Pereiti į pagrindinį turinį

Nuotakos misija – būti nepakartojama

2009-05-09 09:00
Pasirinkimas: baltoje suknelių jūroje rasti tą vienintelę – nemenkas iššūkis.
Pasirinkimas: baltoje suknelių jūroje rasti tą vienintelę – nemenkas iššūkis. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Kupidonui krizė – nė motais, tad vestuvinių suknelių salonams ir dizaineriams darbo nestinga. Mados kūrėjai šį sezoną šlovina eleganciją bei stengiasi pabrėžti moteriškas formas.

Tegyvuoja šampanas!

Proginių rūbų nuomos salono "Malonumas 55" vedėja Asta Jankauskienė pastebėjo, kad šiemet vestuvinių suknelių mados namai siūlo daugiau įvairių šampano atspalvio modelių. Akinamai baltos suknelės – antrame plane. Prieš kelerius metus buvę gan populiarūs modeliai su rausvais, melsvais siuvinėjimais irgi dingo iš akiračio.

Dizaineriai įsimintiną dieną siūlo puoštis atlasu, tiuliu, organza.

Šampano, dramblio kaulo ar pieno spalvos sukneles amerikiečių kompanijos "Maggie Sottero" dizaineriai dekoruoja panašių atspalvių akcentais, "Swarowski" kristalais. Žaismingumo modeliams suteikia atlaso kaspinai.

Puošnumu išsiskiria Kipre siūdinami firmos "Complice Stalo Theodoro" proginiai rūbai. "Didelių ir storų" graikiškų vestuvių akcentas – įmantriai dekoruota pūsta suknelė.

Ispanų firmos "San Patrick" dizaineriai siūlo nepamiršti nėrinių. "Pastebime, kad mados kūrėjų iš skirtingų šalių skonis skiriasi – kultūrinis kontekstas, tradicijos turi įtakos", – pažymėjo A.Jankauskienė.

Apnuogina subtiliai

Šiemet vyrauja gundantis "undinėlės" siluetas. "Jis diktuoja tam tikras sąlygas. Su figūrą išryškinančia suknele labai gražiai atrodo aukštos, lieknos nuotakos. Mažutėms bei toms, kurių klubai gana platūs, reikėtų pasidairyti kito modelio, nes priešingu atveju moterys atrodo tarsi suspaustos", – patarė A.Jankauskienė.

Salono vedėja paminėjo, kad dizaineriai ištikimi klasikos kanonams. "Kartais sulaukiame trumpomis suknelėmis besidominčių būsimų nuotakų. Prieš velkantis gan ekstravagantišką rūbą siūlyčiau gerai pasvarstyti – juk gali būti, kad po kelerių metų vartydama vestuvinių nuotraukų albumą moteris pažvelgs į savo atvaizdą ir nuoširdžiai pasigailės, kad tą ypatingą dieną nepasipuošė elegantiška ilga suknele", – kalbėjo A.Jankauskienė.

Šį sezoną madingiausios suknelės, apnuoginančios pečius. Ar užmesti ant jų nuometą – nuotakos pasirinkimo reikalas.

Renkantis suknelę salone "Malonumas 55" nuotakoms parūpinami ir visi reikalingi aksesuarai – telieka įsigyti batelius. Vestuvinio rūbo nuomos kaina, įskaitant visus priedus, – nuo 400 iki 2500 litų.

Žalsva – vasaros puotai

Klaipėdiečiui dizaineriui Raimundui Petreikiui pavasaris ir vasaros pradžia – pats kūrybinis įkarštis. Birželio mėnesio užsakymų sąraše – keturios vestuvinės suknelės. Prie rankų darbo drabužio kartais tenka sugaišti ir pusantros savaitės, ir visą mėnesį.

R.Petreikis savo klientėms šį sezoną siūlo prigludusio silueto rūbą. Nors formos gan lakoniškos, rankomis suformuotos drapiruotės suteikia išskirtinumo, šventiškumo.

Mados ir įvaizdžio namų "RP" šeimininkas prisipažino, kad siūdamas vestuvines sukneles mėgsta derinti skirtingas audinių faktūras ir atspalvius. "Šiuo metu kuriu gan įdomų rūbą – vestuvinė suknelė bus šaltos žalsvos spalvos. Tikiu, kad atrodys gražiai, nes moters plaukai, veido bruožai yra gan tamsūs", – kalbėjo R.Petreikis.

Besiruošiančioms vasarą atšokti vestuves dizaineris rekomenduotų rinktis moteriškumą itin pabrėžiančius audinius – šilką, lengvutį ažūrą. "Pastarasis audinys gan brangus, tad dalis moterų jo atsisako vien dėl kainos", – pastebėjo R.Petreikis.

Klaipėdiečio nuomone, žemę siekianti suknia yra nepralenkiama. Kartais dizaineris improvizuoja priekinę rūbo dalį kiek patrumpindamas arba nugarą papuošdamas šleifu.

Svarbu nepersistengti

Šimtus nuotakų jau spėjusi įamžinti fotografė Vaiva Jokužytė tvirtino, kad šis faktas jai nė kiek nepadėjo pernai renkantis suknelę savo pačios vestuvėms. Svajones padėjo įgyvendinti siuvėja. "Norėjau, kad rūbas būtų lengvutis, plevenantis, pritaikytas būtent mano kūnui", – aiškino klaipėdietė.

Būsimoms nuotakoms fotografė rekomendavo atsigręžti į paprastumą ir natūralumą, kad nuotraukose suknelė "nepasentų" jau po kelerių metų: "Neretai jaunosios persistengia. Daugeliui linksniuojant posakį, kad vestuvės tebūna kartą gyvenime, moterys visais įmanomais būdais bando sužibėti – renkasi pūstas, tviskančias suknias, plaukus puošia diademomis tarsi princesės. Visgi reikėtų įvertinti ir praktiškus niuansus. Ne kiekvienos jėgoms visą dieną ant savo kūno išlaikyti 10 kilogramų sveriantį "tortą" stypčiojant naujais bateliais".

V.Jokužytės nuomone, stilinga nuotaka yra ta, kuri sugeba pasirinkti įvaizdį, atitinkantį jos charakterį. "Vestuvinių kostiumėlių ar kitų netradicinių šventinio rūbo variantų nepeikčiau. Jeigu tai, ką vilki, atspindi tavo savitą gyvenimo stilių, – kodėl gi ne? Nuotraukos bus įdomesnės, o prisiminimai ryškesni. Pora galės ilgai pasakoti savo vaikams ir anūkams istoriją, kodėl buvo pasirinkta tam tikra šventės tema ir rūbai", – šypsojosi pašnekovė.

Objektyvas viską mato

V.Jokužytė rekomendavo prieš vestuves jaunavedžiams aptarti pasirinkto įvaizdžio niuansus su specialistais, kurie bus atsakingi už fotosesiją, kurs makiažą ir šukuosenas. Anot moters, profesionalų patirtis ir žvilgsnis "iš šono" padės nuspręsti, kokia rūbų spalva labiau dera prie odos, kokius aksesuarus rinktis.

Anot V.Jokužytės, pasitaiko atvejų, kad įspūdinga vestuvinė suknelė nuotraukose atrodo gan blankiai ir atvirkščiai – iš pirmo žvilgsnio, paprastas rūbas tarsi atgyja prieš objektyvą. Fotografijos meistrai žino būdus, kaip nuotraukose paryškinti kruopštų siuvinėjimą, krintančias klostes.

Pasirinkusi suknelę su ypač pūsta apatine dalimi nuotaka neturėtų nustebti, jeigu pozuojant fotoateljė jos bus paprašyta leisti išimti formą suteikiantį lanką. "Moteriai stovint rūbas atrodo gražiai, bet atsisėdus sijonas kyla viršun. Trumpai tariant, juo įmantresnis drabužis – juo labiau reikia išmanyti, kaip su juo elgtis", – sakė V.Jokužytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų