliavo kur kas vėliau – ragaujant vis įvairesnius ir įdomesnius skonius.
„Nepamenu, kaip atradau pistacijas, bet turbūt jų pirmą kartą paragavau kokiame nors torčiuke ar leduose. Už pastaruosius, beje, turbūt nėra nieko tobulesnio... Na, o burrata mano gyvenime atsirado tikrai neseniai. Iš pradžių nė nežinojau, kad toks sūris egzistuoja. Tačiau, vos jo paragavusi, supratau, kad tai taps mano TOP produktu. Salotos, pica, sumuštinukai su burrata – dievinu absoliučiai viską! Burrata yra tas produktas, kurį galiu valgyti kasdien“, – atviraus garsi nuomonės formuotoja.
T. Petrovskio nuotr.
Niekam ne paslaptis, kad socialiniuose tinkluose I. Burlinskaitė dažnai dalijasi savo ir vyro Liudo mitybos ypatumais, įvairiais patiekalų receptais bei sveikos gyvensenos paslaptimis. Tačiau laidoje moteris atskleis, kad ir jų gyvenimuose bei mityboje pasitaiko tam tikrų lengvų nuodėmių.
„Aš labai mėgstu gaminti, o – ypatingai desertus, nes tuomet galiu juos labai gražiai paserviruoti lėkštėje. Maistui išranki nesu, bet negaliu pakęsti salierų – jų niekada niekur nenaudoju. Žinoma, su vyru stengiamės gyventi ir valgyti sveikai, todėl ir kuriame turinį apie sveiką gyvenimo būdą. Mūsų paskyrose galima rasti sveikesnių patiekalų variantų ir alternatyvų, tačiau negaliu sakyti, kad ten viskas yra visiškai sveikuoliška. Nė vienas nesame šventuoliai ir visi mėgstame kartais pavalgyti tai, ko nereikėtų“, – kalbės Indrė.
Indrė laidoje prisipažins esanti didžiulė smaližė, todėl atsispirti įvairiausiems desertams jai yra sunkiausia. Tačiau, anot jos, yra vienas būdas, kuris visada padeda skanėstų suvalgyti šiek tiek mažiau.
„Mūsų namuose egzistuoja viena problema – jei ten bus saldumynų, aš juos visus suvalgysiu... Dabar, kai nuvykstu į parduotuvę ir noriu kažko labai saldaus, nueinu ir pasiimu kokius keturis saldainiukus. Būna labai juokinga stovėti prie kasos su tuo pustuščiu maišiuku, nes iškart galvoju, ką apie mane mano pardavėja... Bet aš noriu pasiimti tik tiek, kiek galiu sau leisti“, – pasakodama juoksis I. Burlinskaitė.
T. Petrovskio nuotr.
Na, o kol Ilona ir laidos viešnia jaukiai plepės ir gamins patiekalą, grilio guru Robertas Svetlauskas atskleis, kaip namuose pasigaminti gardžią ir autentiką itališką picą su brie sūriu ir kumpiu!
Negirdėtos ir įtraukiančios istorijos, atviri pokalbiai apie maistą ir kulinarines patirtis bei daug gardžių receptų – šeštadieniais, „Virtuvės istorijose“, 10 val. per TV3.
Naujausi komentarai