Pereiti į pagrindinį turinį

M. Levickis taps rokiškėnu Roku

2014-06-11 13:12 diena.lt inf.

Akordeonistas Martynas Levickis netrukus išbandys jėgas filmuodamasis kino filme. Juostą "Emigrantai" bei serialus "Moterys meluoja geriau" ir "Pasmerkti" kūręs režisierius Justinas Krisiūnas naujame savo filme "Dėdė, Rokas ir Nida" jam skyrė vieną pagrindinių – rokiškėno Roko – vaidmenį.

Martynas Levickis
Martynas Levickis / V. Skaraičio /BFL nuotr.

Akordeonistas Martynas Levickis netrukus išbandys jėgas filmuodamasis kino filme. Juostą "Emigrantai" bei serialus "Moterys meluoja geriau" ir "Pasmerkti" kūręs režisierius Justinas Krisiūnas naujame savo filme "Dėdė, Rokas ir Nida" jam skyrė vieną pagrindinių – rokiškėno Roko – vaidmenį.

Juostos "Dėdė, Rokas ir Nida" filmavimo darbai prasidės jau už dviejų savaičių, pagrindinė filmavimų vieta – Nida. Juostos filmavimai čia truks kone pusantro mėnesio, prieš tai kelias savaites filmavimo grupė darbuosis Rokiškyje.

Anot filmo režisieriaus J. Krisiūno, naujajame lietuviškame filme netrūks romantikos, nuotykių ir gero humoro. "Tai bus romantinė nuotykių komedija, kurios veiksmas mus nukels į Lietuvos pajūrį. Filmas žiūrovui pasakos apie Nidoje gyvenantį buriuotoją Gintarą (vaid. Arūnas Storpirštis), pas kurį praleisti vasaros atvažiuoja sūnėnas Rokas (vaid. M.Levickis). Po skaudžios tragedijos Gintaras yra baigęs buriuoti, ramiai gyvena, rūko žuvį. Iš Rokiškio kilęs Rokas yra pasukęs klystkeliais, todėl į Nidą atvyksta, kad jūra prapūstų smegenis", – portalui Žmonės.lt pasakojo kūrėjas.

Režisierius net pats stebisi, kiek daug garsenybių sutiko bendradarbiauti: "Džiaugiuosi, kad turime tiesiog pavydėtiną aktorių komandą – iš viso jų vaidins net 35, o kur dar masuotės! Nežinau, ar tai Nidos, ar scenarijaus autoriaus Augustino Griciaus nuopelnas, bet vaidinti filme sutiko tokie garsūs aktoriai kaip Airida Gintautaitė, Sakalas Uždavinys, Andrius Žebrauskas, Arūnas Sakalauskas, Aleksas Kazanavičius, Arūnas Storpirštis ir kiti."

Vieną pagrindinių – sūnėno Roko – vaidmenų J.Krisiūnas skyrė Lietuvą garsinančiam akordeonistui M. Levickiui. Iki šiol muzikantas dar nėra bandęs vaidinti, todėl juosta "Dėdė, Rokas ir Nida" jam bus debiutinė. "Vyko derybos: gana išsamiai viską paaiškinome, Martynas perskaitė scenarijų ir šis jam patiko. Net sakė, kad scenarijus atrodo labai artimas", – apie tai, kaip įkalbėjo Martyną filmuotis, pasakojo J.Krisiūnas.

Režisierius tikino nesijaudinantis dėl M.Levickio talento vaidinti: "Suvaidinti tokį personažą yra iššūkis kiekvienam jaunuoliui. Martynas man yra labai įdomus, talentingas žmogus – to juk nepaslėpsime. Todėl įdomu atskleisti jį ne kaip muzikantą, bet kaip aktorių."

Vieną pagrindinių vaidmenų filme atliks ir aktorė Justė Zinkevičiūtė. Drauge su "Freaks On Floor" muzikantais, kurie kurs visą filmo garso takelį, ji vaidins muzikos grupės narę. "Nesinori visko išduoti, bet Justė tikrai vaidins merginą, atsidūrusią meilės trikampyje", – užsimena J.Krisiūnas.

Nors Nidoje filmavimo darbai prasidės tik liepą, J.Krisiūnas aktyviai ruošiasi darbui: "Pastaruosius du mėnesius jaučiuosi tikru Nidos piliečiu – ilgai ruošiamės filmui, taigi mus čia jau visi pažįsta, sveikinasi."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų