Pereiti į pagrindinį turinį

N.Zvonkė: skandalas suartino šeimą

2009-11-14 13:00
Kaina: Natalija pripažįsta, kad šlovės kaina neretai ititn skaudi.
Kaina: Natalija pripažįsta, kad šlovės kaina neretai ititn skaudi. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Iš skandalų neišbrendančių Natalijos ir Deivydo Zvonkų šeimoje laikinas štilis, Natalija prisipažįsta, kad išprievartavimo skandalas porai tapo gera pamoka.

Kiek veidų turi Zvonkė?

Ši klaipėdiečių šeima jau keletą metų sugeba koncentruoti aplinkinių dėmesį, tačiau Natalija Zvonkė pripažįsta, jog maudynės šlovės spinduliuose kainuoja daugybę nervų. Kartais ir ašarų.

„Žmonėms aš atrodau visiškai kitokia, nei esu iš tikrųjų. Kai kas nors su manimi susipažįsta, jiems pasirodo, kad aš ir nuoširdi, ir ūkiška, ir darbšti, moku pakalbėti ir esu protinga. Visuomenėje sudarytas baltarankės blondinės įvaizdis. Tačiau nieko nepadarysi. Beje, toks įvaizdis ne be mano kaltės atsirado. Jo atsikratyti nėra lengva. Ir ne per trumpą laiką tai įmanoma. Jei užsidėjai tokį štampą, jo atsikratyti gali nebepajėgti“, – prabyla 26-erių Natalija Zvonkė.

Po kaltinimų D.Zvonkui studentės išprievartavimu Vilniuje, Natalija dažniau laiką leido Klaipėdoje, o vyras – sostinėje.

„Aš negaliu pabėgti iš uostamiesčio, visų pirma – čia mano namai. Zvonkus gali gyventi nuomojamame bute Vilniuje, o aš negaliu be savo namo. Be to, čia turiu daug darbų "Yvos" studijoje. Ruošiamės naujiems televizijos projektams bei „Išsipildymo akcijai“. Vaikai šoks, dainuos su aktoriais, atlikėjais. Šiuo metu repeticijų yra kur kas daugiau“, – tikino N.Zvonkė.

Galvojant vaikai neatsiranda

"Yvos" studiją lanko apie 50 vaikų nuo 3 iki 16 metų amžiaus. Viena jų grupė dainuoja popchore „Duok saldainį“, kiek vyresni – popchore „Aukštyn kojom“. Dainavimo auklėtinius moko Kristina Jatautaitė, šokti – "Yvos" šokėja Gintarė Valaitytė.

„Man ši studija – didžiulė atgaiva, nors ji neneša jokio pelno. Kiti sako, matai, Zvonkė krizės metu įsisteigė mokyklą ir gyvena iš pelno. Pelnas čia – nulinis. Kai suskaičiuoji išlaidas šildymui ir patalpų nuomai, nieko nelieka. Mes šildomės elektra, tai yra labai brangu. Iš to teuždirbsi šimtą litų, tačiau aš šioje veikloje ieškau visiškai kitko. Ir tai, ką randu, – nerealu. Darbas studijoje duoda didžiulį džiaugsmą. Vaikai noriai važiuoja į renginius, laidas“, – apie savo studiją kalbėjo N.Zvonkė.

Su vaikais daug laiko praleidžianti Natalija tikino, kad vis dažniau pagalvojanti apie atžalas.

„Kyla įvairių minčių. Tačiau nuo galvojimo vaikai neatsiranda. Reikėtų dar palaukti. Aš manau, kad darbų yra mažai, nėra daug koncertų. Kažkada sakydavau Deivydui, kai uždirbsime 20 tūkst. per mėnesį ir aš galėsiu nedirbti, tada galvosime apie vaikus. Tačiau argi mažyliui reikia 20 tūkst.? Ne, jam reikia meilės. Dar ne tokie žmonės užaugino vaikus, juk tam nereikia aukso kalnų“, – atviravo Natalija.

Pagal fonogramą nežiopčioja

Popso karaliene vadinama N.Zvonkė ką tik vėl pakvietė klausytojus į koncertą „Yva“ gyvai“. Natalija tikino, kad buvo pasiruošusi pašaipoms, tačiau praėjusį penktadienį uostamiesčio publika klube „Dr.Who“ gerai žinomas atlikėjos dainas išgirdo visiškai kitaip.

„Pasirodymai sulaukė didžiulio susidomėjimo. Kartu dirbusi profesionalių muzikantų komanda stebėjosi, kaip mes užvedėme publiką. Jie taip ir pasakė – net daugybę metų scenoje esantys garsūs atlikėjai nesugeba taip dirbti su publika. Tačiau juk mes gyvai dainuojame jau seniai. Meskite į mane supuvusį kiaušinį, jei pamatysite Zvonkę pagal fonogramą žiopčiojant“, – tikino Natalija.

N.Zvonkė prisipažino, kad ji realiai vertina savo galimybes.

„Aš neturiu stebuklingo balso, nemoku juo laviruoti. Tačiau be fonogramos padainuoti galiu. Man daug ko norėtųsi, pavyzdžiui, kad mano balsas būtų ypatingas. Bet gamta davė tik tiek. Tačiau aš spaudžiu iš savęs maksimumą“, – tikino atlikėja.

Uostamiestyje vykusio gyvo koncerto metu publika iš tiesų sulaužė kelias turėtas išankstines nuostatas apie "Yvą". Daugeliui koncertą stebėjusių gerbėjų atvipo žandikauliai išgirdus dainos „Paukštelis“ atlikimą, palydėtą gitarų spygavimu.

D.Zvonkui – knyga

Šį pasirodymą stebėjęs Natalijos vyras Deivydas neslėpė susižavėjimo savo moterimi. Tačiau Natalija gimtadienio proga vyrui įteikė gana dviprasmišką dovaną – pasaką „Miegančioji gražuolė“.

„Ko dar galima tikėtis iš Zvonkės? O ką tai turėtų reikšti? Visi mano, kad aš pati skandalus kuriu. Netiesa, jie patys prie manęs limpa. Negi jūs galvojate, kad mano vyras dar bandys ką nors prievartauti?“ – apie paskutinius mėnesius Zvonkų šeimą krėtusį prievartavimo skandalą prabyla Natalija.

N.Zvonkė nusistebėjo daugelio reakcija į atsisakymą komentuoti jos vyrui pateiktus kaltinimus.

„Reikia žinoti, kada lipti ant viršelio, o kada ne. Po skandalo vienas žurnalas labai įkalbinėjo mus su Deivydu nusifotografuoti viršeliui. Reikia žinoti ribą, na, negaliu aš iš tokių dalykų darytis reklamos. Nors visiems taip atrodo. Kaip galėčiau iš purvino skandalo – pelnytis? Ne mes patys jį užkūrėme ir labai daug atiduočiau, kad jo nebūtų“, – kalbėjo Natalija.

Moteris prisipažino, jog daug ašarų jai teko išlieti pasigirdus žiauriems kaltinimams vyrui.

„Žinoma, buvo ašarų. Ir daug. Tačiau supratusi, kad visa tai melas, aš stojau už vyrą. Juk tai mano žmogus, jis man viską paaiškino ir tikiu tuo“, – kalbėjo atlikėja.

Policija jau nutraukė ikiteisminį tyrimą pagal 26-erių Gintarės M. pateiktus kaltinimus D.Zvonkui.

Esą nebuvo nustatyta, kad jis galėjo seksualiai išnaudoti vilnietę.

„Aš juk ne robotas. Aišku, man buvo skaudu visa tai girdėti. Tik labai jau daug netikslumų šios merginos pasakojime. Jos aiškinimas, kad kitą rytą po nelemtos nakties ji atsirado prie mūsų buto durų – mažų mažiausiai nėra tiesa. Esą aš pati jai atidariau duris. Būčiau ją pamačiusi, už plaukų iš penkto aukšto būčiau išmetusi“, – kalbėjo moteris.

„Ji norėjo pinigų“

N.Zvonkė įsitikinusi, jog šis sekso skandalas yra pamoka visiems atlikėjams.

„Viskas čia aišku, norėjo mergina pinigų. Tik nepagalvojo, kad per parą laiko viskas atsidurs žiniasklaidoje. Tokiose bylose planas būna labai paprastas – parašomas pareiškimas dėl išprievartavimo. Susisiekiama su menamu kaltininku, susiderama ir po savaitės byloje atsiranda liudininkas, kuris patvirtina, kad nieko blogo neįvyko“, – svarstė Natalija.

Vis dėlto moteris pripažįsta, jog šis skandalas gali tapti gera pamoka ne tik jos vyrui.

„Tai labai gera pamoka Deivydui ir ne tik jam. Šou pasaulio vyrai turėtų susimąstyti. Tokios linksmybės gali kainuoti karjerą. Teks linksmintis tik savam rate“, – tikino N.Zvonkė.

Žentui – anytos palaikymas

Natalija prisipažino, kad viešumoje pasirodžius visoms to vakaro smulkmenoms kai kurios detalės užgavo moters širdį.

„Man buvo skaudu tai girdėti. Tačiau visa tai teko išklausyti. Sunkiausia buvo naktis prieš pasirodant žiniai apie kaltinimus išprievartavimu. Užmigau tik šeštą ryto, apie devynias jau įsijungiau kompiuterį ir perskaičiau straipsnį internete. Sėdėjau ir verkiau. Atrodžiau nekaip, o juk po kelių valandų turėjau dalyvauti laidos filmavime“, – prisipažino N.Zvonkė.

Kodėl storą odą turinti N.Zvonkė pravirko po šios publikacijos?

„Galvojau, kad jam visą gyvenimą teks gyventi su šia dėme. Visos žinios linksniavo – „prievartautojas“. Man buvo labai skaudu“, – atviravo Natalija.

Prievartavimo skandalas palietė ne tik Nataliją, dėl to išgyveno ir abiejų sutuoktinių tėvai.

„Tėvams pranešėme iš anksto. Mano mama, kaip ir aš, palaikė Deivydą. Mama jokiu būdu nepasmerkė jo, ji nerealiai jį myli. Kai juokavau, kad skirsiuos, ji šoko už jį piestu. Esą net negalvok Deivydo mesti. Nors kai pranešiau mamai, kad susipažinau su "bavaru", ji tikino, jog laiminga su juo nebūsiu. Esą žinomą atlikėją visada sups būrys merginų “, – kalbėjo N.Zvonkė.

Zvonkų šeimos modelis

Daugybę metų deklaruojamas Zvonkų šeimynos modelis kol kas mažai kam suprantamas, greičiau net keliantis įtarimų, ar ši šeima vis dar gyvena poroje.

„Jei mūsų santykiai anksčiau buvo kiek pašliję, tai šis vadinamasis išprievartavimo skandalas ne tik sukrėtė, bet ir vėl suartino. Kaip tai žiauriai beskambėtų, nelaimė suartina žmones“, – kalbėjo moteris.

Liberalia šeima save vadinantys Zvonkai, pasirodo, turi nusibrėžtas laisvės ribas.

„Kiekviena šeima tokias ribas turi. Vieniems tai atrodo keista, o kitiems tai gali atrodyti per švelnu. Mūsų šeimoje taip pat yra suformuotas neliečiamas branduolys“, – tikino atlikėja.

Tačiau Natalija, reikalaudama laisvės ir pagarbos savo erdvei, pripažįsta, kad ir pati turi gerbti vyro laisvę.

„Aš negaliu mylimo žmogaus laikyti pririšto prie kojos. Tokių santykių nesuprantu. Juk gyveni ir savo, ir bendrą gyvenimą, jei žmonėms taip gerai, tada nereikėtų teisti. Lietuviai to nesupranta. Beje, ir šou verslo atstovai mus bandė traukti per dantį, nors patys elgiasi dar baisiau. Tai yra mūsų šeimos modelis ir jis nėra iškreiptas. Nė vienas iš mūsų neina į kairę“, – kalbėjo N.Zvonkė.

Tačiau pasirodžius kaltinimams išprievartavimu, daugelis tik pabaksnojo pirštu – esą iš šios šeimos to ir galima buvo laukti.

„Lygiai taip pat galėjo nutikti ir prie kojos pririštam Viliui Tarasovui. Net neabejoju. Niekas neapsaugotas nuo to“, – rėžė Natalija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų