Ir auksas gali būti valgomas Pereiti į pagrindinį turinį

Ir auksas gali būti valgomas

2007-12-22 09:00

Brangiausio deserto kaina – 25 tūkstančiai JAV dolerių

Dėl brangiausio pasaulyje deserto varžomasi ir toliau. Vienas Niujorko restoranas pasiekė, kad būtų įtrauktas į Guinesso rekordų knygą. Jų kūrinys turi paliesti jautriausias šokolado mylėtojų ir vertinančiųjų deimantus stygas.

Norint investuoti savo pinigus į šokoladą, kuris ne tik tirpsta burnoje, bet ir apgaubia šlove valgytoją, reikia apsilankyti restorane „Serendipity“, kuris yra 60-ojoje gatvėje Niujorke. Čia už 25 tūkstančius dolerių gausite „The Frrozen Haute Chocolate“ – pasak „Guinesso rekordų knygos, brangiausią pasaulyje desertą. Išskirtinis patiekalas pagamintas iš retų kakavos rūšių, triufelių ir valgomo aukso, jis patiekiamas sušaldytas. Rinktinė kakava atgabenta iš 14 šalių, viskas puošiama plakta grietinėle ir penkiais gramais valgomo aukso. Desertą karūnuoja triufelių, kurių pusė kilogramo kainuoja 2600 dolerių, juostelės.
Ypatingam desertui – ypatingi indai: auksinė lėkštelė, puošta vieno karato deimantais. Už tokią kainą svečiui leidžiama netgi pasilikti auksinį šaukštelį, kuriuo kabino šį nepigų gardumyną.
Deserto kol kas dar niekas neužsisakė, tačiau norint būti įtrauktam į rekordų knygą užtenka ir to, kad galėtum jį nusipirkti.
Patiekalas išskirtinis, todėl spontaniškumui vietos nepalikta – apie savo pageidavimą restoraną reikėtų informuoti prieš dvi savaites.
Niujorkas garsėja klientų įnoriais ir jiems įtikti besistengiančia pasiūla. Viešbutyje „Westin“, esančiame netoli Taims aikštės, jau ir anksčiau tik už 1000 dolerių buvo galima užsisakyti bandelę su baltuoju triufelių kremu (itališki alba triufeliai ir itin sveikos goji uogos iš Tibeto).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų