Pereiti į pagrindinį turinį

Kamerinį teatrą atakuoja raganos

2012-12-13 18:29
Kamerinį teatrą atakuoja raganos
Kamerinį teatrą atakuoja raganos / Gintaro Česonio nuotr.

„Kaip atpažinti raganą?“ – naujas Kauno kamerinio teatro spektaklis vaikams sukurtas pagal žinomo britų rašytojo Roaldo Dahlio kūrybą.

Du berniukai pasakoja neįtikimą istoriją, kaip raganos juos pavertė pelėmis. Būti pele ne taip jau blogai – nereikia eiti į mokyklą, ruošti pamokų, laikyti egzaminų. Kur kas blogiau, jei namuose gyvena katinas arba mama bijo pelių. Iš tikrųjų ne taip jau svarbu, kas esi ir kaip atrodai, jei tik yra, kas tave myli.

„Kaip atpažinti raganą?“ – tai detektyvinės įtampos, pavojų ir fantastiškų nuotykių kupina istorija apie vaikystės pasaulį, į kurį reikia žiūrėti rimtai. Jį reikia suprasti, gerbti ir saugoti. Apsikrovę buities rūpesčiais ir darbais, dažnai nepastebime, kad bendraudami su vaikais mes imame su jais kariauti.

Atlikdami sudėtingą auklėjimo misiją, besąlygiškai primetame savo taisykles kaip vieninteles teisingas, įsivaizduojame veikiantys vaikų labui, o iš tiesų nepastebimai atsiduriame skirtingose barikadų pusėse ir tampame vaikų priešais arba raganomis. Šis spektaklis – savotiškas vaikų gynimo nuo žiauraus elgesio manifestas, skelbiantis, kaip svarbu būti su vaikais išvien – girdėti juos, suprasti, mylėti ir palaikyti.


Kas? Premjera „Kaip atpažinti raganą?“.

Kur? Kauno kameriniame teatre.

Kada? gruodžio 13–26 d. 10, 12, 14 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų