Pereiti į pagrindinį turinį

Į Klaipėdą "Nemunas" atplukdė pirmąją knygą

2009-04-30 09:00
Komanda: prieš penkerius metus Kaune po vienu stogu susibūrė kultūros savaitraščio ir knygų leidėjai.
Komanda: prieš penkerius metus Kaune po vienu stogu susibūrė kultūros savaitraščio ir knygų leidėjai.

Šiandien "Kultūrpolis" kviečia pasišnekučiuoti su Kauno kultūrinio savaitraščio "Nemunas" komanda ir susipažinti su pirmąja klaipėdiečio Egidijaus Gaidausko poezijos knyga "Pieno punktas".

Štai jau penkeri metai keturis kartus per mėnesį savaitraštis "Nemunas" (1967–2004 m. – žurnalas) dinamiškai pateikia literatūrinius, teatro, dailės, muzikos, fotografijos įvykius, įvairių meno krypčių įžvalgas, rašytojų kūrybą. Spausdinamos ir publikacijos bei aktualijos iš įvairių Lietuvos regionų. Kūrybinė redakcija uostamiesčio gyventojus kviečia literatūrinei pažinčiai. Vakare kalbės ir kūryba dalysis vyriausiasis redaktorius Viktoras Rudžianskas, kuris 2008 m. tapo 44-uoju "Poezijos pavasario" laureatu už eilėraščių rinkinį "Nuo do iki do". Redaktoriui talkins ir apie savaitraščio kasdienybę bei planus pasakos jo pavaduotoja Gražina Viktorija Petrošienė.

"Nemunas" – ne tik savaitraščio, bet ir knygų leidybos redakcija, išleidusi daugiau kaip 80 knygų. 2008 m. pasirodė uostamiestyje gyvenančio E.Gaidausko pirmoji poezijos knyga "Pieno punktas", kuri šiemet buvo pristatyta ir Vilniaus knygų mugėje. Egidijus yra Rytprūsių istorijos tyrinėtojas, ne vieną kartą keliavęs po Kaliningrado sritį ir ieškojęs būtojo laiko liekanų. Jo poezija persmelkta istorinio pažinimo ir jutimo, kaip archetipinė sąmonė perneša informaciją dabarties žmogui. Knygą vakaro metu pristatys klaipėdietė literatūrologė Sondra Simanaitienė.

Renginio pradžia – 17.30 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų