Pereiti į pagrindinį turinį

Į „Vario audrą“ sugrįžo G. Savickas

2015-12-04 20:37
Vytenio Radžiūno/ LRT.lt nuotr.

„Blogai nuotaikai atėjo galas, pasigirs dūdų garsų škvalas, nes čia – karnavalas!“ – taip laidos temą penktadienį vykusiame projekto „Vario audra“ filmavime pristatė Giedrius Savickas. Po ilgos pertraukos aktorius pagaliau grįžo į vedėjo pareigas.

Komisiją šį kartą sudarė vien vyrai: valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimito“ vadovas Ugnius Vaiginis, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys ir baleto primarijus Nerijus Juška. „Šįvakar nėra Zitos, tad aš būsiu parazitas“, – taip paklaustas, ar bus griežtas, atsakė baleto šokėjas.

Konkursą pradėjo Česlovas Gabalis ir Balio Dvariono muzikos mokyklos bei Vilniaus universiteto orkestras „Oktava“. Jų atliktas kūrinys „Uptown Funk“, R. Zilnio nuomone, yra vienas geriausių muzikos kūrinių, sukurtų per paskutinius metus. „Ši daina man labai patinka, manau, ji tiesiog sutverta orkestrui“, – sakė jis. U. Vaiginis prisipažino, kad šis margumynas jį nukėlė už Atlanto. O štai pirmą kartą konkurso komisijoje esantis N. Juška pažėrė daug kritikos, nes, jo nuomone, pasirodymui pritrūko ekspresijos.

Baleto šokėjas itin griežtas buvo ir Girmantės Vaitkutės vadovaujamam „Sklepučini“ orkestrui, kuris pasirodė su kūriniu „Mas que nada“. „Kai išeinate į sceną, turite parodyti, ką mokate geriausiai. Jums šį kartą tai nepavyko“, – komentavo jis. N. Juškai pritarė R. Zilnys: „Jūsų veidų išraiška kūrinio metu buvo kaip per matematikos kontrolinį, kuriam nepasiruošėte. Atsipalaiduokite ir džiaukitės tuo, ką darote.“

„Pajiešmenių Brass“ ir „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, atlikę dainą „Venesuela“, sužavėjo visus komisijos narius. „Pamačiau tai, ką ir norėjau pamatyti šiandien. Padarėte šou ir puikiai judėjote“, – sakė N. Juška ir pasirodymą įvertino penkiais piruetais. Jam antrino ir U. Vaiginis: „džiaugiuosi, kad atsižvelgėte į anksčiau išsakytas pastabas ir šiandien grojote žiūrovams. Pasirodymas buvo puikus, surengėte čia tikrą karnavalą.“

Vaida Genytė su „Valery Brass“ orkestru karnavalo temai pasirinko dainą „Brazil“. „Jei „Eurovizija“ kada nors vyks Lietuvoje, ji turėtų vykti Rūdiškėse, o jūs būtumėte atidarymo ceremonijos vinis“, – savo simpatijas Rūdiškių orkestrui išsakė R. Zilnys. Atskirų N. Juškos komplimentų nusipelnė būgnininkė. „Visi turėtų judėti taip, kaip ši mergaitė, tuomet pavyks sukurti tikrą šou“, –tikino jis.

Paskutinis su daina „Aš pamilau lauko gėlę“ pasirodė Artūro Noviko vadovaujamas „Jazz Island“ vokalinis orkestras. R. Zilnys prisipažino, kad yra a capella stiliaus gerbėjas, tačiau karnavalo šiame pasirodyme nematė. Tačiau lietuviškas karnavalas sužavėjo N. Jušką. „Esate išskirtiniai, tad sunku jus lyginti su kitais projekto dalyviais. O tai, kad surengėte tautinį karnavalą, labai įdomu ir pagirtina“, – komentavo jis ir skyrė didžiausią balą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų