Pereiti į pagrindinį turinį

Kino premjerų ložė: retro svajos ir beprotiška darbo puota

2016-12-14 13:59

Kino premjerų ložėje savaitgalį pasirodė beprotišką darbo puotą pristatantis filmas „Firmos kalėdinis balius“ ir kamerinė istorija apie dviejų svajotojų meilę „La La Land“.

Kadras iš filmo „La La Land“

Nekontroliuojamas kalėdinis balius

Iš visų pakampių dabar sklindantys artėjančių Kalėdų garsai vis dažniau žmonėms kelia du klausimus: ką padovanoti artimiesiems ir kaip atsipalaiduoti per šventes? O naujoje amerikiečių komedijoje „Firmos kalėdinis balius“ didelės kompanijos vadovei Kerolei (akt. Jennifer Aniston) apie pramogas galvoti nėra kada. Jai sėkmingus firmos rodiklius ir nervus gadina jos jaunesnis brolis Klėjus, kuriam mergina lengvabūdiškai patikėjo vadovauti vienam iš bendrovės padalinių.

Rimti reikalai vaikinui visai nerūpi, todėl iškilo grėsmė nuostolius nešančią įmonę uždaryti. Klėjus turi kitų planų. Atsipeikėjęs po netikėto sesers sprendimo, jis ryžtasi surengti kalėdinį firmos vakarėlį, kurio tikslas – sudominti potencialius investuotojus, kad šie nupirktų padalinį, o jis pats (ir jo kolegos) ne tik išsaugotų savo darbus, bet ir išsivaduotų nuo įkyrios sesers globos bei nuolatinių priekaištų. Žinoma, vakarėlio kontrolė labai greitai ima slysti iš Klėjaus rankų.

Drauge prieš pasaulio pagundas

Retro kino ir klasikos mėgėjams gerą nusiteikimą prieš šventes praskaidrins muzikinė komedija „Kalifornijos svajos“ (originalus pavadinimas „La La Land“ jau savaime nuteikia romantiškai).

Čia susitinka auksinius Holivudo laikus primenančios miuziklo tradicijos ir kamerinė istorija apie dviejų svajotojų meilę. Mija (akt. Emma Stone) dievina senuosius Holivudo filmus ir trokšta tapti aktore, bet tų pačių tikslų siekiančių žmonių perpildytame Los Andžele realizuoti savo svajonę nėra taip paprasta. Kol kas mergina pasiekė tik tiek, kad aptarnauja žvaigždes vienos kino studijos kavinėje. O jaunas džiazo pianistas Sebastijanas (akt. Ryanas Goslingas) svajoja atidaryti savo muzikos klubą, bet tam reikia didelių pinigų, tad muzikantas vakarais uždarbiauja kitiems priklausančiuose baruose.

Senaisiais idealais besivadovaujanti porelė ne iš karto pasiduoda širdyje užgimstantiems jausmams. Bet naivumas ir nesuvaidintas nuoširdumas pamažu daro savo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų