Pereiti į pagrindinį turinį

Jaukiausios šventės – kai krykštauja vaikai

2008-12-20 09:00
Jaukiausios šventės – kai krykštauja vaikai
Jaukiausios šventės – kai krykštauja vaikai / Asmeninio archyvo nuotr. Kalėdas šeimoje sušildo mažylių klegesys.

Realybės šou "Holivudas" išgarsėjusi dainininkė D.Dargienė su šeima – vyru Viliumi, mažąja Une ir vienuolikamečiu Matu – prieš pat didžiąsias metų šventes suskubo įsikelti į naują būstą. Bet džiūgauja ne tik dėl to. "Šiemet jau ir mūsų mažoji supras, ką reiškia dovanos, Kalėdų Senelis..." – svajingai šypsojosi Diana, o Vilius prisiminė, kad pernai jų Unė buvo dar tokia mažutė.

Puoselėja tradicijas

"Šiemet viskas suksis aplink Unę. Matas jau didelis. Jis žino, kas yra Kalėdų Senelis, jam staigmenos nebebus, o mažylei – viskas nauja", – meiliai šypsojosi D.Dargienė.

Norėdami dukrai suteikti kuo daugiau džiaugsmo, Dargiai šiemet anksčiau nei įprastai įžiebė Kalėdų eglutę. Kiekvieną rytą išlydėjusios tėtį į darbą, o brolį į mokyklą, Diana ir Unė eina ja pasidžiaugti ir patikrinti, ar visi žaisliukai kabo savo vietoje.

Su vyru Diana puoselėja kitą tradiciją – kasmet likus savaitei iki Kalėdų skrenda į Vokietiją pasisemti švenčių dvasios. "Ten šventinė nuotaika juntama ypač anksti: vietos turgeliai, karštas vynas, kepti grybai, dešrelės ir jūra mirksinčių lempelių. Vokiečiai išties moka džiaugtis artėjančiomis šventėmis, gaila, kad pas mus to vis dar nėra", – atsiduso Diana.

Dovanos paruoštos

Iki šiol dovanas šeima rasdavo po egle Kalėdų rytą, bet šiemet planuoja, kad į namus pasibels Kalėdų Senelis. Tikras? "Tikrų tikriausias", – akį mirktelėjo V.Dargis.

"Kūčių vakarą su mumis noriai būna ir Viliaus vaikai iš pirmosios santuokos, – pasakojo Diana. – Šiais metais vėl bus visi keturi vaikai: vyro du, mūsų mažoji ir mano sūnus Matas. Vaikai labai gražiai trapusavyje draugauja ir kasmet nori būti kartu."

Dovanos vaikams jau paruoštos. Tik skirtoji mažajai vis dar keliauja. Vokietijoje vienoje parduotuvėje Dargiai aptiko ant medinių supynių pritvirtintą meškutį ir nusprendė, jog jis turėtų pradžiuginti Unę. "Ji labai mėgsta minkštus ir pūkuotus žaisliukus, – šyptelėjo mama. – Kaip tik dabar laukiame siuntinio iš Vokietijos."

O kokią staigmeną Diana ir Vilius ruošia vienas kitam? "Sutarėme, jog dovanų suaugusiesiems nebus. Bet abu žinome, jog šį pažadą sulaužysime, – neabejojo Diana. – Smagu, kai lieka intriga ir iki galo nežinai, kas ką sugalvos."

Jaukinsis dvasias

Iki šiol tradiciškai kiekvieną Kūčių vakarą Dargiai praleisdavo tėvų namuose. Bet Diana giliai širdyje jaučia, kad nuo šiol visos šventės persikels į naujuosius jos namus. "Reikės tam ypač pasiruošti, papuošti namus, prigaminti patiekalų", – rūpinosi moteris.

Beje, Dargiai yra girdėję, kad persikėlus į naujus namus, Kalėdas ir Naujuosius metus privaloma sutikti juose. Kitaip gali nebesisekti. "Kiek čia tiesos, nežinome, bet niekur iš namų nejudėsime", – patikino Diana. O Vilius pridūrė: "Jaukinsimės gerąsias dvasias."

Į naują namą Panevėžyje Dargiai persikėlė prieš mėnesį. Ar tai reiškia, jog naujasis būstas galutinai išvilios juos iš Vilniaus, kur šeima taip pat turi namus? "Lietuva nėra tokia didelė. Matysime, kaip darbai dėliosis, neišsižadame nė vieno Lietuvos miesto", – tikino Vilius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų