Pereiti į pagrindinį turinį

Lėšos už suvenyrus – vaikams gydyti

2008-12-16 09:00
Lėšos už suvenyrus – vaikams gydyti
Lėšos už suvenyrus – vaikams gydyti / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Iniciatorė: ant balto Kalėdų stalo J.Šmidtienė sudėjo menininkų, verslininkų labdaros akcijai paaukotus suvenyrus.

Senamiestyje įsikūrusi galerija "Balta" siūlo perkant kalėdines dovanas pradžiuginti ne tik tuos, kam jas dovanosime, bet ir palengvinti sergančių vaikų dalią.

Čia veikia kalėdinių dovanėlių ir suvenyrų paroda-pardavimas, per kurį visos surinktos lėšos bus skirtos labdarai – vaikų, sergančių cerebriniu paralyžiumi, gydymo sąlygoms gerinti bei reikalingai įrangai įsigyti.

"Neseniai, subūrę Tekstilininkų ir dailininkų gildijos narius, dovanojome kauniečiams M.Valančiaus gatvėje įsikūrusius "Angelą" ir "Eglutę". Dabar prašome miestiečių gerumo. Galerijoje "Balta" siūlome tik alternatyvą kiniškiems niekučiams ir blizgučiams – unikalias lietuviškas, rankų darbo sušildytas dovanėles. Kartu prašome padėti mažiesiems ligoniukams – kad ir neskiriant tam papildomų lėšų, tiesiog įsigyjant patikusį suvenyrą", – pasakojo galerijos "Balta" direktorė ir akcijos organizatorė Jolanta Šmidtienė.

Gaminius akcijai kūrė ir dovanojo menininkai, verslininkai, miesto gyventojai, privačios galerijos. Tai originalūs rankų darbo kūriniai: stalo puošmenos, žaisliukai, skulptūrėlės, suvenyrai su skanėstais, žvakidės, papuošalai, dekupažo technika puošti daiktai. J.Šmidtienės teigimu, daugelis žinomų Kauno moterų, atnešusių savo sukurtus darbelius labdaros akcijai, panoro likti anonimais. Tarp akcijai paaukotų daiktų yra ir miesto mero žmonos Jurgitos Kupčinskienės dekupažo technika dekoruoti žaislai.

Vykstant akcijai kalėdinių suvenyrų paroda bus nuolat papildoma naujais eksponatais. Su meile sukurtų suvenyrų kainos – nuo 5 iki 150 Lt.


Labdaros akcija galerijoje "Balta" (M.Valančiaus g. 21) vyks iki sausio 6 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų