Pereiti į pagrindinį turinį

Įpusėjusi „Vario audra“ kvietė pakeliauti po pasaulio šalis

2015-10-24 16:48
Mato Baraunausko nuotr.

„Taip dažnai, kaip kinta vėjas, keičiasi laidos vedėjas“, – pokštavo muzikinio projekto „Vario audra“ vedėja Gabrielė Martirosianaitė, mat šeštadienio popietę vesti konkursą jai vėl teko su nauju partneriu – LRT laidų vedėju Marijumi Žiedu.

Muzikinis projektas „Vario audra“ jau įpusėjo ir švenčia mediumą, o varžytuvių tema šį kartą – pasaulio šalys. Komisijoje – jau gerai pažįstami nariai: Zita Kelmickaitė, Ugnius Vaiginis ir Edmundas Seilius.

Klaipėdos Stasio Šimkaus orkestrą į sceną šį kartą atlydėjo miesto meras Vytautas Grubliauskas ir saksofono meistras Petras Vyšniauskas. Pasirodymo metu jie pristatė rusišką kūrinį. „Matyti, kad gyvenate muzika“, – žavėjosi U. Vaiginis. „Raskite man tokį unikalų žmogų, kuris būtų ir meras, ir trimituotų“, – kalbėjo Z. Kelmickaitė. Jos teigimu, kūrinys buvo ilgas ir sudėtingas, tačiau netrūko aistros. Komplimentų negailėjo ir E. Seilius, tačiau pastebėjo, kad reikėjo išryškinti fleitos solo.

Vilija Matačiūnaitė ir orkestras „Vario kirtis“ pasirinko braziliškus ritmus. Scenoje prie pasirodymo prisijungė ir „Rokados“ šokėjos. Z. Kelmickaitė komplimentų skyrė merginoms, tačiau jai pritrūko vaikinų temperamento ir judesio. „Tam, kad užvirtų kraujas, irgi reikia šiek tiek pasirepetuoti“, – tikino ji. „Tame susilaikyme aistros kartais būna daugiau“, – nepritarė E. Seilius. Jo teigimu, buvo labai gražu ir energinga, o pasirodymas „sudėliotas“ puikiai. „Tikrai atstovavai tam temperamentui ir Brazilijos šokiui“, – komplimentus V. Matačiūnaitei skyrė U. Vaiginis.

Plungės kultūros centro pučiamųjų orkestras ir grupė „Patruliai“ nutarė atlikti žemaitišką kūrinį. Z. Kelmickaitei pritrūko grupės vokalistų entuziazmo. „Per repeticiją šis pasirodymas man labiau patiko, o vaikinai su choreografija tikrai susipykę“, – kritikos nepagailėjo E. Seilius. „Džiugu, kad dainuojate žemaitiškai, tik į kokią pasaulio šalį mus norėjote nukelti?“ – teiravosi U. Vaiginis.

Lietuvą pristatyti nutarė grupė „Neteisėtai padaryti“. Jie su Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) orkestru atliko grupės „Inculto“ kūrinį „Welcome to Lithuania“. „Berniukai kukloki, tikėjausi, kad jie stumtels daugiau ironijos. Jie nei pagadino, nei padėjo“, – apie grupės vokalistus kalbėjo Z. Kelmickaitė. E. Seilius gyrė dirigentą ir jo pasirinktą vaidmenį, tačiau jam pritrūko pasirodymo aštrumo. „Grojimas labai minkštas, šokėjos labai tiko. Įdomus sprendimas pasirinkti tautiškus drabužius“, – džiaugėsi U. Vaiginis.

Liudas Mikalauskas į pergalę tikisi atvesti Panevėžio orkestrą „Aukštyn“. Jie taip pat nutarė atlikti lietuvišką kūrinį „Mano kraštas“. „Šiandien laidoje netrūksta tautinių elementų“, – pastebėjo Z. Kelmickaitė. Pasirodymui ji negailėjo liaupsių, mat orkestras pasirinko gerą kūrinį ir žinojo, ką dainuoja. „Man buvo fantastiškai gražu“, – kolegos L. Mikalausko atlikimą pagyrė E. Seilius. Tačiau, jo manymu, pasirodymas neatitiko laidos temos – pasaulio šalys. „Galvočiau, kad būtent šitas kolektyvas šiuo pasirodymu suvienijo viso pasaulio lietuvius“, – kolegai nepritarė U. Vaiginis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų