Quantcast

Kabriolete skamba tik „ZZ Top“

Ilgi plaukai, gili iškirptė ir garsiai grojanti grupės "ZZ Top" muzika. 24 metų Silvija Gelžinytė iškelia rankas ir emocingai šūkteli: "Svaigstu! Kabrioletas – tai mano gyvenimo filosofija!"

Pirmoji mašina – amerikietiška

Sporto ir sveikatingumo centro "Ąžuolynas" Rinkodaros ir pardavimo skyriaus vadovė S.Gelžinytė tikina: šiuo metu savo gyvenime ji neįsivaizduoja kito automobilio nei kabrioletas. Už Silvijos nugaros stovi prieš pusantrų metų pirktas 2004 m. pilkos spalvos "Peugeot 307 cc". Jis jaunai moteriai atsiėjo 40 tūkst. litų.

Silvija džiaugiasi beveik pusantros tonos sveriančia manevringa ir patogia mašina. 100 km prancūziškas automobilis, kurio variklis 1,9 l darbinio tūrio, sunaudoja apie 10–12 l benzino.

Pirmoji sportiškos 183 cm ūgio moters mašina buvo taip pat kabrioletas – ryškus, vyšninės spalvos 2000 m. amerikietiškas "Chrysler Sebring". Atėjau, pamačiau, nupirkau – taip galima perfrazuoti Julijaus Cezario frazę, kalbant apie tai, kaip Silvija įsigijo šį automobilį. "Jis man patiko iš pirmo žvilgsnio. Ryškus, atspindėjo mano temperamentą ir vienišumą", – paaiškina moteris.

Telpa pulkas merginų

"Ne, – galvą purto Silvija. – Kabrioletas man nėra dovanotas slapto gerbėjo ar draugo. Žinau, kad tai nebuvo protinga investicija. Tačiau jo labai norėjau." Dar mokydamasi mokykloje S.Gelžinytė troško kuo greičiau pradėti dirbti, gauti vairuotojo pažymėjimą ir nusipirkti automobilį.

"Peugeot 307 cc" įmontuota mechaninė pavarų dėžė. "Ja kitaip važiuoti, kitoks automobilio gyvybingumas! O važiuodama "Chrysler Sebring", kuriame yra automatinė pavarų dėžė, jaučiausi it krėsle", – tikina Silvija. Jai nepatiko ir brezentinis "Chrysler" stogas: jis bluko nuo saulės, buvo nekokia garso izoliacija.

Silvija pradėjo dairytis ne itin prabangaus ir ne dviviečio kabrioleto: "Esu patenkinta, kad mano automobilyje gana patogiai gali sėdėti keturi ar penki žmonės. Ypač smagu važiuoti prie jūros su pulku merginų!"

Laisvės pojūtis

Silvija neslepia: pirmu kabrioletu ji važinėdavo it pašėlusi ir ne kartą mokėjo baudą už greičio viršijimą. "Pakildavo širdis nuo žemės, o kai nusileisdavo, ten stovėdavo policininkai", – šypsosi.

Tačiau dabar ji daug atsargesnė. Nors kartą važiuodama greitkeliu link pajūrio su "Peugeot 307 cc" išbandė 200 km/val. greitį.

Kas mėnesį jos automobilis sudegina apie 100 l benzino, o per pusantrų metų jau nuvažiavo 10 tūkst. km.

"Neapsakomas laisvės pojūtis! – važiavimą kabrioletu giria Silvija. – Po darbų įsėdusi į mašiną noriu būti šelmė, vėjavaikė, vilkėti trumpais marškinėliais, šortukais."

Ypač smagu S.Gelžinytei važiuoti karštą vasaros vakarą po lietaus užmiestyje. Gaivus oras, šieno kvapas ir garsiai skambančios "ZZ Top" dainos!

Padangą keitė penkiese

"Automobilis gana kietas, kartais nuvilia elektronika: savaime įsijungia valytuvai, langai", – "Peugeot 307 cc" minusus vardija šeimininkė, vėl svajojanti apie amerikietišką kabrioletą.

Moteris neišmano techninių niuansų, tačiau žino, kaip patikrinti tepalo lygį, moka įkrauti akumuliatorių, pakeisti padangą: "Tiesa, kartą padangą keitėme penkios merginos!"

Ar kabriolete sėdinti šviesiaplaukė atkreipia aplinkinių dėmesį? Silvija neslepia: kai važinėjo vyšninės spalvos "Chrysler Sebring", kartais jausdavosi kaip nuoga – tiek žvilgsnių sulaukdavo. Tačiau dabar jos automobilis pilkas, tad ir mažiau krinta į akį. Be to, gatvėmis riedantys kabrioletai jau mažai ką stebina.

"Nesunku nuspėti, kad važiuoja neseniai kabrioletą nusipirkęs žmogus. Į gatvę išrieda jau ankstyvą pavasarį su pirmaisiais saulės spinduliais, viduje skamba tranki muzika, sėdi didelė kompanija", – juokiasi moteris.

Pati ji į gatvę kabrioletu pirmą kartą išriedėjo balandžio mėnesį vilkėdama storą megztinį. Ir tai sulaukė pašaipų – vienas vairuotojas demonstratyviai pasukiojo pirštą prie smilkinio.

Geresni vairuotojai – vyrai

Mašinai Silvija nevergauja, bet vis dėlto kruopščiai ją prižiūri – plauna tik pati: "O kaip atrodytų prisižiūrintis žmogus netvarkingame kabriolete?"

Rankinę, dokumentus ji visada deda į bagažinę. Dėtuvėje – krūva kompaktinių diskų, servetėlės ir atsarginiai akiniais nuo saulės.

Ji neatsisako moteriškų įpročių ir kartais prie vairo pasidažo. Silvija šypteli: "Prancūziškus automobilius vairuoja romantiški, jausmingi ir vyną mėgstantys žmonės."

Provokuojama, kas geresni vairuotojai – vyrai ar moterys – S.Gelžinytė neslapukauja: "Visais klausimais pasisakau už moteris, tačiau šį kartą, nors yra retų išimčių, net nekyla abejonių, kad vyrai. Ne kartą pastebėjau, kad moterys stabdo eismą, elgiasi neryžtingai."

Susitikimas su dėstytoju

Silvija neturi prietarų: "Man nesvarbu, kokia katė perbėga kelią: juoda, balta ar raudona."

Nemalonūs potyriai? Silvija ir dabar prisimena agresyviai automobilį "Volkswagen Passat" vairavusį ir ją bandžiusį aplenkti vaikinuką: "Jis ėmė lenkti įkalnėje, nepastebėjo priešais atvažiuojančios mašinos ir rėžėsi į namo kampą."

Nemalonią avariją patyrė ir pati S.Gelžinytė. Ji neišsisukinėjo: pasielgė žioplai. Ir dar dabar stebisi, kaip sėdėdama prie mašinos nuleistu stogu vairo, važiuodama atbuline eiga, nepastebėjo kito automobilio: "Išlipau, rankos virpa, automobilis sumaitotas, o vairuotojas šypsosi. Tik tuomet pamačiau, kad tai – mano dėstytojas."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
"Nors kartą važiuodama greitkeliu link pajūrio su "Peugeot 307 cc" išbandė 200 km/val. greitį" - va, tokioms reikia nesikuklinant baudas dėti! Deja, dažnai policininkai tik skylutę išduria - buvo kažkada tokie talonai. :->
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių