Pereiti į pagrindinį turinį

Kas taps naujuoju Muzikinio teatro vadovu?

2010-08-12 09:51
Baritonas B.Želvys dalyvaus konkurse Muzikinio teatro vadovo pareigoms užimti kitą kadenciją.
Baritonas B.Želvys dalyvaus konkurse Muzikinio teatro vadovo pareigoms užimti kitą kadenciją. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kultūros ministerija paskelbė konkursą Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovo pareigoms užimti. Konkursas skelbiamas baigiantis dabartinio teatro vadovo kadencijai.

Kandidatai į vadovo postą iki rugpjūčio 23 d. ministerijai turi pateikti dokumentus ir teatro veiklos programą penkeriems metams. Kūrybinėje programoje turi būti aptarti teatro struktūros formavimo ir veiklos principai, veiklos perspektyva, Lietuvos kultūros ir meno pristatymas užsienio šalims ir netgi analogiškos srities užsienio šalių teatro meno pristatymas Lietuvos visuomenei (numatomi bendri projektai ar dalyvavimas teatrui aktualiuose projektuose).

Reikalavimai kandidatams – aukštasis universitetinis ar jam prilygintos meno srities, humanitarinių mokslų ar socialinių mokslų išsilavinimas, ne mažesnė kaip penkerių metų vadovaujamojo darbo patirtis.

Savo kandidatūrą kitai kadencijai teiks ir dabartinis teatro vadovas – solistas, "Baritonų trio" narys Benjaminas Želvys.

"Kol kas paraiškos dar nepateikiau ir kūrybinės programos tiksliai nesurašiau, bet jau seniai esu ją apmąstęs. Vadovauju teatrui penkerius metus, turiu viziją, kaip jis turėtų atrodyti ateityje. Ką konkrečiai rašysiu programoje, nepasakosiu – dar konkurentai pasinaudos", – šyptelėjo muzikas.

Jam vadovaujant, prasidėjo teatro rekonstrukcija, Kauno valstybinis muzikinis teatras tapo bene daugiausiai spektaklių rodančiu ir vienu geriausiai finansiškai besilaikančių teatrų Lietuvoje.

Teatro kuluaruose kalbama, kad kandidatų vadovo pareigoms užimti būsią tikrai daugiau nei vienas. Kultūros ministerija neteikia informacijos apie tai, ar kas nors jau domėjosi vos prieš porą dienų paskelbtu konkursu ir ar yra pateikta kandidatų paraiškų.

"Tokios informacijos neteikiame, tik kandidatams galiu pateikti informaciją, susijusią su dokumentų pateikimu", – atsakė ministerijos darbuotoja, kai paskambinome konkurso informaciniame pranešime nurodytu telefonu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų