Quantcast

Ko bijo žinomi klaipėdiečiai?

Apie juos sakoma – vyras iš stuomens ir liemens, tvirtas kaip ąžuolas. Arba – už jo moteris gali jaustis tarsi už mūro. Regis, tokiais epitetais pamalonintiems stipriosios lyties atstovams būtų nebaisu net griūvantis dangus.

Minėjo ir žmoną

Tačiau žinomi klaipėdiečiai, kurių įvaizdis daugeliui siejasi su vyriškumu, stiprumu, būtų linkę tam prieštarauti. Maža to, į dienos šviesą pašnekovai ištraukė gana netikėtas savo fobijas.

"Kiekvienas žmogus ko nors bijo. Jeigu jau kas nors pasakys priešingai, vadinasi, truputį meluoja", – tvirtino ūmiu būdu garsėjantis Klaipėdos "Atlanto" klubo prezidentas Vacys Lekevičius.

Buvęs futbolininkas dievagojosi, jog glitūs šliužai, žiurkės ar pelės jo negąsdina, tad horizonte pasirodžius kuriam nors šių gyvių, damą iš pavojaus zonos drąsiai išneštų ant rankų.

"Buvo toks metas, kai teko vienutėje pasėdėti, tai žiurkes lašinukais šerdavau, bendraudavau su jomis", – spalvingus gyvenimo epizodus su šypsena prisiminė pašnekovas.

V.Lekevičius prisipažino, jog didžiausios jo baimės susijusios su artimiausiais žmonėmis – kad kas nors iš šeimos narių nesusirgtų, nepatirtų kokios nelaimės, o ir pats neprarastų sveikatos bei netaptų našta kitiems.

"Kokios nors fizinės baimės neturiu, ištveriu skausmą, nebijau kraujo – esu daug ko matęs gyvenime. Na, kartais bijau žmonos", – nusikvatojo klaipėdietis.

Siaubą kelia vorai

V.Lekevičiaus teigimu, perbėgus skersai kelią juodai katei, per petį triskart nespjauna – veikiau paiso prietarų, susijusių su sportu.

"Kai kurie sportininkai prieš varžybas nesiskuta, vartininkai neplauna pirštinių. Turiu ir tokių sportinių baimių – kad įvarčio nepraleisčiau, kad kamuolį pagaučiau", – pasakojo kartkartėmis vartus futbolo varžybose ginantis V.Lekevičius.

Popscenos mohikanas Simonas Donskovas didžiausia savo baime įvardijo mirtį.

"Kuo toliau, tuo labiau noriu gyventi", – aiškino pašnekovas, pastebėjęs, jog ypač ryškiai tai sau pripažino per kolegos – grupės "Vairas" lyderio laidotuves.

"Edmondui buvo 49-eri. Tai žmonės ir kalbasi – dar galėjo gyventi. Palaukit, sakau, man 60, bet koks tas gyvenimas bebūtų bjaurus, aš dar noriu gyventi. Tik ta automatika, organizmas po truputį lūžta", – sau įprasta greitakalbe bėrė S.Donskovas.

Atlikėjas tvirtino, jog jam siaubą kelia vienintelės rūšies faunos atstovai.

"Taip ir parašykite – Simonas Donskovas nebijo pelių, varlių, bet bijo vorų", – reziumavo pašnekovas.

Gyvenimą kartina paukščiai

Ši fobija klaipėdietį persekioja nuo senų laikų.

"Jaunystėje mama pasiuntė į sandėliuką atnešti malkų, ir ten pamačiau kryžiuotį vorą, kuris mane baisiai išgąsdino. Nuo tol bijau bet kokio voro", – rimtu veidu kalbėjo pašnekovas.

O jaunesnės kartos popmuzikos atstovui Viliui Tarasovui didžiausia kančia veikiausiai būtų kultinė Alfredo Hitchcocko juosta "Paukščiai". O nekalta papūgėlė – baisiausia dovana.

"Net nežinau, ar tai galima pavadinti fobija, ar ne – man yra šlykštūs paukščiai, mane net nukrečia kokį nors pamačius. Tarkime, jei noriu išeiti į balkoną ir aplinkui tupi varnos, iš pradžių padaužau balkono durimis, kad jas nubaidyčiau, – prisipažino atlikėjas. – Mano atveju kai kuriems gal atrodytų juokinga – štai toks aukštas, stambus, o bijo kažkokio paukščiuko. Bet man atrodo, kad kiekvienas žmogus turi vienokių ar kitokių baimių, dalykų, kurie jam kelia nemalonius pojūčius."

Vilius spėjo, jog šia keista "nemeile" susirgo po vieno vaikystės įvykio.

"Pamenu, dar mažas būdamas leidausi dviračiu nuo pakalnės, išsukau į posūkį ir tiesiai į žąsų pulką – iš to siaubo kojas tik susikėliau ir užsimerkiau. Net dabar prisiminus per kūną šiurpas nubėga", – nemaloniais išgyvenimais dalijosi pašnekovas.

Jokių šuolių su parašiutu

Vaikystėje ypač mėgęs saldumynus, vizitais pas dantų gydytoją Vilius nesidžiaugdavo. Tačiau, pasak atlikėjo, dabar viskas apsivertė aukštyn kojomis.

"Kai odontologė klausia, ar suleisti nuskausminamųjų, atsisakau – tiesą pasakius, kai užkliudo nervą, pajaučiu netgi savotišką malonumą. Žmona iš manęs juokiasi, kad esu mazochistas", – šypsojosi pašnekovas.

Nors buvęs krepšininkas Eurelijus Žukauskas tvirtino labiausiai baiminąsis ne dėl savęs, o šeimos narių, jų sveikatos, gyvybės, tačiau ir pats šiais dalykais lengvabūdiškai nerizikuotų.

"Bijau tvenkinyje nuskęsti – nors moku plaukti, tačiau nesu geras plaukikas, todėl stengiuosi toli nesiirti", – aiškino aukštaūgis.

Sportininkas taip pat tvirtino, jog nesiryžtų nei šokti su parašiutu, nei prisirišęs guma. "Baisu, kad ji neatsirištų", – juokėsi E.Žukauskas.

Aistringas medžiotojas tvirtino, kad su sužeistu šernu reikalų turėti nenorėtų.

"Tai didelis žvėris, pašautas jis labai agresyvus ir neprognozuojamas, gali užpulti", – dėstė žinovas.

Tačiau su kitais gyvūnais susijusių baimių Eurelijus spėjo neturįs. "Nežinau, gyvačių neglostau", – nusijuokė pašnekovas.


Šiame straipsnyje: Žukauskasvyrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių