Pereiti į pagrindinį turinį

"Kauno naktys" žadins miegantį miestą

2009-09-03 09:27
"Kauno naktys" žadins miegantį miestą
"Kauno naktys" žadins miegantį miestą / Valdo Kilpio nuotr.

Sugalvok norą miestui ir nuskraidink jį su žibintu į tamsų Kauno dangų, ateik į naktinę Laisvės alėją ir teleskopu tyrinėk žvaigždes virš jos, pasiklausyk kunigų atiliekamo repo.

Šias ir daug kitų nemokamų pramogų naktį iš šeštadienio į sekmadienį siūlys šventė "Kauno naktys: ekologija ir kultūra nuo sutemų iki aušros". Laisvės alėja ir jos prieigos, Vilniaus gatvė, Rotušės, Vienybės ir Nepriklausomybės aikštės šurmuliuos nuo šeštadienio 20 val. iki sekmadienio 6 val. ryto.

"Siekiame atgaivinti priblėsusį miesto kultūrinį gyvenimą", – tikino renginio koordinatorius Henrikas Kupcikevičius. Jis ir daugelis kitų "Kauno naktų" organizatorių yra "Kauno dienos" ir miesto savivaldybės skelbto konkurso "Idėja Kaunui" finalininkai.

Bendros idėjos suvienytas jaunimas į Senamiestį ir miesto Centrą gaivinsiantį renginį įtraukė miesto muziejus, kavines, šokių ir muzikos grupes, studentus. H.Kupcikevičius neatskleidė, kaip viešai dainuoti įvairių muzikinių stilių kūrinius pavyko įkalbėti kunigus. "Negaliu pasakyti, nei kiek kunigų bus, nei iš kur jie, bet jie tikrai dainuos ir tikrai skambės repas bei dainuojamoji poezija", – žadėjo "Kauno naktų" koordinatorius.

Į renginį įsijungs "Cosplay" judėjimo jaunimas, mėgstantis persirengti personažais iš japonų animacinių filmų (anime), komiksų (manga), kompiuterinių žaidimų. Apie šimtas vadinamųjų cosplayer'ių migruos tarp Rotušės ir Nepriklausomybės aikščių. Šiose erdvėse bus galima sutikti ir Kauno kolegijos studentų, demonstruojančius mados šventės "Apkalbos" kostiumus.

Renginio organizatoriai įtikino dvylikos muziejų ir poros galerijų darbuotojus šią naktį be papildomo atlygio dirbti ilgiau. Iki pat 6 val. ryto veiks galerijos "Aukso pjūvis" ir "101". Pastarojoje, įsikūrusioje Vytauto Didžiojo universiteto patalpose, vyks naktinė keramikos dirbinių gamyba, čia įsikurs Ekolaboratorija – iš atliekų bus gaminami ir eksponuojami namų apyvokos daiktai.

Į renginį įsijungs ir profesionalūs Kauno menininkai. Vasaros amfiteatre Nemuno krantinėje šokio teatras "Aura" kauniečiams dovanos šokio spektaklį "Gentis", o Kauno valstybinis lėlių teatras šiam renginiui parengė specialų naktinį vaidinimą teatro kiemelyje. Istorinė Lietuvos Respublikos Prezidentūra dovanos ekskursiją po naktinę Prezidentūrą, pasišviečiant žibintuvėliais. "Prašom atsinešti ekologiškus žibintuvėlius", – būsimuosius ekskursijų dalyvius ragina renginio organizatoriai, kuriems nesvetimos aplinkosaugos idėjos.


"Kauno naktų" žemėlapis:

1. Rotušės aikštė. "Norų žibintų" leidimas į dangų, koncertas "Romantizmas auštant naujai dienai", idėjų pristatymas "Pecha Kucha", apsilankymas Rotušės rūsiuose, kamerinės ir roko muzikos koncertas Rotušės balkone.

2. Vasaros amfiteatras Nemuno krantinėje. Šokio teatro "Aura" spektaklis "Gentis", koncertas, ugnies šou, japonų animacinių filmų (anime) programa.

3. Vilniaus g. 7 (iš kiemo pusės). Dainuojantys kunigai – nuo dainuojamosios poezijos iki repo.

4. Požeminė Vilniaus g. perėja. Performansas.

5. Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto kiemelis. Muzikos ir vizualizacijos mišinys "Vizuali naktis VU KHF".

6. Laisvės alėja. Persirengėliai "Cosplay", naktinis madų šou, vedų kultūros pristatymas, daržovių, arbatos turgeliai, žaidimas šachmatais su žmogaus dydžio figūromis, žvaigždžių stebėjimas per teleskopą (klubas "Džem pub"), Ekolaboratorija, naktinė keramikos dirbinių gamyba (galerija "101").

7. S.Daukanto g. Naktinės gatvės krepšinio varžybos "3x3".

8. Vienybės a. Aitvarų akcija.

9. Nepriklausomybės aikštė. "Pravda 1 minutės filmų naktis", Naktinis krepšinio trys prieš tris varžybos, popieriaus lankstymo menas (origamis), chorų pasirodymas "Nakties garsai".