Pereiti į pagrindinį turinį

Kas šiemet laimės B.Brazdžionio premiją?

2012-10-10 10:57
Kas šiemet laimės B.Brazdžionio premiją?
Kas šiemet laimės B.Brazdžionio premiją? / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Leidyklos, kūrėjų organizacijos, aukštosios mokyklos, bibliotekos ir autoriai iki spalio pabaigos kviečiami teikti paraiškas Bernardo Brazdžionio literatūros premijai gauti.

Premija skiriama B.Brazdžionio puoselėtas lietuvybės, gimtosios kalbos ir pilietiškumo tradicijas tęsiančiam Lietuvos autoriui už naują pastarųjų dvejų metų aukšto profesinio lygio grožinės literatūros ar literatūrologijos knygą.

Paraiška ir trys kūrinio egzemplioriai priimami Kauno miesto savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriuje (M.Daukšos g. 34). Esant galimybei, pretendentai prašomi informaciją pridėti skaitmeninėje laikmenoje CD arba persiųsti elektroniniu paštu [email protected]

Paraiškas ir kūrinius vertins komisija, sudaryta iš trijų Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus tarybos narių ir dviejų savivaldybės atstovų. Per 21 dieną nuo paskutinės paraiškų priėmimo dienos komisija savo siūlymą dėl premijos skyrimo pateiks Kultūros skyriui. Galutinį sprendimą priims Kauno miesto taryba.

Premija laureatui bus įteikta vasario 2 d., minint poeto B.Brazdžionio gimtadienį. B.Brazdžionio literatūros premijos skyrimo nuostatus, paraiškos formą galima rasti Kauno miesto savivaldybės interneto svetainėje www.kaunas.lt/Švietimas ir kultūra/Kultūra/Kultūros ir meno premijos, stipendijos. Informaciją apie konkurso sąlygas taip pat galima gauti tel. 424 047.

Pernai pirmosios B.Brazdžionio premijos laureatu tapo rašytojas Petras Palilionis, išleidęs knygą „Tautos šauklio aidai“. Joje surinkta išsami medžiaga apie lietuvių klasiko gyvenimą emigracijoje, kūrybą, ryšius su Lietuva ir viešnages gimtinėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų