Pereiti į pagrindinį turinį

Joe Bonamassa - kuklusis bliuzroko vunderkindas

Bliuzroko atlikėjas Joe Bonamassa kone kasmet tituluojamas geriausiu bliuzroko gitaristu ar atlikėju. Rytoj Vilniuje koncertuosiantis 32-ejų niujorkietis gitaristo karjerą pradėjo vos ketverių.

Tada, tiesa, jis brązgino vaikišką "Chiquita" gitaros modelį. Bet būdamas septynerių jau grojo gitara suaugusiesiems. Ir grojo lyg koks bliuzo veteranas. Net bliuzroko korifėjumi laikomas B.B.Kingas iškart pareiškė esąs tiesiog sužavėtas berniuko gebėjimų, ir viename savo interviu vaiką net pavadino legenda.

J.Bonamassos atliekamos bliuzroko kompozicijos išsiskiria intensyvumu, ryškumu, jėga ir energija. O kritikai tvirtina, kad jis niekuo nenusileidžia tokioms legendoms kaip "Cream", "Mountain" ir "Jimi Hendrix Experience". Pats atlikėjas tokių įvertinimų aiškiai kuklinasi.

– Kai kas sako, kad esate kiečiausias bliuzroko atlikėjas šiandien. Ką manote apie tai?

– Esu pamalonintas tokių žodžių, bet yra daugybė kitų gerų muzikantų. Mes tik stengiamės sukurti kitokią bliuzo atšaką, kitokią srovę. Bet ji vis dėlto yra bliuzas.

– Kaip gitara pateko jums į rankas?

– Iš tėvo rankų, kai buvau ketverių. Jis buvo gitarų pardavėjas, tad namie visuomet buvo daugybė šių instrumentų.

– O kaip bliuzas atsirado jūsų gyvenime?

– Irgi tėčio dėka. Jis turėjo didelę įrašų kolekciją, jų dažnai klausė. Daugiausia buvo Peterio Greeno, Erico Claptono, Paulo Kossoffo, Jeffo Becko įrašų.

– Ar tiesa, kad vos šešerių išmokote groti Jimi Hendrixo "Voodoo Child"?

– Taip... Mano tėvai sakė, kad tai buvo vienintelė daina, kurią aš gerai mokėjau. Išmokau ją atlikti klausydamas įrašą. Iš pradžių tėvai manė, jog skamba įrašas, tad kartą užėję į kambarį apstulbo pamatę, kad čia nėra nei bosinės gitaros, nei būgnų – tik aš.

– Jums buvo vos vienuolika, kai B.B.Kingas pakvietė pradėti jo koncertą, vėliau nuolat su juo vykdavote į koncertinius turus. Ar tai jums padėjo atrasti savitą grojimo stilių?

– Taip, ši patirtis man padėjo tapti tokiu artistu, koks esu dabar. Vien pažiūrėjus, kaip jis rūpinasi savimi kaip muzikantu, koks jis yra nuolankus ir kartu tvirtas, koks jis yra dosnus savo gerbėjams dainuodamas ir grodamas. Labai daug išmokau iš šio vyruko.

– Turite talentą gerai dainuoti ir puikiai groti. Ar tai netrukdo vienas kitam, o gal tai – idealus viduriukas?

– Manau, kad grojimas padeda dainavimui ir atvirkščiai.

– Ar kada nors mokėtės dainuoti?

– Taip. Ir vis dar mokausi.

– Bliuzroko gitaristui šiais laikais sunku išsilaikyti muzikos pasaulyje. Tačiau atrodo, jums tai puikiai pavyksta. Kokia yra šios sėkmės paslaptis?

– Tiesiog privalai būti kitoks – ne priverstas aplinkybių, o iš tiesų kitoks. Negrok seno mėšlo – turi sujungti kuo įvairesnių žanrų muziką savo kūryboje.

– Kokius patarimus galėtumėte duoti jaunam muzikantui?

– Būti savimi, ir net į savą muziką įsileidžiant svetimos kūrybos atgarsių, įtakos, netapti kieno nors klonu.


VIETA: "Forum Palace", Konstitucijos pr. 26, Vilnius.

LAIKAS: gegužės 14 d. 19 val.

KAINA: 80–150 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų