Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo Bleiro raganos iki banko apiplėšimo

2016-10-16 02:22 diena.lt inf.

Pristatome tris filmus, kurie pasiekė Lietuvos kino teatrus.

Kadras iš filmo "Machinatoriai"
Kadras iš filmo "Machinatoriai" / Filmo kūrėjų nuotr.

BLEIRO RAGANA NENURIMSTA

1999-aisiais visko mačiusį kino pasaulį nustebino dviejų jaunų amerikiečių sukurtas paradokumentinis filmas "Bleiro raganos projektas". Jis pasakojo apie tai, kaip trys jauni kinematografininkai išvyko į miškus netoli Berkitsvilio miestelio Merilando valstijoje sukti filmo apie neva čia gyvenančią raganą, bet netrukus visi jie dingo be žinios. Kainavęs vos 60 tūkst. JAV dolerių filmas greitai uždirbo net 140 ml. JAV dolerių ir paskatino šią aukso gyslą plėtoti toliau. Buvo sukurti keli tęsiniai ir net televizijos serialas. Atrodytų, viskas iš šio siužeto jau išsunkta, bet mėgėjų pasišildyti svetimos šlovės spinduliuose nemažėja. Naujame siaubo trileryje "Bleiro ragana" užkeikto miško paslaptys neduoda ramybės jaunuoliui Džeimsui, kurio sesuo Hyzer žuvo ieškant mistinio prakeikimo aukų. Internete užtikęs intriguojantį įrašą vaikinas organizuoja dar vieną ekspediciją į baisias paslaptis slepiantį mišką. Džeimsas mano, kad Hyzer vis dar gyva.

MEILĖ KAIP MINŲ LAUKAS

Seniai praėjo tie laikai, kai indų kine karaliavo trijų valandų trukmės melodramos su ašarą spaudžiančiais siužetais ir beveik be perstojo gražiai dainuojančiais personažais. Vadinamoji Bolivudo produkcija sėkmingai persiorientavo į amerikietiško komercinio kino standartus, atsirado daugiau dinamiškų veiksmo filmų, bet ištikimybė romantinių dramų tradicijoms išlieka. Šias tendencijas gerai iliustruoja filmas "Mylėti negalima mirti", kurio herojus Samaras Anandas yra Indijos kariuomenės išminuotojas, garsėjantis kaip žmogus, kuris negali mirti. Jauna "Discovery" kanalo stažuotoja Akira Rai atsitiktinai aptinka Samaro dienoraštį, kuriame aprašytas prieš dešimt metų vykęs jo romanas su turtinga paveldėtoja Myra Tapar. Akira susidomi Samaru ne tik dėl galimybės sukurti dokumentinį filmą apie išminuotojų būrio kasdienybę. Po nelaimingo atsitikimo Akira priversta kreiptis pagalbos į Myrą, nes tik ji dabar gali padėti Samarui pasveikti.

BUKIAUSIAS BANKO APIPLĖŠIMAS

Jei filme vaidina natūralus blondinas Owenas Wilsonas ir barzdotas Zachas Galifianakis, o šalia jų šmėžuoja Holivudo lietuvaitis Jasonas Sudeikis, galima tikėtis, kad pamatysime beprotišką komediją. Šiuos lūkesčius "Machinatoriai" tikrai pateisina. O pasakojama apie kvailiausią Amerikos istorijoje banko apiplėšimo operaciją, įvykusią 1997 m. Tada Styvas Čembersas pasiūlė koledžo laikų draugei Kelei Kempbel apiplėšti banko saugyklą. Mergina, dirbusi banko apsaugos bendrovėje, įtikina inkasatorių Deividą Gantą tiesiog susikrauti pinigus į apsaugos bendrovės furgoną, išvežti grobį, o pačiam pasislėpti Meksikoje. Paprasta kaip dukart du! Apie žygdarbius svajojantis ir Kelę įsimylėjęs Deividas pasiryžta gyvenimo nuotykiui, vertam 17 mln. JAV dolerių. Bet Deividą užfiksuoja vaizdo stebėjimo kameros ir vagišius tampa FTB ieškomu asmeniu. O Styvas su žmona nusprendžia tokio pavojingo bendražygio atsikratyti ir pasamdo žudiką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų