Pereiti į pagrindinį turinį

Marių kruizai – su pramogomis ir vaišėmis

2009-06-06 23:59
Emocijos: plazdančios burės ir įspūdingi gamtos vaizdai bet kuriuo oru nuteikia romantiškai.
Emocijos: plazdančios burės ir įspūdingi gamtos vaizdai bet kuriuo oru nuteikia romantiškai. / "Jovilos" nuotr.

Brangu ir nuobodu. Neretai tokių kritikos akmenukų negaili kai kurie tautiečiai, vertindami poilsį unikalaus grožio Kuršių nerijoje. Tačiau tai – mitas.

Lietuviška Venecija

Vandens turizmą Lietuvos pajūryje puoselėjantys verslininkai sunkmečiu, kai ne vienas nusprendė atsisakyti tolimų kelionių svetur, siūlo alternatyvą, nereikalaujančią daug laiko ir didelių investicijų.

Mažųjų laivų savininkus Kuršių marių regione subūrusios agentūros "Jovila" direktorė Jovita Kauneckytė-Šeškauskienė pastebėjo, kad turistai jau spėjo įvertinti iš Nidos organizuojamus maršrutus – valandos pasiplaukiojimą palei kopas ir saulės palydas.

Iš Neringos širdies galima išsirengti ir į 5 valandų trukmės kelionę, per kurią aplankomas Lietuvos Venecija vadinamas Minijos kaimas, įsikūręs Nemuno deltoje.

"Žmonės turi laiko pasivaikščioti, apsižiūrėti, iškyloje paragauja žuvienės, įvairių žuvų užkandžių. Pakeliui į Nidą užsuka į Uostadvarį, upeivių gyvenvietę, kur stūkso vienas senesnių pajūrio švyturių – iš jo atsiveria įspūdinga upių santakos panorama", – vardijo pašnekovė.

Per iš Juodkrantės organizuojamą valandos pasiplaukiojimą galima pasigrožėti mirusiomis kopomis ir kitais gamtos stebuklais.

Kibkit, žuvelės

Vandens iškylų organizatoriai siūlo pajusti žvejybos azartą Kuršių mariose ar Baltijos jūroje.

"Susitarus galima tiesiog paplaukioti jachta po marias, išlipti pasivaikščioti Juodkrantėje, Nidoje, Minijos kaime, pernakvoti vienoje šių vietovių ar net pačioje jachtoje. Individualių variantų galimybės – beribės", – tvirtino J.Kauneckytė-Šeškauskienė.

Pašnekovė paminėjo dvi naujas keliones, kurios ypač turėtų pradžiuginti pavienius keliautojus. "Anksčiau plaukti pavieniams žmonėms faktiškai nebuvo galimybių, tik grupėms. Dabar nustatytu laiku patys bandysime jas surinkti", – planais dalijosi pašnekovė. Abi naujosios kelionės organizuojamos ne iš Kuršių nerijos, o Klaipėdos.

Uostas laukia pramogautojų

Iš uostamiesčio rengiama iškyla į Juodkrantę trunka 6 valandas. Per ją siūloma paskanauti įvairių žuvų gardėsių, pasivažinėti dviračiais ar užkopti į Raganų kalną.

Pradinis vadinamojo Kuršių marių rato taškas – taip pat Klaipėda. Autobusu pasiekę Rusnę, toliau keliautojai persėda į laivą, aplanko Uostadvarį, Nidą, galiausiai – Juodkrantę, kur vaišinami tradiciniais žvejų patiekalais, o vakarop grįžta į Klaipėdą. Kelionė trunka 11 valandų.

Tai bene brangiausia iš "Jovilos" organizuojamų ekskursijų – suaugusiajam Kuršių marių rato maršrutas atsieis 180 litų, vaikui – perpus pigiau. Pramoginė kelionė su maitinimu iš Klaipėdos į Juodkrantę – 120 litų, iš Nidos į Minijos kaimą – 100 litų. Valandos pasiplaukiojimas ties Kuršių nerijos kopomis – 20 litų. Vaikams taikomos nuolaidos.

Vakarėjant, po darbo dienos, galima romantiškai praleisti laiką išsirengus į dviejų valandų trukmės pasiplaukiojimą po Klaipėdos uosto akvatoriją, pasigrožėti Kiaulės Nugaros sala bei atvira jūra. Susirinkus 12 žmonių grupei, ši pramoga vienam keliautojui atsieis 40 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų