Pereiti į pagrindinį turinį

Mama ir Afrikoje – mama

2009-05-02 09:00
Tanzanija: Zanzibaro salos gyventoją pozuoti įkalbėjo brolis.
Tanzanija: Zanzibaro salos gyventoją pozuoti įkalbėjo brolis. / Edmundo Kolevaičio nuotr.

Nežinia, ar Motinos diena švenčiama Peru arba Vietname, bet keliautojas, fotografas Edmundas Kolevaitis savo kolekcijoje jau turi apie 40 skirtingų pasaulio šalių vaikus maitinančių mamų nuotraukų ir ketina surengti parodą.

Ar šalta, ar šilta, ar gelia uodai, ar skraido musės – trečiojo pasaulio šalių gyvenimas vyksta gatvėse. "Todėl ir mamos savo vaikus labai dažnai maitina gatvėse, lauke. Tai – natūrali gyvenimo dalis. Ir to niekas nesidrovi", – pasakoja daug šalių aplankęs fotografas.

Indonezija, Bali sala. "Čia krūtis – ne tik maitinimo, bet ir vaiko žaidimo objektas", – pasakoja E.Kolevaitis.

Vietnamas. Maitinanti mama svetimšaliui fotografui pasisiūlė pozuoti savo namuose. "Tas procesas buvo labai gražus ir dvasingas", – prisimena keliautojas.

Peru. Gatvelė, žmonių šurmulys: "Vaikas ten maitinamas krūtimi labai ilgai. Jis jau žaidžia su draugais, laksto, bet maitinamas natūraliu būdu."

Nė viena moteris nepyko fotografuojama. Sunkiau – musulmoniškuose kraštuose. Tačiau Tanzanijai priklausančioje Zanzibaro saloje angliškai kalbėjęs vyras, sužinojęs, kad fotografas rengia parodą, netrukus įkalbino pozuoti vaiką maitinančią savo seserį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų