Pereiti į pagrindinį turinį

Latviai kurortuose mažina nuomos kainas

2009-06-06 23:59
Latviai kurortuose mažina nuomos kainas
Latviai kurortuose mažina nuomos kainas / Šarūnės Kutinskaitės nuotr.

Rygos balzamas ir vaikystės pieniški saldainiai, viduramžius menančios bažnyčios – tokia šiandienė Latvija, lengvai pasiekiama kiekvienam atostogų kelionę planuojančiam lietuviui.

Keliaudami lengvuoju automobiliu sugaišite apie 3 valandas, tačiau kelionė į vieną pusę jums kainuos tik nuo 100 iki 200 litų.

Kelionė automobiliu – pigiausia

Latviją psiekti gamima autobusu, lengvuoju automobiliu arba lėktuvu.

Iš Lietuvos į Latviją tiesioginiai traukiniai nevažiuoja. Kaimynę šalį galima pasiekti tik traukiniu Vilnius– ankt Peterburgas. Kelionė juo trunka nuo 2 iki 4 valandų, priklausomai nuo to, kur išlipsite: Daugpilyje ar Rezeknėje.

55 minučių skrydis pas brolius latvius jūsų piniginę patuštins maždaug 500 litų. Skrydis truks apie 55 minutes.

Keliaudami lengvuoju automobiliu sugaišite apie 3 valandas, tačiau kelionė į vieną pusę jums kainuos tik nuo 100 iki 200 litų. Nepamirškite, kad automobilyje galite sutalpinti visą šeimą, lėktuve kelis šimtus litų kainuojančius bilietus teks atskirai pirkti kiekvienam keliauninkui.

Atversite pilies duris

Pakeliui į Rygą stabtelėkite Bauskoje – nedideliame miestelyje esančiame netoli Lietuvos–Latvijos sienos.

Turistinių autobusų stovėjimo aikštelė prie Bauskos pilies išduoda, kad ši vieta įtraukta į lankytinų objektų sąrašą. XVII–XVIIIa. buvusios sunkiai prieinamos tvirtovės, apsuptos griovių ir aukštų pylimų, restauruotos durys dabar atviros visiems. Pažintis su viduramžių damų drabužiais, to laikmečio žmonių žaidimais ir ginklais suaugusiesiems kainuoja 2 latus (apie 10 litų), vaikams – perpus mažiau.

Tiesa, yra paslaugų, kurias sau gali leisti retas atvykėlis: persirengti viduramžių ponų drabužiais, paskanauti laukinių gyvūnų mėsos ir suktis aidint to laikotarpio muzikos garsams. Tačiau tai kainuos 600 latų (apie 3000 Lt). Muziejaus darbuotojai prasitarė sunkmečiu nesitikintys sulaukti ypač daug šios pramogos gerbėjų.

Pietūs už 30 litų

Mažuoju Versaliu vadinami Rundalės rūmai – dar viena vieta, kurią privalote pamatyti. 1736–1740 metais statytuose rūmuose 1920-aisiais įkurtas istorijos muziejus.

Norėdami pasiekti vieną seniausių Latvijos miestų Cėsį sugaišite beveik valandą. Todėl prieš įsitaisydami automobilio sėdynėje pasistiprinkite. Vietinėse užeigose už šaltibarščių lėkštę, keptos žuvies su daržovėmis porciją, desertą ir ne pačios geriausios kavos puodelį sumokėsite apie 6 latus (apie 30 litų).

Po sočių pietų kelionė į latvių tautinės vėliavos gimtinę – Cėsį neprailgs. Juolab kad čia laukia įspūdinga gotikinė Šv.Jono liuteronų bažnyčia ir akmeninė Cėsio pilis. Pasiruoškite šiek tiek smulkių monetų. Už 80 santimų (apie 4 litus) čia galėsite įsigyti molinį puodelį su Cėsio pilies atvaizdu. Jei suvenyrams esate pasirengę išleisti didesnę sumą, už 29 latus (apie 145 litus) prie bilietų kasos galite nusipirkti ekologiškų arbatžolių, džiovintų obuolių ir bičių medaus rinkinį.

Nekantriai laukia poilsiautojų

Dar kelios valandos kelio, ir mes Rygoje. Didmiestis kaip ir dauguma kitų – su savomis istorijomis ir savais įkainiais.

Taksi kaina už kilometrą – 50 santimų (apie 2,5 lito). Tramvajų ir troleibusų bilietų kainos – apie 40 santimų (apie 2 litai). Tiek pat kainuoja autobusų ir traukinių bilietai. Tiesa, galite įsigyti specialias kelionių korteles arba bilietus tam tikrą laikotarpiui.

Jei sugalvojote naktį praleisti viename iš Latvijos sostinės viešbučių, piniginę pasiruoškite praverti plačiau. Trijų žvaigždučių viešbutyje kambarys dviem asmenims kainuoja nuo 40 eurų (apie 130 litų). Keturių žvaigždučių viešbutyje už kambarį gali tekti sumokėti 100 latų (apie 500 litų). Nakvynės namuose privatus kambarys kainuos pigiau – apie 20 latų (apie 100 litų)

Rygą ir kurortinę Jūrmalą skiria vos 21 km. Į ją nuvykti galima traukiniu, maršrutiniu taksi arba upių laivu. Mokestis už įvažiavimą į Jūrmalos kurortinę zoną asmeniniu lengvuoju automobiliu kainuoja 1 latą (apie 5 litus). Vasarą čia galima išgirsti nemažai lietuviškai kalbančių poilsiautojų.

Nepaisant šalį apėmusio sunkmečio, Jūrmalos gyventojai viliasi, kad šiemet apsilankys nemažai poilsiautojų, kuriuos į savo namus jie žada priimti už minimalias kainas.


Latviškų kainų atmintinė

Duona 0,70 LVL (apie 3,5 LT)

1 kg sūrio 3–7 LVL (15-35 LT)

1 kg bulvių 0,30–1 LVL (1,5 - 5 LT )

1 kg mėsos kilogramas 3–7 LVL (15-35 LT)

1 kg žuvies 3–7 LVL (15-35 LT)

1 l pieno 0,60 LVL (apie 3 LT)

Šviesaus latviško alaus butelis 0,30–0,70 LVL (1,5-3,5 LT)

Tamsaus latviško alaus butelis 0,60 LVL (apie 3 LT)

Pietūs greito maisto užkandinėje 3–5 LVL (15-25 LT)

Pietūs pigioje kavinėje 2,50 LVL (apie 13 LT)

Pietūs vidutinės klasės restorane 6 LVL (apie 30 LT)

Pietūs aukštos klasės restorane nuo 20 LVL (nuo 100 LT)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų