Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune skambės rudens melodijos

2012-10-12 20:00
Kaune skambės  rudens       melodijos
Kaune skambės rudens melodijos / VDU nuotr.

Jaunam talentingų menininkų kolektyvui VDU Muzikos akademijos kameriniam orkestrui, tik ką sugrįžusiam iš pirmosios sėkmingos koncertinės kelionės į Kiprą, patikėta atidaryti tarptautinį kamerinės muzikos festivalį „Muzikos ruduo“.

Lietuvos kompozitorių sąjungos festivalis „Muzikos ruduo“ yra skirtas šiuolaikinės lietuviškos muzikos sklaidai, todėl pirmajame koncerte be žinomų klasikinių kūrinių – žėrinčiai virtuoziškos Felixo Mendelssohno Simfonijos styginiams Nr. 6, kurią šis genijus sukūrė būdamas vos dvylikos metų, ir Edwardo Elgaro lyrinės muzikos perlo, Serenados styginiams op. 20 – skambės ir įspūdingi bei intriguojantys lietuvių kompozitorių kūriniai.

Šio koncerto akcentas – orkestro svečias ir scenos partneris saksofonininkas Liudas Mockūnas.

„Pūtikas yra kompozitorius, kurio vardas garantuoja meistrišką atlikimą ir kompozicinę intrigą, – taip šį atlikėją Muzikos informacijos centro puslapyje pristato Jūratė Kučinskaitė. – Jo muzikinė kalba – energingas free džiazo, lyriškumo ir ekspresionizmo mišinys, perteikiamas neortodoksiškomis išraiškos priemonėmis... Įgijęs ir džiazo, ir akademinį išsilavinimą, giliai jaučiantis ir valdantis plačią stilių skalę, savo muzikoje jis tirpdo ribas tarp džiazo ir šiuolaikinės akademinės muzikos.“

Darbą su L.Mockūnu vertina ir VDU orkestras. „Tai, kad Liudas sutiko būti scenos partneriu su mūsų orkestru – tam tikras mūsų brandos pripažinimas ir, žinoma, didelė atsakomybė“, – sakė kolektyvo meno vadovas ir dirigentas Robertas Bliškevičius.

Su L.Mockūnu VDU kolektyvas atliks Vidmanto Bartulio naują kūrinį „Mūsų Lietuva“ (skirtą Žaslių miesto 555 metų jubiliejui) saksofonui, kameriniam orkestrui ir fonogramai ir jau užkariavusį Lietuvos publikos simpatijas Arvydo Malcio koncertą saksofonui ir kameriniam orkestrui „Saxchord“.

Pasigardžiavimui VDU orkestras paruošė Kauno muzikos gurmanams Antano Rekašiaus Muziką styginiams Nr. 2, kūrinį, kuris tikrai nepaliks abejingų.

Kas? Festivalio „Muzikos ruduo" atidarymo koncertas.

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Spalio 13 d. 17 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų