Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl šiemet taip miršta pramogų pasaulio žvaigždės?

2016-04-27 12:23 diena.lt inf.

„Negali būti, Prince'as? Ar galim išjungti šiuos metus ir vėl juos įjungti, kai jie nebebus didžiulis visų talentingiausių žmonių pasitraukimas?“ 

Tokia aktorės Minnie Driver (Mini Draiver) reakcija „Twitter“ į staigią Prince'o – dar vieno 2016-aisiais mirusio pramogų pasaulio atstovo – netektį atkartoja daugelio mintis.

Panašūs komentarai šiais tamsiais įžymybių galaktikai metais užplūdo socialinę žiniasklaidą, o graudūs nekrologai – laikraščius ir žurnalus.

„Visi suaugę žmonės, kurie paveikė mane vaikystėje, išeina vienas paskui kitą“, – „Instagram“ parašė hiphopo prodiuseris Questlove'as (Kvestlavas).

57 metų Prince'as mirė trys mėnesiai po 69-erių Davido Bowie (Deivido Bouvio), kurį pasiglemžė vėžys.

Tarp kitų šiais metais mirusių garsenybių yra „penktasis bitlas“ George'as Martinas (Džordžas Martinas), miręs 90-ies, „Earth, Wind & Fire“ įkūrėjas Maurice'as White'as (Morisas Vaitas), 74-erių, ir jo bendraamžis, vienas „Jefferson Airplane“ įkūrėjų Paulas Kantneris (Polas Kantneris).

Gedulas muzikos pasaulį vėl apėmė šį savaitgalį, mirus soulo žvaigždei Billy Paului (Biliui Polui), kuriam buvo 81-i.

Tarp muzikos pasauliui nepriklausiusių ir neseniai užgesusių žvaigždžių yra britų aktorius Alanas Rickmanas (Alanas Rikmanas), kuriam buvo 69-eri. Didžioji Britanija šiemet neteko nemažai aktorių, atlikėjų ir televizijos „veidų“.

Garsių mirčių metai

Ar 2016-ieji tikrai yra tokie metai, kai Giltinė nusitaikė į žvaigždes? BBC nekrologų redaktoriui Nickui Serpellui (Nikui Serpelui) garsių, šiemet mirusių žmonių skaičius atrodo „fenomenalus“. „Pastarieji metai išties yra garsių mirčių muzikos pasaulyje metai“, – Niujorke sutiko AFP muzikos korespondentas Shaunas Tandonas (Šonas Tandonas). Jis taip pat priminė Glenną Frey (Gleną Frėjų) iš „The Eagles“ ir 2015-ųjų pabaigoje mirusius Natalie Cole (Natali Koul) bei Lemmy (Lemį) iš „Motorhead“.

Socialinėje žiniasklaidoje taip pat akcentuojama tai, kaip mes išgyvenama įžymybių mirtis. „Kai, tarkime, 1967 metais per lėktuvo katastrofą žuvo Otisas Reddingas (Otisas Redingas), gedėjo daug gerbėjų, bet jie negalėjo iškart įsijungti savo kompiuterių, reikšti užuojautos ir sukurti platesnio gedulo judėjimo, – sakė Sh. Tandonas. – Staiga kiekvienas turi platformą ir net gali jausti pareigą pasidalyti“.

Kūdikių bumo atstovai

Amerikos studijų profesorė Stef Woods (Stef Vuds) iš sostinėje Vašingtone įsikūrusio Amerikos universiteto sutinka, kad žinios apie garsių žmonių mirtis sklido žaibiškai ir plačiai. „Mūsų senelių karta neturėjo tokių pačių galimybių dalytis kažkieno darbu per įvairius mediumus,sekti ką nors „Instagram“, klausytis muzikos per „Tidal“, „Spotify“ ar pasižiūrėti filmą per „Youtube“, – sakė ji.

Kaip ir N. Serpellas, S. Woods prognozuoja, kad numanomas garsių žmonių mirčių padaugėjimas taps norma, kai kūdikių bumo metu – maždaug nuo 1946 iki 1964 metų – gimusios žvaigždės įpusės savo šeštą dešimtį. „Davidas Bowie, Alanas Rickmanas (Alanas Rikmanas) – jie patenka į kūdikių bumo atstovų metus“, – sakė ji.

Tačiau profesorė priduria –kad miršta daugiau žmonių, mums atrodo ir dėl to, jog esame „užlieti“ naujienų kanalų ir skaitmeninės žiniasklaidos informacijos apie kiekvieną įžymybės ligos posūkį, kiekvieną jos mirties ir laidotuvių detalę, poveikį jos šeimai. „Kai kam tai teikia paguodą. Kitiems to per daug“, – sako S. Woods.

„Mes prarandame kažką, kas mums atrodo artimas ir dešimtmečius buvo mūsų gyvenimo dalis“, – pridūrė ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų