Renginyje apsilankė keli tūkstančiai sūrio mylėtojų, kurie domėjosi, degustavo, bendravo ir pirko ūkininkų nuoširdaus darbo vaisius.
Trečią kartą Lietuvoje vykusiame sūrių konkurse dalyvavo 26 sūriai.
Nugalėtojais tapo: geriausias karvių pieno sūris ir geriausias puskietis sūris bei festivalio "Grand Prix" – Viržinis (jaunas), sūrinė "Varinis puodas" (Varėnos raj.). Geriausias ožkų pieno sūris ir geriausias brandintas rūgštinis sūris – "Ožka pataluose", Laužėnų kaimo sūrinė, (Švenčionių raj.).
Geriausiu saldaus pieno sūriu tapo "Kurmio namas", Jurga Stoškutė (Varėnos raj), geriausiu tradiciniu sūriu – "Močiutės", Dalia Baranauskienė (Varėnos raj.). Geriausiu mėlynojo pelėsio sūriu – "Gelmė", Vaida Genienė (Alytaus raj.). Konkursas buvo vykdomas pagal tokių konkursų tarptautinę patirtį.
Didelio dėmesio sulaukė ypatingos sūrių degustacijos. Parmezaną su “Rasos” mineraliniu vandeniu derino gastronomijos apžvalgininkas Paulius Jurkevičius, įdomiausius lietuviškus sūrius su alumi – “Black Light Brewing” bravoro aludaris Ignas Vaščila, Lenkijos ūkininkų sūrius pristatė Mirekas Sienkiewiczius, o apie prancūzišką sūrių valgymo kultūrą pasakojo Hubertas Hironas.
Renginio metu veikė kūrybinės dirbtuvės vaikams, buvo galima sužinoti sūrio gamybos subtilybių, savo įspūdžiais dalijosi konkurso komisijos nariai.
Sūrių Festivalį organizavo Druskininkų kultūros centras kartu su Sūrininkų asociacija ir sūrine "Varinis puodas".
Naujausi komentarai