Pereiti į pagrindinį turinį

Iki premjeros pritrūks savaitės?

2009-03-12 09:00
Iki premjeros pritrūks savaitės?
Iki premjeros pritrūks savaitės? / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Štrichai: M.Verbiejus ir A.Dilytė dalija aktoriams paskutinius patarimus.

Jaunų aktorių komanda šiomis dienomis beveik nenulipa nuo „Girstučio“ kultūros ir sporto centro scenos. Vyksta muzikinės komedijos „Love & Peace“ arba mums bankrotas“ paskutinės repeticijos.

Savaitgalį – pirmosios šio išskirtinai lietuviško scenos produkto premjeros. Muzikinę komediją apie šiuolaikinės bohemos gyvenimą pagal kaunietės Agnės Dilytės pjesę su viešąja įstaiga „Jungtinis meno centras“ stato režisierius Mantas Verbiejus.

Iki šiol repetavę Vilniuje, šiam projektui suburti aktoriai iš sostinės matuojasi kaunietišką sceną. O ji draugiška ne visiems: prieš keletą dienų repeticijos metu koją susižeidė vieną pagrindinių vaidmenų kurianti Gintarė Latvėnaitė. Kauno raudonojo kryžiaus ligoninės medikai pėdos raiščius pasitempusiai aktorei uždėjo įtvarą. Per pertrauką tarp repeticijų šokėją vaidinanti aktorė liejo ašaras ir į kalbas su žurnalistais nesileido.

Dublerės neturinti G.Latvėnaitė šiame spektaklyje – nepakeičiama. „Net jei Gintarei teks šokti su įtvaru, situaciją su aktoriais apžaisim taip, kad trūkumas taptų privalumu“, – žadėjo režisierius.

Repeticijų metu dar šlifuojami šokių judesiai, derinamas apšvietimas, garsas. Ar kūrybinei komandai, kaip studentui prieš egzaminą, nepritrūks vienos nakties iki premjeros? „Net jei ir pritrūks, mes neišsiduosim. Laiko yra tiek, kiek yra. Kai kuriuos dalykus dar gludinsim, šlifuosim, gal net keisim. Tai normalu. Juk spektaklis – gyvas organizmas. Jis pulsuoja, keičiasi net ir būdamas scenoje“, – sakė M.Verbiejus

„Pritrūks ne vienos nakties, o visos savaitės. Ateikite į dešimtą spektaklį, tada jau viskas bus truputį susigulėję, taip, kaip ir turi būti“, – kvietė Irmantas Jankaitis, kuriantis ruso milijonieriaus Viktoro Iljičiaus Maksimavičiaus vaidmenį. Jis prisipažino kietam tipui bandęs įpūsti žmogiškų bruožų – meilės ilgesį ir nusiteikimą mylėti.

Leonardui Pobedonoscevui laisvo menininko, keliautojo ir pasaulio piliečio Beno vaidmuo – artimas ir savas. „Tai žmogus, ieškantis savęs. Daug klajojantis, bet daugiau savo fantazijose. Personažas man artimas. Nors aš, jei klajoju, tai iš tikrųjų klajoju. Bet savo nuoširdumu ir lakia fantazija jis man artimas“, – šypsojosi aktorius.

Kol laisvų menininkų kompanija scenoje ieško nuotykių ir meilės, liejasi apgavystės ir intrigos, rezgamos su šokiais ir dainomis. Mezgasi meilės trikampiai ir kitokios geometrinės figūros. Kaip visa tai baigiasi, kūrybinė komanda neatskleidžia.


„Love & Peace“ arba mums bankrotas“ pirmosios premjeros „Girstučio“ kultūros ir sporto centre (Kovo 11-osios g. 26) vyks kovo 14–15 d. 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų